Reduktion af salt - mere smag, mindre salt

Det er en kendsgerning, at for meget salt er usundt, da det øger risikoen for forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygdomme. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bør det maksimale daglige indtag af salt ligge på fem gram eller en teskefuld.

Hvis du ønsker at reducere dit saltindtag, men ikke vil gå på kompromis med smagen, så er Kikkoman naturligt brygget sojasauce det helt rigtige valg for dig. Kikkoman har gennem de seneste mange årtier undersøgt de sundhedsmæssige egenskaber ved naturligt brygget sojasauce, og resultatet er, at det daglige saltindtag kan reduceres med ca. 30 procent, hvis man bruger sojasauce i stedet for salt. Dette er blevet bekræftet i en undersøgelse foretaget af Wageningen UR Food & Biobased Research. *

Bevar smagen

Faktisk indeholder alle sojasaucer en stor mængde salt, dog har de japanske saucer mindre saltindhold end de kinesiske varianter. Ved at bruge sojasauce som et krydderi behøver du ikke at tilføre din mad yderligere salt, så det samlede saltindtag reduceres. Du kan nemmest styre, hvor meget salt du tilfører din mad, ved at måle sojasaucen op i stedet for at hælde den direkte ned til maden.

I den vestlige verden er det vigtigt at tage de sundhedsmæssige udfordringer i forbindelse med saltindtag alvorligt. Derfor har Kikkoman lanceret en naturligt brygget sojasauce med 43 % mindre salt, der indeholder 43 % mindre salt end den originale naturligt brygget sojasauce. Denne sojasauce er særdeles egnet til dem, der ønsker at reducere deres saltindtag.

Umami er nøglen

Kikkoman naturligt brygget sojasauce gør smagen i dine retter mere fyldig. Når du benytter sojasauce i stedet for salt, er du derfor stadig garanteret velsmagende mad. Men hvordan kan sojasauce erstatte det salt, vi normalt putter i vores mad? Her spiller umami en vigtig rolle. Kikkoman naturligt brygget sojasauce har en umami-kvalitet, der skaber en dyb og fyldig smag. Denne naturlige umami understøtter smagene i maden på samme måde, som salt ville gøre.

*Resultaterne i undersøgelsen blev offentliggjort under titlen “"Optimally-accepted salt reduction across cultures" (R. Shimojo et al.) in "Agro Food Industry Hi Tech", udgave 25 (3), May/June 2014. Du kan tilgå hele undersøgelsen online.

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.