Hvad gør Kikkoman sojasauce unik
Kvalitet, pålidelighed, smag og selvfølgelig vores prisvindende dispenserflaske – der er mange årsager til, at Kikkoman naturligt brygget sojasauce bliver værdsat af både professionelle køkkenchefer og hobbykokke over hele verden. Find ud af, hvorfor Kikkoman sojasauce er så populær.
Naturlige ingredienser
Kikkoman naturligt brygget sojasauce er lavet af fire omhyggeligt udvalgte ingredienser: vand, sojabønner, hvede og salt. Vi garanter, at alle vores sojabønner er GMO-fri.
Ingen kunstige tilsætningsstoffer
Der er ikke anvendt kunstige tilsætningsstoffer, såsom smagsforstærkere, farvestoffer eller konserveringsmidler i udviklingen af vores rene og smagfulde sojasauce. Vi benytter udelukkende naturlige ingredienser af høj kvalitet.
Komplekse aromaer
Under brygningen dannes der omkring 300 forskellige aroma- og smagskomponenter, der minder om vanilje, frugt, whisky eller kaffe. Tilsammen udgør de den ekstraordinære og karakteristiske aroma i sojasaucen.
Særlig højt indhold af protein og kvælstof
På det japanske marked klassificeres sojasauce ud fra indholdet af protein og kvælstof i henhold til Japanese Agricultural Standard (JAS). Klassifikationen angiver, hvor rig på umami en sojasauce er. Kikkoman naturligt brygget sojasauce indeholder 10 g protein per 100 ml, hvilket placerer den i kategorien af sojasaucer med ”særlig højt indhold”.
Klassifikation | Kvælstof g/100 ml | Protein g/100 ml |
Særlig højt indhold | >1.50 | >9.38 |
Højt indhold | >1.35 | >8.44 |
Normalt indhold | >1.20 | >7.50 |
Klar og rødbrun farve
Den karakteristiske farve, som er unik for Kikkoman naturligt brygget sojasauce, er et resultatet af den såkaldte ”Maillard-reaktion”. To til tre måneder fra bryggeprocessens start begynder glukose og andre sukkerarter at reagere med aminosyrer. Denne reaktion producerer et brunt pigment ved navn melanoidin, som giver sojasaucen sin flotte og karakteristiske farve.
Aroma, udseende og duft
En af de særlige egenskaber ved Kikkoman naturligt brygget sojasauce er, at både dens aroma og farve bliver kraftigere, når den opvarmes. Tilmed har sojasaucen en særlig virkning på friske råvarers lugt, især fisk og skaldyr, som har særligt godt af at blive marineret i sojasauce.
Fremstillet i Europa
Kikkoman naturligt brygget sojasauce er fremstillet i Europa i overensstemmelse med europæisk lovgivning.
Få mere at vide