Sund bowl med bulgur, kikærter og vegansk feta

Samlet tid 30 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Denne lækre ret med kogt bulgur, dampet spinat, sølvbede (og kikærter) er fyldt med vitaminer og er toppet med limehummus og hjemmelavet vegansk feta. En velsmagende vegansk frokostopskrift.

Ingredienser

2 Portioner

Til den veganske feta (alternativt: se tip)

200 g
fast tofu
1 
fed hvidløg
2 spsk.
æblecidereddike
1 spsk.
citronsaft
60 ml
usødet mandel- eller sojamælk
 ½ tsk.
timian, uden stilk
 ½ tsk.
salt

Til bowls

50 g
bulgur hvede
1 
(rød) sølvbede (eller radicchio eller rødkål)
100 g
babyspinat
285 g
kikærter på dåse (drænet)
1 tsk.
limeskal og lidt saft
150 ml
kokosmælk
2 tsk.
tahini
Friskkværnet peber
Gurkemeje, stødt
Næringsindhold: 3057 kJ  /  733 kcal
38,7 g Fedt
38,8 g Protein
46,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Til den veganske feta skæres tofu i tern og blandes med finthakket hvidløg og de resterende ingredienser til marinaden. Sæt den på køl, indtil den skal bruges.

Step 2

Tilbered bulgur hvede efter anvisningerne på pakken. Skær sølvbederne i strimler og sautér dem i 1 tsk. opvarmet Kikkoman Sesamolie. Gentag med spinaten.

Step 3

For at lave saucen skal du purere 150 g kikærter med lidt limeskal. Tilføj lidt limesaft og kokosmælk efter smag, opvarm dette og tilsæt derefter tahin, Kikkoman Sojasauce, peber og gurkemeje.

Step 4

Steg de resterende kikærter i 1 tsk. opvarmet Kikkoman Sesamolie​​​​​​​ i ca. 2 minutter.

Step 5

Anret bulguren med spinat, sølvbede og de resterende kikærter og vegansk feta i skåle, dryp med den varme kikærtesauce og servér.

Tipp:

 

Den veganske feta smager endnu bedre, hvis den har været marineret i flere timer.

Brug røget tofu i stedet for vegansk feta og mariner den med lidt Kikkoman sojasauce.

Valgfri ekstra topping - grønkålschips! Riv blot 300 g renset grønkål i små stykker, bland med følgende krydderi lavet af 3 spsk. olivenolie, 1 spsk. tahini, lidt salt. Fordel på bageplader beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 110°C i 30-35 minutter, indtil de er sprøde. Åbn ovndøren indimellem, så dampen kan slippe ud - på den måde bliver grønkålschipsene dejligt sprøde. Ellers forlænger du blot bagetiden lidt og vender chipsene indimellem

 

Opskrifts-ID: 1046

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Til den veganske feta skæres tofu i tern og blandes med finthakket hvidløg og de resterende ingredienser til marinaden. Sæt den på køl, indtil den skal bruges.

Tilbered bulgur hvede efter anvisningerne på pakken. Skær sølvbederne i strimler og sautér dem i 1 tsk. opvarmet Kikkoman Sesamolie. Gentag med spinaten.

For at lave saucen skal du purere 150 g kikærter med lidt limeskal. Tilføj lidt limesaft og kokosmælk efter smag, opvarm dette og tilsæt derefter tahin, Kikkoman Sojasauce, peber og gurkemeje.

Steg de resterende kikærter i 1 tsk. opvarmet Kikkoman Sesamolie​​​​​​​ i ca. 2 minutter.

Anret bulguren med spinat, sølvbede og de resterende kikærter og vegansk feta i skåle, dryp med den varme kikærtesauce og servér.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.