Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys
Ingredienser
Bechamelsauce:
Sojasauce-drys:
Fremgangsmåde
Step 1
Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles, blancheres og dryppes godt af. Skyl græskarret, og skær det i små tern (ca. 1 cm). Varm olien op i en lille gryde, og svits græskarternene i olien. Hæld æblejuicen ved, og lad det hele koge op. Tilsæt sojasauce, og lad blandingen koge videre, til væsken er næsten helt fordampet.
Step 2
Bechamelsauce: Varm jordnøddeolien op i en gryde, tilsæt mel, og svits det sammen til en opbagning. Tilsæt den varme havremælk, bouillon og kokosmælk lidt efter lidt. Kog saucen op under omrøring, og lad den småkoge ca. 1-2 minutter under fortsat omrøring. Krydr saucen med sukker, salt og peber.
Step 3
Varm ovnen op til 160°C (over-/undervarme; varmluft: 140°C). Sojasauce-drys: Rør sojasaucen og jordnøddeolien godt sammen. Kom pankoraspen i en skål, dryp med sojasauce-jordnøddeolieblandingen, og bland det hele godt sammen. Fordel pankoblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist drysset i ca. 6-7 minutter i ovnen. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Tag pankodrysset ud af ovnen, og bland den hakkede persille i.
Step 4
Skru ovntemperaturen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Fordel de glaserede græskartern i et ildfast fad, og læg broccoli- og blomkålsbuketterne skiftevis ovenpå. Hæld bechamelsaucen over, og bag gratinen i 2-3 minutter i den forvarmede ovn, til overfladen er gylden. Tag gratinen ud af ovnen, og drys med sojasauce-drys inden servering.
Opskrifts-ID: 244
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide