

Vegansk tiramisu med matcha og tamari
En lækker crème af silkeblød tofu og sojayoghurt tryller den klassiske tiramisu til helt nye højder. Denne veganske version er ultracremet, og matchasiruppen med Kikkoman glutenfri sojasauce sørger for en dyb umamismag.
Ingredienser
Dej:
Creme:
Blødgøring:
Valgfrit:
Næringsindhold:
1.070 kJ / 255 kcalFremgangsmåde
Step 1

½ tsk. vegansk smør til at smøre formen med – 45 g mandelmel – 75 g kartoffel- eller majsstivelse – 20 g brun farin – 3 tsk. bagepulver – ½ tsk. agar-agar – 150 ml vand
Forvarm ovnen til 180 °C og smør en lille bageform (15 x 25 cm) med det veganske smør. Bland mandelmel, stivelse, sukker, bagepulver og agar-agar i en skål. Tilsæt vand og rør det hele sammen, indtil blandingen er glat. Fordel dejen i den smurte bageform og bag i 20-25 minutter i den forvarmede ovn. Lad kagebunden køle af på en rist.
Step 2

1 vaniljestang – 200 g silketofu – 300 g sojayoghurt – 5 spsk. agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)
Flæk vaniljestangen over på langs, og skrab vaniljekornene ud med en lille, skarp kniv. Blend silketofu med sojayoghurt, agavesirup og vaniljekorn, indtil blandingen er glat.
Step 3

2 tsk. matchapulver – 40 ml varmt vand – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 4 tsk. agavesirup (eller ahornsirup eller brun farin)
Skær kagebunden i striber på 1,5 cm bredde. Læg halvdelen af dem i dessertglas. Bland matchapulver med varmt vand, Kikkoman glutenfri sojasauce og agavesirup til en sirup.
Step 4

1 tsk. matchapulver som drys – Hakkede pistacienødder, et par mynteblade, bær (solbær, hindbær, blåbær)
Dryp halvdelen af siruppen over kagestrimlerne. Fordel halvdelen af cremen ovenpå bundene, og gentag derefter med et lag kagebund, sirup og creme. Stil tiramisuen på køl i ca. 1 time, drys med matchapulver, og pynt med pistacienødder, mynte og bær inden servering.
Tip
Hvis du har travlt, kan du erstatte kagebunden med smuldrede, veganske kiks.
Opskrifts-ID: 1641
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide




















