

Chowder med grønkål og kikærter
En både nærende og duftende chowder, der er fyldt med grønne grøntsager, kikærter og blomkål. Denne fyldige ret er perfekt som et hyggeligt efterårs- eller vintermåltid, der både er rig på vigtige vitaminer og giver varme i kroppen.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

80 g porre – 100 g hvidkål – 200 g blomkål – 100 g squash – 2 håndfuld grønkål – 120 g kikærter på dåse
Vask og tør grøntsagerne. Skær porren og squashen i halve skiver, kålen i strimler og blomkålen i små buketter. Fjern stilken fra grønkålen og riv den i mindre stykker. Hæld væden fra kikærterne.
Step 2

2 spsk. rapsolie – 2 fed hvidløg, hakket – 2 kviste frisk timian – ½ tsk. gurkemeje – 0,33 tsk. karrypulver – 2 nip chilipulver – 1 nip muskatnød – 2 laurbærblade – 700 ml grøntsagsbouillon – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce
Steg grøntsagerne fra step 1 i en gryde med olie, og tilsæt derefter hvidløg, timian, krydderier og laurbærblade. Hæld bouillonen og Kikkoman glutenfri sojasauce i, og lad det hele koge i 8 minutter, indtil grøntsagerne stadig har lidt bid.
Step 3

150 ml sojamælk – 30 g majsmel – 2 nip sort peber – 80 g frosne grønne ærter – 2 spsk. hakket persille
Bland sojamælk og mel i en skål, og tilsæt blandingen til gryden. Smag til med sort peber og tilsæt ærterne. Lad det hele simre, indtil grøntsagerne er møre, og chowderen begynder at tykne. Hæld den færdige chowder i skåle og drys med hakket persille.
Opskrifts-ID: 1384
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide