Vegansk inari sushi
Vegansk inari sushi

Vegansk inari sushi

Samlet tid70 min.
30 min.Arbejdstid
35 min.Tilberedningstid
5 min.Marineringstid

Inari sushi er inspireret af dybstegte tofulommer, lavet af sødt, marineret tofuskind kaldet abura-age, fyldt med ris. Den saftige tofu passer perfekt til sushirisen indeni, og denne slags sushi er en favorit som festmad.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 g
vand
15 g
grønne bønner
20 g
gul peberfrugt
20 g
rød peberfrugt
8 
abura-age (tyndtskåret dybstegt tofu)

Krydderier:

2 spsk.
sake (eller hvidvin)
2 spsk.
Sukker
20 g
takuan (syltet radise)
20 g
agurk
 ½ tsk.
salt
1 tsk.
sorte sesamfrø
1 tsk.
wasabi
Næringsindhold:2119 kJ / 506 kcal
6,8 gFedt
19 gProtein
88 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)15 g grønne bønner – 20 g gul peberfrugt – 20 g rød peberfrugt

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Kog de grønne bønner i 2 minutter. Skær den gule og røde peberfrugt i små tern, og kog dem i 1 minut.

Step 2

8  abura-age (tyndtskåret dybstegt tofu) – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil2 spsk. sake (eller hvidvin) – 2 spsk. sukker – 2 spsk. vand

Skær abura-age i 3-4 cm store stykker. Bring vandet i kog, og kog tofuen i 2 minutter. Så snart den er afkølet, hældes overskydende væske fra, og alle krydderierne hældes på en pande. Den kogte abura-age simres nu heri ved lav varme i 10 minutter. Dæk panden til med et stykke bagepapir, mens de simrer. Dette hjælper krydderierne med at trænge bedre ind i tofuen og forhindrer den i at falde fra hinanden.

Step 3

20 g takuan (syltet radise) – 20 g agurk –  ½ tsk. salt

Hak takuan og de kogte grønne bønner fra step 1 fint. Hak agurken fint og drys med salt. Skyl agurkestykkerne efter 5 minutter og dup dem tørre.

Step 4

1 tsk. sorte sesamfrø – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. wasabi

Bland halvdelen af sushirisen med det hakkede takuan, grønne bønner og sorte sesamfrø i en skål. Bland den resterende sushiris med peberfrugt og agurk i en anden skål. Pak hver slags sushiris ind i 4 stykker abura-age til i alt 8 inari. Server den færdige sushi med Kikkoman sojasauce og wasabi.

Færdiglavet dybstegt abura-age tofu til inari sushi kan købes i asiatiske supermarkeder. Inari sushi laves traditionelt med sushiris uden de grøntsager, der anvendes i denne opskrift. 

Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris

Opskrifts-ID: 1411

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)15 g grønne bønner – 20 g gul peberfrugt – 20 g rød peberfrugt

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Kog de grønne bønner i 2 minutter. Skær den gule og røde peberfrugt i små tern, og kog dem i 1 minut.

8 abura-age (tyndtskåret dybstegt tofu) – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil2 spsk. sake (eller hvidvin) – 2 spsk. sukker – 2 spsk. vand

Skær abura-age i 3-4 cm store stykker. Bring vandet i kog, og kog tofuen i 2 minutter. Så snart den er afkølet, hældes overskydende væske fra, og alle krydderierne hældes på en pande. Den kogte abura-age simres nu heri ved lav varme i 10 minutter. Dæk panden til med et stykke bagepapir, mens de simrer. Dette hjælper krydderierne med at trænge bedre ind i tofuen og forhindrer den i at falde fra hinanden.

20 g takuan (syltet radise) – 20 g agurk – ½ tsk. salt

Hak takuan og de kogte grønne bønner fra step 1 fint. Hak agurken fint og drys med salt. Skyl agurkestykkerne efter 5 minutter og dup dem tørre.

1 tsk. sorte sesamfrø – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. wasabi

Bland halvdelen af sushirisen med det hakkede takuan, grønne bønner og sorte sesamfrø i en skål. Bland den resterende sushiris med peberfrugt og agurk i en anden skål. Pak hver slags sushiris ind i 4 stykker abura-age til i alt 8 inari. Server den færdige sushi med Kikkoman sojasauce og wasabi.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.