Sauce med svampe og tomat

Samlet tid 30 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

Saucer kan man aldrig få nok af, især ikke denne! Den røgede note og smagen af porcini svampe passer perfekt til efterårsretter.

Ingredienser

4 Portioner
1 
løg
1 
fed hvidløg
2 spsk.
rapsolie
2 
laurbærblade
1 g
sorte peberkorn, hele
100 g
tomatsaft
1 tsk.
tomatpuré
1 tsk.
porcini-pulver
1 g
røget salt
1 tsk.
sukker
1 tsk.
stivelse
Næringsindhold: 309 kJ  /  74 kcal
5 g Fedt
1,9 g Protein
5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skræl løget og hak det groft. Opvarm olien på en pande og steg løgene heri, indtil de er gyldne. Knus hvidløget og tilsæt det til løgene sammen med laurbærblade og peber, og sautér det hele. 

Step 2

Tilsæt tomatpuré og sautér det hele i et par minutter. Hæld tomatsaft og Kikkoman sojasauce ned i blandingen. Krydr med sukker, røget salt og porcini-pulver, og lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Sigt derefter saucen fint.

Step 3

Bland stivelsen med en smule vand og bring den sigtede sauce i kog. Hæld den opløste stivelse ned i blandingen. Sørg for at røre rundt hele tiden og lad blandingen simre i et minut. Saucen er nu klar til servering.

Opskrifts-ID: 1073

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skræl løget og hak det groft. Opvarm olien på en pande og steg løgene heri, indtil de er gyldne. Knus hvidløget og tilsæt det til løgene sammen med laurbærblade og peber, og sautér det hele. 

Tilsæt tomatpuré og sautér det hele i et par minutter. Hæld tomatsaft og Kikkoman sojasauce ned i blandingen. Krydr med sukker, røget salt og porcini-pulver, og lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Sigt derefter saucen fint.

Bland stivelsen med en smule vand og bring den sigtede sauce i kog. Hæld den opløste stivelse ned i blandingen. Sørg for at røre rundt hele tiden og lad blandingen simre i et minut. Saucen er nu klar til servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.