Grillede auberginer med soja-tahin-dressing

Samlet tid 90 min.
60 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
auberginer
2 spsk.
salt
2 spsk.
olivenolie
 ½ 
fennikel
 ½ 
granatæble
25 g
pistacienødder
Mynteblade

Til dressingen

1 
fed hvidløg
2 spsk.
tahin (sesampasta)
1 ½ tsk.
lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
1 spsk.
limesaft
Friskkværnet peber
Næringsindhold: 820 kJ  /  195 kcal
12,1 g Fedt
5 g Protein
14 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl auberginerne, skær dem i skiver på langs, drys skærefladerne med salt, og lad dem trække i ca. 60 minutter. Skyl aubergineskiverne, og dup dem tørre. Rist dem på begge sider på en grillpande uden fedtstof i ca. 4-5 minutter. Anret aubergineskiverne på en tallerken, og dryp med olivenolie.

Step 2

Skyl fenniklen, og skær de hårde dele væk. Høvl fenniklen i fine strimler, og anret dem oven på auberginerne. Pil granatæblekernerne ud af skallen, og drys kernerne over fenniklen sammen med pistacienødderne og myntebladene.

Step 3

Dressing: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med tahin-pastaen, sojasaucen, siruppen og limesaften. Smag til med peber, og hæld dressingen over auberginerne.

Tip

I stedet for tahin kan du også bruge fint malede sesamfrø.

Opskrifts-ID: 33

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl auberginerne, skær dem i skiver på langs, drys skærefladerne med salt, og lad dem trække i ca. 60 minutter. Skyl aubergineskiverne, og dup dem tørre. Rist dem på begge sider på en grillpande uden fedtstof i ca. 4-5 minutter. Anret aubergineskiverne på en tallerken, og dryp med olivenolie.

Skyl fenniklen, og skær de hårde dele væk. Høvl fenniklen i fine strimler, og anret dem oven på auberginerne. Pil granatæblekernerne ud af skallen, og drys kernerne over fenniklen sammen med pistacienødderne og myntebladene.

Dressing: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med tahin-pastaen, sojasaucen, siruppen og limesaften. Smag til med peber, og hæld dressingen over auberginerne.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.