Wok-opskrifter

Wokken er en fast bestanddel af ethvert asiatisk køkken – og det med god grund! Den er særdeles alsidig og kan bruges både som gryde, stegepande eller endda som frituregryde. Opdag, hvordan du med vores tips og opskrifter kan fremtrylle lækre retter i din wok.  

DE BEDSTE WOKRETTER

Wokken blev opfundet i Kina for at reducere tilberedningstiden og derved spare på brænde. Det vigtigste ved en wok er dens bund. Dens særlige form betyder, at den bliver meget varm, hvilket tillader en superhurtig tilberedning. Grøntsager forbliver sprøde, kød kan steges til perfektion, og fisk får den helt rigtige konsistens. Det praktiske er, at du nemt kan holde ingredienser varme ved at skubbe dem op ad kanterne i wokken. 

Uanset om den bruges til wokretter, kogning, dybstegning, dampning eller rygning – wokken kan det hele. 

Bliv inspireret af vores alsidige udvalg af wokideer.

HURTIGE WOKRETTER

Er du på udkig efter noget enkelt, hurtigt og lækkert? Så er dette udvalg helt perfekt til dig. Hver opskrift tager under 30 minutter at tilberede. Lad os komme i gang!

WOKRETTER MED GRØNTSAGER

Hvis du foretrækker retter uden kød, er en wok det perfekte valg. Grøntsager forbliver lækkert sprøde og bevarer flere næringsstoffer end ved andre tilberedningsmetoder. Wokken er også perfekt til stegning af tofu. Nydelse i hver eneste sprøde bid!

ASIATISKE WOKRETTER

Higer du efter autentiske smage? Hvad med kinesiske kødboller eller teriyakirejer med shiitakesvampe? Opdag wokretter, som de tilberedes på tværs af Asien. Helt igennem lækkert!

HVILKEN SLAGS KØD OG GRØNTSAGER ER BEDST I WOKMAD?

Det særlige ved en wok er dens alsidighed – du kan bruge alt det, du bedst kan lide. Vores tip: Sørg for at følge den rigtige rækkefølge, så du er sikker på, at din mad bliver tilberedt helt perfekt.

Vores forslag:

  1. Start med de hårde grøntsager (som gulerødder eller broccoli)

  2. Fortsæt med de mellemhårde grøntsager (peberfrugt, svampe osv.)

  3. Tilsæt bløde eller vandede grøntsager til sidst (pak choi, tomater, spinat osv. )

  4. Tilsæt kød sammen med de mellemhårde grøntsager. 

  5. Tilsæt altid fisk mod slutningen for at undgå, at den bliver tilberedt for længe.

SÅDAN STEGER DU PÅ DEN RIGTIGE MÅDE I EN WOK

Det er meget nemt at tilberede mad i en wok – så længe du holder dig til et par enkle regler. Her er vores tips til at gøre hver wokret til en succes.

  1. Opvarm wokken, før ingredienserne tilsættes

  2. Brug kun olier, der kan tåle høj varme (f.eks. sesam-, peanut- eller kokosolie)

  3. Du må aldrig fylde for meget i wokken, da den ellers vil nedkøle for meget

  4. Sørg for at bevæge ingredienserne for at undgå, at de brænder på

  5. Saucer og krydderier tilsættes først mod slutningen

  6. Ved retter, der skal tilberedes i længere tid, skal du sørge for at koge wokken af med væske og lade det simre ved lav varme

  7. Med en særlig dampindsats kan du også bruge din wok til at dampe ingredienser eller holde disse lune

HVORDAN PLEJER MAN SIN WOK?

En wok er sædvanligvis et meget holdbart køkkenudstyr. Hvis du følger vores vedligeholdelsestips, er du sikker på at have en wok, der kan bruges i mange år.

  • Før du bruger en støbejernswok, skal du vaske den med vand og sæbe og derpå tørre den tørre pande af med et oliemættet viskestykke for at forhindre rust. 
  • Sæt wokken i blød i vand med opvaskemiddel direkte efter brug
  • Undgå brug af ståluld til rengøring, og smør panden ind i olie efter brug
  • En wok med non-stick-belægning kan rengøres på den sædvanlige måde, men undgå at putte den i opvaskemaskinen

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet