Chowder med grønkål og kikærter
Chowder med grønkål og kikærter

Chowder med grønkål og kikærter

5 12 Bedømmelse
Samlet tid25 min.
10 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid

En både nærende og duftende chowder, der er fyldt med grønne grøntsager, kikærter og blomkål. Denne fyldige ret er perfekt som et hyggeligt efterårs- eller vintermåltid, der både er rig på vigtige vitaminer og giver varme i kroppen.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
porre
100 g
hvidkål
200 g
blomkål
100 g
squash
2 håndfuld
grønkål
120 g
kikærter på dåse
2 spsk.
rapsolie
2 
fed hvidløg, hakket
2 
kviste frisk timian
 ½ tsk.
gurkemeje
 ⅓ tsk.
karrypulver
2 nip
chilipulver
1 nip
muskatnød
2 
laurbærblade
700 ml
grøntsagsbouillon
150 ml
sojamælk
30 g
majsmel
2 nip
sort peber
80 g
frosne grønne ærter
2 spsk.
hakket persille
Næringsindhold:1686 kJ / 403 kcal
16 gFedt
22 gProtein
50 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

80 g porre – 100 g hvidkål – 200 g blomkål – 100 g squash – 2 håndfuld grønkål – 120 g kikærter på dåse

Vask og tør grøntsagerne. Skær porren og squashen i halve skiver, kålen i strimler og blomkålen i små buketter. Fjern stilken fra grønkålen og riv den i mindre stykker. Hæld væden fra kikærterne. 

Step 2

2 spsk. rapsolie – 2  fed hvidløg, hakket – 2  kviste frisk timian –  ½ tsk. gurkemeje – 0,33 tsk. karrypulver – 2 nip chilipulver – 1 nip muskatnød – 2  laurbærblade – 700 ml grøntsagsbouillon – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Steg grøntsagerne fra step 1 i en gryde med olie, og tilsæt derefter hvidløg, timian, krydderier og laurbærblade. Hæld bouillonen og Kikkoman glutenfri sojasauce i, og lad det hele koge i 8 minutter, indtil grøntsagerne stadig har lidt bid.  

Step 3

150 ml sojamælk – 30 g majsmel – 2 nip sort peber – 80 g frosne grønne ærter – 2 spsk. hakket persille

Bland sojamælk og mel i en skål, og tilsæt blandingen til gryden. Smag til med sort peber og tilsæt ærterne. Lad det hele simre, indtil grøntsagerne er møre, og chowderen begynder at tykne. Hæld den færdige chowder i skåle og drys med hakket persille. 

Opskrifts-ID: 1384

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

80 g porre – 100 g hvidkål – 200 g blomkål – 100 g squash – 2 håndfuld grønkål – 120 g kikærter på dåse

Vask og tør grøntsagerne. Skær porren og squashen i halve skiver, kålen i strimler og blomkålen i små buketter. Fjern stilken fra grønkålen og riv den i mindre stykker. Hæld væden fra kikærterne. 

2 spsk. rapsolie – 2 fed hvidløg, hakket – 2 kviste frisk timian – ½ tsk. gurkemeje – 0,33 tsk. karrypulver – 2 nip chilipulver – 1 nip muskatnød – 2 laurbærblade – 700 ml grøntsagsbouillon – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Steg grøntsagerne fra step 1 i en gryde med olie, og tilsæt derefter hvidløg, timian, krydderier og laurbærblade. Hæld bouillonen og Kikkoman glutenfri sojasauce i, og lad det hele koge i 8 minutter, indtil grøntsagerne stadig har lidt bid.  

150 ml sojamælk – 30 g majsmel – 2 nip sort peber – 80 g frosne grønne ærter – 2 spsk. hakket persille

Bland sojamælk og mel i en skål, og tilsæt blandingen til gryden. Smag til med sort peber og tilsæt ærterne. Lad det hele simre, indtil grøntsagerne er møre, og chowderen begynder at tykne. Hæld den færdige chowder i skåle og drys med hakket persille. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.