Champignonbøffer i gulerodssauce
Champignonbøffer i gulerodssauce

Champignonbøffer i gulerodssauce

Samlet tid50 min.
15 min.Arbejdstid
35 min.Tilberedningstid

Bøffer lavet af hirse og andre lækkerier hører til en af de bedste veganske retter. Især varianten med champignon er nem at tilberede og er fyldt med smag. Bøfferne passer perfekt til en gulerodssauce fyldt med varme og aromatiske krydderier.

Ingredienser

2 Portioner

Sauce:

3 
gulerødder
1 
løg
1 tsk.
gurkemeje
 ½ tsk.
stødt koriander
2 
fed hvidløg
1 spsk.
olivenolie
400 ml
vand

Bøffer:

100 g
hirse
1 
løg
120 g
champignoner
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.
olivenolie
2 spsk.
hakket persille
2 spsk.
hakket purløg
1 nip
peber
Rapsolie til stegning

Additionally:

1 
jalapeno
Persille som pynt
100 g
couscous
Næringsindhold:2210 kJ / 528 kcal
16,5 gFedt
16,5 gProtein
77 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær gulerødder og løg i fine skiver. Bland dem med krydderierne og de pressede hvidløgsfed. Det hele sauteres i olivenolie. Hæld vand i og lad det simre ved lav varme, indtil grøntsagerne er møre. Smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt og blend det til en jævn sauce.

Step 2

Skyl hirsen og hæld lidt kogende vand over den. Tilsæt derpå dobbelt så meget vand og bring det i kog. Reducer varmen og kog hirsen i 12 minutter.

Step 3

Hak løget, riv champignoner på et rivejern og bland begge dele med citronsaft. Sautér blandingen i olivenolie, indtil champignonerne begynder at falde sammen og væsken er fordampet.

Step 4

Tilsæt champignoner og løg til den færdigtilberedte hirse. Hæld krydderurter, peber og Kikkoman sojasauce med mindre salt ned i blandingen og rør det hele godt sammen. Form små bøffer og steg dem i olie, indtil de er gyldenbrune. Server sammen med gulerodssauce, hakket jalapeno, persille og couscous. 

Tip:

I stedet for couscous kan du bruge hirse eller servere retten sammen med pita- eller naanbrød.

Opskrifts-ID: 1208

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær gulerødder og løg i fine skiver. Bland dem med krydderierne og de pressede hvidløgsfed. Det hele sauteres i olivenolie. Hæld vand i og lad det simre ved lav varme, indtil grøntsagerne er møre. Smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt og blend det til en jævn sauce.

Skyl hirsen og hæld lidt kogende vand over den. Tilsæt derpå dobbelt så meget vand og bring det i kog. Reducer varmen og kog hirsen i 12 minutter.

Hak løget, riv champignoner på et rivejern og bland begge dele med citronsaft. Sautér blandingen i olivenolie, indtil champignonerne begynder at falde sammen og væsken er fordampet.

Tilsæt champignoner og løg til den færdigtilberedte hirse. Hæld krydderurter, peber og Kikkoman sojasauce med mindre salt ned i blandingen og rør det hele godt sammen. Form små bøffer og steg dem i olie, indtil de er gyldenbrune. Server sammen med gulerodssauce, hakket jalapeno, persille og couscous. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.