Vegansk tiramisu med matcha og tamari
Vegansk tiramisu med matcha og tamari

Vegansk tiramisu med matcha og tamari

Samlet tid 1 time 40 min.
20 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid
1 time Afkølingstid

En lækker crème af silkeblød tofu og sojayoghurt tryller den klassiske tiramisu til helt nye højder. Denne veganske version er ultracremet, og matchasiruppen med Kikkoman glutenfri sojasauce sørger for en dyb umamismag.

Ingredienser

4 Portioner
 ½ tsk.
vegansk smør til at smøre formen med

Dej:

45 g
mandelmel
75 g
kartoffel- eller majsstivelse
20 g
brun farin
3 tsk.
bagepulver
 ½ tsk.
agar-agar
150 ml
vand

Creme:

1 
vaniljestang
200 g
silketofu
300 g
sojayoghurt
5 spsk.
agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)

Blødgøring:

2 tsk.
matchapulver
40 ml
varmt vand
4 tsk.
agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)

Valgfrit:

1 tsk.
matchapulver som drys
Hakkede pistacienødder, et par mynteblade, bær (solbær, hindbær, blåbær)

Næringsindhold:

1.070 kJ / 255 kcal
4,8 gFedt
12 gProtein
39,4 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

 ½ tsk. vegansk smør til at smøre formen med – 45 g mandelmel – 75 g kartoffel- eller majsstivelse – 20 g brun farin – 3 tsk. bagepulver –  ½ tsk. agar-agar – 150 ml vand

Forvarm ovnen til 180 °C og smør en lille bageform (15 x 25 cm) med det veganske smør. Bland mandelmel, stivelse, sukker, bagepulver og agar-agar i en skål. Tilsæt vand og rør det hele sammen, indtil blandingen er glat. Fordel dejen i den smurte bageform og bag i 20-25 minutter i den forvarmede ovn. Lad kagebunden køle af på en rist. 

Step 2

1  vaniljestang – 200 g silketofu – 300 g sojayoghurt – 5 spsk. agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)

Flæk vaniljestangen over på langs, og skrab vaniljekornene ud med en lille, skarp kniv. Blend silketofu med sojayoghurt, agavesirup og vaniljekorn, indtil blandingen er glat.

Step 3

2 tsk. matchapulver – 40 ml varmt vand – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce4 tsk. agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)

Skær kagebunden i striber på 1,5 cm bredde. Læg halvdelen af dem i dessertglas. Bland matchapulver med varmt vand, Kikkoman glutenfri sojasauce og agavesirup til en sirup.

Step 4

1 tsk. matchapulver som drys – Hakkede pistacienødder, et par mynteblade, bær (solbær, hindbær, blåbær)

Dryp halvdelen af siruppen over kagestrimlerne. Fordel halvdelen af cremen ovenpå bundene, og gentag derefter med et lag kagebund, sirup og creme. Stil tiramisuen på køl i ca. 1 time, drys med matchapulver, og pynt med pistacienødder, mynte og bær inden servering.

Tip

Hvis du har travlt, kan du erstatte kagebunden med smuldrede, veganske kiks.

Opskrifts-ID: 1641

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

½ tsk. vegansk smør til at smøre formen med – 45 g mandelmel – 75 g kartoffel- eller majsstivelse – 20 g brun farin – 3 tsk. bagepulver – ½ tsk. agar-agar – 150 ml vand

Forvarm ovnen til 180 °C og smør en lille bageform (15 x 25 cm) med det veganske smør. Bland mandelmel, stivelse, sukker, bagepulver og agar-agar i en skål. Tilsæt vand og rør det hele sammen, indtil blandingen er glat. Fordel dejen i den smurte bageform og bag i 20-25 minutter i den forvarmede ovn. Lad kagebunden køle af på en rist. 

1 vaniljestang – 200 g silketofu – 300 g sojayoghurt – 5 spsk. agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)

Flæk vaniljestangen over på langs, og skrab vaniljekornene ud med en lille, skarp kniv. Blend silketofu med sojayoghurt, agavesirup og vaniljekorn, indtil blandingen er glat.

2 tsk. matchapulver – 40 ml varmt vand – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce4 tsk. agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)

Skær kagebunden i striber på 1,5 cm bredde. Læg halvdelen af dem i dessertglas. Bland matchapulver med varmt vand, Kikkoman glutenfri sojasauce og agavesirup til en sirup.

1 tsk. matchapulver som drys – Hakkede pistacienødder, et par mynteblade, bær (solbær, hindbær, blåbær)

Dryp halvdelen af siruppen over kagestrimlerne. Fordel halvdelen af cremen ovenpå bundene, og gentag derefter med et lag kagebund, sirup og creme. Stil tiramisuen på køl i ca. 1 time, drys med matchapulver, og pynt med pistacienødder, mynte og bær inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.