Vegansk Aloo Gobi
Vegansk Aloo Gobi

Vegansk Aloo Gobi

4,6 10 Bedømmelse
Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

En vegansk indisk ret, der er fyldt med smag. Den er lavet med kartofler, blomkål og aromatiske krydderier og Kikkoman sojasauce tilføjer dybde med umami. Denne nærende og mættende ret er indbegrebet af det indiske køkken. 

Ingredienser

2 Portioner
40 g
cashewnødder
250 ml
kogende vand
200 g
kartofler
400 g
blomkål
1 tsk.
gurkemeje
1 ½ tsk.
spidskommen
1 ½ tsk.
stødte korianderfrø
 ½ tsk.
cayennepeber
1 tsk.
garam masala
2 spsk.
rapsolie
1 
løg, hakket
3 
fed hvidløg, hakket
1 cm
ingefær
200 g
tomater på dåse
250 ml
kokosmælk
1 spsk.
frisk koriander
400 g
kogt ris
Næringsindhold:3410 kJ / 815 kcal
39 gFedt
21 gProtein
92 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

40 g cashewnødder – 250 ml kogende vand – 200 g kartofler – 400 g blomkål

Hæld det kogende vand over cashewnødderne. Skræl, vask og tør kartoflerne, og skær dem derefter i tern. Vask og tør blomkålen, og skær den i mindre buketter. 

Step 2

1 tsk. gurkemeje – 1 tsk. spidskommen – 1 tsk. stødte korianderfrø –  ¼  cayennepeber –  ½ tsk. garam masala – 1 spsk. rapsolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Læg alle krydderierne i en skål. Tilsæt olie og Kikkoman sojasauce, og bland det hele sammen til en pasta. Vend de forberedte grøntsager i blandingen. Fordel grøntsagerne på en bageplade, og bag dem ved 200 °C i 20 minutter.

Step 3

1 spsk. rapsolie – 1  løg, hakket – 3  fed hvidløg, hakket – 1 cm ingefær –  ½ tsk. garam masala –  ½ tsk. spidskommen –  ¼ tsk. cayennepeber –  ½ tsk. stødte korianderfrø – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 g tomater på dåse

Steg det hakkede løg i 1 spsk. olie, indtil det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og krydderier (garam masala, spidskommen, cayennepeber og koriander). Steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce, tomater og de drænede cashewnødder fra step 1. Læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter. 

Step 4

250 ml kokosmælk – 1 spsk. frisk koriander – 400 g kogt ris

Hæld kokosmælk i saucen fra step 3, og blend det hele, indtil blandingen er jævn. Bland med de bagte grøntsager, og lad dem koge med i 2 minutter. Server saucen med ris, og pynt med frisk koriander. 

Tip:

Alternativer til Kikkoman sojasauce: Kikkoman sojasauce med mindre salt, Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman økologisk sojasauce. 

I stedet for at bage kartofler og blomkål kan du også stege dem og blande dem i saucen derefter.

Opskrifts-ID: 1465

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

40 g cashewnødder – 250 ml kogende vand – 200 g kartofler – 400 g blomkål

Hæld det kogende vand over cashewnødderne. Skræl, vask og tør kartoflerne, og skær dem derefter i tern. Vask og tør blomkålen, og skær den i mindre buketter. 

1 tsk. gurkemeje – 1 tsk. spidskommen – 1 tsk. stødte korianderfrø – ¼ cayennepeber – ½ tsk. garam masala – 1 spsk. rapsolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Læg alle krydderierne i en skål. Tilsæt olie og Kikkoman sojasauce, og bland det hele sammen til en pasta. Vend de forberedte grøntsager i blandingen. Fordel grøntsagerne på en bageplade, og bag dem ved 200 °C i 20 minutter.

1 spsk. rapsolie – 1 løg, hakket – 3 fed hvidløg, hakket – 1 cm ingefær – ½ tsk. garam masala – ½ tsk. spidskommen – ¼ tsk. cayennepeber – ½ tsk. stødte korianderfrø – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 g tomater på dåse

Steg det hakkede løg i 1 spsk. olie, indtil det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og krydderier (garam masala, spidskommen, cayennepeber og koriander). Steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce, tomater og de drænede cashewnødder fra step 1. Læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter. 

250 ml kokosmælk – 1 spsk. frisk koriander – 400 g kogt ris

Hæld kokosmælk i saucen fra step 3, og blend det hele, indtil blandingen er jævn. Bland med de bagte grøntsager, og lad dem koge med i 2 minutter. Server saucen med ris, og pynt med frisk koriander. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.