Aubergine-sojasaucedip med hvidløg
Fremgangsmåde
Step 1
Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl hvidløget, og skær det i to halve. Skyl auberginen, skær enderne fra, og skær frugten igennem på langs. Læg de halve hvidløg og auberginer med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Rids skærefladen flere gange diagonalt, pensl tyndt med 1 spsk. olie, og bag grøntsagerne i ca. 30-40 minutter i den forvarmede ovn. Tag de bagte hvidløg og auberginer ud af ovnen, og lad dem køle af.
Step 2
Tryk hvidløgskødet ud af skrællerne. Skrab auberginekødet ud med en ske, og blend frugtkødet sammen med de bagte hvidløg, resten af olien, sojasauce, limesaft og persille. Smag til med peber og chiliflager inden servering.
Tip
Auberginedippen passer bl.a. fremragende til friskbagt surdejsflute, forskellige oste og saltede mandler.
Opskrifts-ID: 328
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide