Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys
Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys

Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys

Samlet tid45 min.
15 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
320 g
broccoli
320 g
blomkål
320 g
græskarkød (fx hokkaidogræskar)
1 tsk.
olivenolie
100 ml
æblejuice

Bechamelsauce:

2 spsk.
jordnøddeolie (eller planteolie)
30 g
hvedemel
400 ml
havremælk (eller mandelmælk eller sojamælk)
50 ml
grøntsagsbouillon
2 spsk.
kokosmælk
1 tsk.
sukker
 ½ tsk.
salt
Lidt peber

Sojasauce-drys:

1 spsk.
jordnøddeolie (eller planteolie)
2 
stilke persille
Næringsindhold:1380 kJ / 329 kcal
12,9 gFedt
13,1 gProtein
40,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles, blancheres og dryppes godt af. Skyl græskarret, og skær det i små tern (ca. 1 cm). Varm olien op i en lille gryde, og svits græskarternene i olien. Hæld æblejuicen ved, og lad det hele koge op. Tilsæt sojasauce, og lad blandingen koge videre, til væsken er næsten helt fordampet.

Step 2

Bechamelsauce: Varm jordnøddeolien op i en gryde, tilsæt mel, og svits det sammen til en opbagning. Tilsæt den varme havremælk, bouillon og kokosmælk lidt efter lidt. Kog saucen op under omrøring, og lad den småkoge ca. 1-2 minutter under fortsat omrøring. Krydr saucen med sukker, salt og peber.

Step 3

Varm ovnen op til 160°C (over-/undervarme; varmluft: 140°C). Sojasauce-drys: Rør sojasaucen og jordnøddeolien godt sammen. Kom pankoraspen i en skål, dryp med sojasauce-jordnøddeolieblandingen, og bland det hele godt sammen. Fordel pankoblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist drysset i ca. 6-7 minutter i ovnen. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Tag pankodrysset ud af ovnen, og bland den hakkede persille i.

Step 4

Skru ovntemperaturen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Fordel de glaserede græskartern i et ildfast fad, og læg broccoli- og blomkålsbuketterne skiftevis ovenpå. Hæld bechamelsaucen over, og bag gratinen i 2-3 minutter i den forvarmede ovn, til overfladen er gylden. Tag gratinen ud af ovnen, og drys med sojasauce-drys inden servering.

Opskrifts-ID: 244

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles, blancheres og dryppes godt af. Skyl græskarret, og skær det i små tern (ca. 1 cm). Varm olien op i en lille gryde, og svits græskarternene i olien. Hæld æblejuicen ved, og lad det hele koge op. Tilsæt sojasauce, og lad blandingen koge videre, til væsken er næsten helt fordampet.

Bechamelsauce: Varm jordnøddeolien op i en gryde, tilsæt mel, og svits det sammen til en opbagning. Tilsæt den varme havremælk, bouillon og kokosmælk lidt efter lidt. Kog saucen op under omrøring, og lad den småkoge ca. 1-2 minutter under fortsat omrøring. Krydr saucen med sukker, salt og peber.

Varm ovnen op til 160°C (over-/undervarme; varmluft: 140°C). Sojasauce-drys: Rør sojasaucen og jordnøddeolien godt sammen. Kom pankoraspen i en skål, dryp med sojasauce-jordnøddeolieblandingen, og bland det hele godt sammen. Fordel pankoblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist drysset i ca. 6-7 minutter i ovnen. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Tag pankodrysset ud af ovnen, og bland den hakkede persille i.

Skru ovntemperaturen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Fordel de glaserede græskartern i et ildfast fad, og læg broccoli- og blomkålsbuketterne skiftevis ovenpå. Hæld bechamelsaucen over, og bag gratinen i 2-3 minutter i den forvarmede ovn, til overfladen er gylden. Tag gratinen ud af ovnen, og drys med sojasauce-drys inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.