Sund bowl med bulgur, kikærter og vegansk feta
Denne lækre ret med kogt bulgur, dampet spinat, sølvbede (og kikærter) er fyldt med vitaminer og er toppet med limehummus og hjemmelavet vegansk feta. En velsmagende vegansk frokostopskrift.
Ingredienser
Til den veganske feta (alternativt: se tip)
Til bowls
Fremgangsmåde
Step 1
Til den veganske feta skæres tofu i tern og blandes med finthakket hvidløg og de resterende ingredienser til marinaden. Sæt den på køl, indtil den skal bruges.
Step 2
Tilbered bulgur hvede efter anvisningerne på pakken. Skær sølvbederne i strimler og sautér dem i 1 tsk. opvarmet Kikkoman Sesamolie. Gentag med spinaten.
Step 3
For at lave saucen skal du purere 150 g kikærter med lidt limeskal. Tilføj lidt limesaft og kokosmælk efter smag, opvarm dette og tilsæt derefter tahin, Kikkoman Sojasauce, peber og gurkemeje.
Step 5
Anret bulguren med spinat, sølvbede og de resterende kikærter og vegansk feta i skåle, dryp med den varme kikærtesauce og servér.
Tipp:
Den veganske feta smager endnu bedre, hvis den har været marineret i flere timer.
Brug røget tofu i stedet for vegansk feta og mariner den med lidt Kikkoman sojasauce.
Valgfri ekstra topping - grønkålschips! Riv blot 300 g renset grønkål i små stykker, bland med følgende krydderi lavet af 3 spsk. olivenolie, 1 spsk. tahini, lidt salt. Fordel på bageplader beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 110°C i 30-35 minutter, indtil de er sprøde. Åbn ovndøren indimellem, så dampen kan slippe ud - på den måde bliver grønkålschipsene dejligt sprøde. Ellers forlænger du blot bagetiden lidt og vender chipsene indimellem
Opskrifts-ID: 1046
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide