

Vegansk Aloo Gobi
En vegansk indisk ret, der er fyldt med smag. Den er lavet med kartofler, blomkål og aromatiske krydderier og Kikkoman sojasauce tilføjer dybde med umami. Denne nærende og mættende ret er indbegrebet af det indiske køkken.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

40 g cashewnødder – 250 ml kogende vand – 200 g kartofler – 400 g blomkål
Hæld det kogende vand over cashewnødderne. Skræl, vask og tør kartoflerne, og skær dem derefter i tern. Vask og tør blomkålen, og skær den i mindre buketter.
Step 2

1 tsk. gurkemeje – 1 tsk. spidskommen – 1 tsk. stødte korianderfrø – ¼ cayennepeber – ½ tsk. garam masala – 1 spsk. rapsolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Læg alle krydderierne i en skål. Tilsæt olie og Kikkoman sojasauce, og bland det hele sammen til en pasta. Vend de forberedte grøntsager i blandingen. Fordel grøntsagerne på en bageplade, og bag dem ved 200 °C i 20 minutter.
Step 3

1 spsk. rapsolie – 1 løg, hakket – 3 fed hvidløg, hakket – 1 cm ingefær – ½ tsk. garam masala – ½ tsk. spidskommen – ¼ tsk. cayennepeber – ½ tsk. stødte korianderfrø – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 200 g tomater på dåse
Steg det hakkede løg i 1 spsk. olie, indtil det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og krydderier (garam masala, spidskommen, cayennepeber og koriander). Steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce, tomater og de drænede cashewnødder fra step 1. Læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter.
Step 4

250 ml kokosmælk – 1 spsk. frisk koriander – 400 g kogt ris
Hæld kokosmælk i saucen fra step 3, og blend det hele, indtil blandingen er jævn. Bland med de bagte grøntsager, og lad dem koge med i 2 minutter. Server saucen med ris, og pynt med frisk koriander.
Tip:
Alternativer til Kikkoman sojasauce: Kikkoman sojasauce med mindre salt, Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman økologisk sojasauce.
I stedet for at bage kartofler og blomkål kan du også stege dem og blande dem i saucen derefter.
Opskrifts-ID: 1465
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide