Japanske opskrifter

Det japanske køkken er kendt for sit store udvalg af smage samt friske, ofte sæsonbetonede ingredienser. Ud over en afbalanceret kost vægtes æstetik, smag og forskellige teksturer særligt højt. Dette har givet japansk madlavning ry for at være krævende. Det er dog slet ikke så svært, som det måske lyder! Vi viser dig, hvordan du nemt kan tilberede autentiske japanske retter.

AUTENTISKE JAPANSKE RETTER

Sushi, ramen og teriyaki-kylling er ikoniske japanske retter, der nydes over hele kloden. Det samme gælder for bento, som nu er enormt populært overalt. Hvorfor ikke prøve nogle af vores autentiske japanske retter?

Bento opskrifter

Bento betyder i grove træk mad, der kan tages med. En typisk bento boks består af tre rum, der sædvanligvis fyldes med klassikere som ris, nudler eller en sandwich sammen med tilbehør såsom kød, fisk, æg og grøntsager. Du kan dog selvfølgelig vælge det, du bedst kan lide. Uanset om det er til hverdagens frokost eller en picnictur i weekenden, har vi masser af ideer til dig!

Vegetariske & veganske japanske opskrifter

At spise med omtanke er en helt central del af japansk madkultur. Derfor finder du her lækre vegetariske og veganske retter såsom vores gunkan maki sushi (link til opskrift) med avocado og æble eller vores wokret med tofu og blandede grøntsager (link til opskrift). Prøv dem – vi er sikre på, at du vil blive glad helt ned i maven!

Japanske Nudelsupper

Gør tanken om ramen også dig glad helt ned i maven? Så har vi masser af lækre ideer til din næste autentiske japanske nudelsuppe!

Sushi opskrifter

Findes der noget mere typisk japansk end sushi? Fordyb dig i kunsten at lave hjemmelavede maki- og sushiruller med vores nemme trin-for-trin guide. Det er bare at komme i gang!

JAPANSKE SNACKS & TILBEHØR

Japanerne elsker snacks lige så meget, som vi gør. De trekantede risbidder kaldet onigiri er særligt populære. Den praktiske fingerfood er fyldt med fisk eller grøntsager  og pakket ind i noritang. Lad dig inspirere!

HVAD ER TYPISK JAPANSK MAD?

Næsten alt! Kød, fisk, alger, grøntsager, æg, svampe – listen over ingredienser er lang, og de fleste findes i køkkener verden over. Den største forskel ligger i tilberedningen. Det japanske køkken prioriterer kvalitet, sæsonbestemte og lokale råvarer. Derudover vægtes også harmoni mellem farver og teksturer, hvilket blandt andet ses i køkkenredskaberne. For eksempel findes der en særlig pande til omeletter. 

Den måske største forskel i forhold til de for os kendte råvarer er brugen af fermenterede sojaingredienser, såsom natto, sojasauce eller miso. Saucer, grøntsagsbouillon og krydderipastaer er særligt vigtige, mens andre krydderier anvendes sparsomt.

ER JAPANSK MAD SUNDT?

Japan ligger delvist inden for den såkaldte „blå zone“, der strækker sig rundt om hele kloden. Mennesker i denne zone lever usædvanligt længe og sundt. Dette skyldes måske deres kost, der er fyldt med frisk fisk, tang og plantebaserede råvarer. 

Med undtagelse af fermenteret mad tilberedes råvarer så lidt som muligt for at bevare næringsstofferne. Retter smages til med sojasauce eller aromatisk dashi i stedet for salt, hvorved den intense smag af umami fremhæves. Fedtstoffer anvendes sparsomt. Japanerne elsker frisk og varieret mad. Har du det også sådan? Så kom i gang med at lave mad. God fornøjelse!

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet