

Chowder med hokkaido og søde kartofler
Denne chowder med hokkaido og søde kartofler er det perfekte, varmende og fyldige måltid til de kølige efterårs- og vintermåneder. Aromatiske krydderier og krydderurter giver retten masser af smag, og kokosmælken passer perfekt til grøntsagerne.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

1 lille løg – 40 g bladselleri – 250 g søde kartofler – 300 g hokkaidogræskar – 10 g frisk ingefær – 2 fed hvidløg – ¼ chili
Hak løget fint. Vask og skær bladsellerien i skiver. Skræl de søde kartofler, og fjern kernerne fra græskarret. Skær derpå begge dele i 2 cm store tern. Skræl og riv ingefær, hak hvidløg, og skær chilien i skiver.
Step 2

2 spsk. rapsolie – 10 g smør – 2 kviste frisk timian – 15 g majsmel – 400 ml grøntsagsbouillon – 150 ml kokosmælk – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 0,33 tsk. karry – ¼ tsk. friskrevet muskatnød
Opvarm olie og smør i en pande. Tilsæt grøntsagerne fra step 1 og steg dem ganske kort. Tilsæt timiankvistene og majsmel under jævn omrøring. Hæld bouillon, kokosmælk og Kikkoman glutenfri sojasauce i, og tilsæt derpå krydderierne. Lad det hele simre ved lav varme i 15 minutter, indtil grøntsagerne næsten er møre.
Step 3

2 håndfuld babyspinat – 100 g cherrytomater – 2 spsk. frisk persille – 2 tsk. frisk timian – 40 g cashewnødder
Skær tomaterne i halve, og tilsæt dem til panden sammen med spinaten. Kog det hele i yderligere 5 minutter. Fjern timiankvistene. Hak persille og cashewnødderne. Hæld den færdige chowder i skåle, og pynt med persille, frisk timian og cashewnødder inden servering.
Tip:
Hvis du ønsker en mildere smag, kan du fjerne kernerne fra chilien.
Opskrifts-ID: 1386
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide