Stegt tofu med grøntsager
En vidunderlig vegansk stir fry-ret med sesamolie og sojasauce
Ingredienser
Topping:
Fremgangsmåde
Step 1
Blancher bønnerne i kogende vand i ca. 2 minutter, tag dem op og læg dem til side.
Step 2
Blancher slikærterne og læg dem til side.
Step 3
Tøm wokken for vand, dup den tør og tilføj lidt olie. Kom chili i wokken, sauter og læg den til side.
Step 4
Varm 1 spsk. olie i wokken. Tilsæt tofu, steg den på alle sider til den er gylden og læg den til side.
Step 5
Kom hvidløg og ingefær i wokken og steg i resten af olien.
Step 6
Tilsæt pak choi-stilken (den hvide del) og bønnespirer og steg det hele sammen. Tilsæt de blancherede bønner og slikærter og steg det hurtigt sammen. Tilsæt tofu og pak choi-blade.
Step 7
Smag til med Kikkoman Sushi sauce, Kikkoman sojasauce og Kikkoman sesamolie.
Step 8
Drys den stegte tofu med gulerods- og porrestrimler, pak choi-blade, forårsløg, stegt chili, persille og koriander, og server med kogt basmatiris, hvis du har lyst.
Tips
Alternativ til Kikkoman Sushi sauce: En anden sushi-vineddike eller riseddike med lidt sukker og salt.
Alternativer til Kikkoman Sojasauce: Kikkoman Sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.
Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.
Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.
En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.
Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.
Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.
Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.
Opskrifts-ID: 926
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide