Aubergine-sojasaucedip med hvidløg

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 60 min.
60 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
1 
helt hvidløg
1 
aubergine
3 spsk.
olivenolie
Saften af en halv lime
2 spsk.
hakket bredbladet persille
Friskkværnet sort peber
 ½ tsk.
chiliflager
Næringsindhold: 446 kJ  /  106 kcal
7,5 g Fedt
2,5 g Protein
6,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl hvidløget, og skær det i to halve. Skyl auberginen, skær enderne fra, og skær frugten igennem på langs. Læg de halve hvidløg og auberginer med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Rids skærefladen flere gange diagonalt, pensl tyndt med 1 spsk. olie, og bag grøntsagerne i ca. 30-40 minutter i den forvarmede ovn. Tag de bagte hvidløg og auberginer ud af ovnen, og lad dem køle af.

Step 2

Tryk hvidløgskødet ud af skrællerne. Skrab auberginekødet ud med en ske, og blend frugtkødet sammen med de bagte hvidløg, resten af olien, sojasauce, limesaft og persille. Smag til med peber og chiliflager inden servering.

Tip

Auberginedippen passer bl.a. fremragende til friskbagt surdejsflute, forskellige oste og saltede mandler.

Opskrifts-ID: 328

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl hvidløget, og skær det i to halve. Skyl auberginen, skær enderne fra, og skær frugten igennem på langs. Læg de halve hvidløg og auberginer med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Rids skærefladen flere gange diagonalt, pensl tyndt med 1 spsk. olie, og bag grøntsagerne i ca. 30-40 minutter i den forvarmede ovn. Tag de bagte hvidløg og auberginer ud af ovnen, og lad dem køle af.

Tryk hvidløgskødet ud af skrællerne. Skrab auberginekødet ud med en ske, og blend frugtkødet sammen med de bagte hvidløg, resten af olien, sojasauce, limesaft og persille. Smag til med peber og chiliflager inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.