Vegansk bananbrød med kardemomme
Vegansk bananbrød med kardemomme

Vegansk bananbrød med kardemomme

Samlet tid 1 time
15 min. Arbejdstid
45 min. Tilberedningstid

Dette bananbrød med kardemomme får sin dybe afbalancerede smag fra Kikkoman sojasauce med mindre salt.  Den fremhæver både sødmen i bananerne og sirupsglasuren tilfører dybde og en subtil umamismag til denne saftige og aromatiske kage.

Ingredienser

2 Portioner
2 
modne bananer (ca. 200 g)
1 spsk.
citronsaft
80 ml
planteolie
100 ml
plantebaseret mælk (f.eks. havremælk)
200 g
hvedemel
1 tsk.
bagepulver
 ½ tsk.
natron
80 g
brun farin
1 tsk.
stødt kardemomme

Glaze:

1 tsk.
kokosolie
2 spsk.
ahornsirup

Derudover:

1 
banan (ca. 100 g), halveret på langs
50 g
blåbær

Næringsindhold:

1.527 kJ / 365 kcal
12 gFedt
6 gProtein
56 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2  modne bananer (ca 200 g) – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt80 ml planteolie – 100 ml plantebaseret mælk (f.eks. havremælk)

Mos bananerne, tilsæt citronsaft, Kikkoman sojasauce med mindre salt, olie og mælk, og bland det hele godt sammen.

Step 2

200 g hvedemel – 1 tsk. bagepulver –  ½ tsk. natron – 80 g brun farin – 1 tsk. stødt kardemomme

Bland mel, bagepulver, natron, sukker og kardemomme i en separat skål. Tilsæt de våde ingredienser til skålen, og bland det hele sammen, indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en brødform med bagepapir.

Step 3

1 tsk. kokosolie – 2 spsk. ahornsirup – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1  banan (ca. 100 g), halveret

Opvarm kokosolie på en pande, og tilsæt ahornsirup og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Læg de halve bananer på panden, og lad dem karamellisere i 1 minut på hver side.

Step 4

50 g blåbær

Anret de karamelliserede bananer oven på dejen, og dryp den resterende glaze fra panden hen over. Pynt med blåbær. Bag bananbrødet ved 180 °C i ca. 45 minutter. Lad bananbrødet køle helt af, før det skæres i skiver og serveres.

Tip

Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med mindre salt med Kikkoman sojasauce eller Kikkoman glutenfri sojasauce – begge saucer er nemlig veganske.

Opskrifts-ID: 1637

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

2 modne bananer (ca 200 g) – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt80 ml planteolie – 100 ml plantebaseret mælk (f.eks. havremælk)

Mos bananerne, tilsæt citronsaft, Kikkoman sojasauce med mindre salt, olie og mælk, og bland det hele godt sammen.

200 g hvedemel – 1 tsk. bagepulver – ½ tsk. natron – 80 g brun farin – 1 tsk. stødt kardemomme

Bland mel, bagepulver, natron, sukker og kardemomme i en separat skål. Tilsæt de våde ingredienser til skålen, og bland det hele sammen, indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en brødform med bagepapir.

1 tsk. kokosolie – 2 spsk. ahornsirup – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 banan (ca. 100 g), halveret

Opvarm kokosolie på en pande, og tilsæt ahornsirup og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Læg de halve bananer på panden, og lad dem karamellisere i 1 minut på hver side.

50 g blåbær

Anret de karamelliserede bananer oven på dejen, og dryp den resterende glaze fra panden hen over. Pynt med blåbær. Bag bananbrødet ved 180 °C i ca. 45 minutter. Lad bananbrødet køle helt af, før det skæres i skiver og serveres.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.