Vegansk kabayaki sushi
Vegansk kabayaki sushi

Vegansk kabayaki sushi

Samlet tid50 min.
20 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Er denne slags sushi virkelig vegansk? Det ligner fisk, men er faktisk aubergine, der er glaseret med sojasauce. Det er perfekt til dem, der elsker lækker vegansk sushi, som nemt kan tilberedes derhjemme.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
sushiris
210 ml
vand
2 
auberginer
1 spsk.
solsikkeolie
2 spsk.
sukker
2 spsk.
sake (eller sød hvidvin)
1 spsk.
vand (til saucen)
10 g
finthakket forårsløg
En smule shichimi chili eller chilipulver
Næringsindhold:1824 kJ / 435 kcal
5,9 gFedt
10,4 gProtein
79,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g sushiris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)2  auberginer

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Fjern stilken på de to auberginer, og skræl dem. 

Pak de hele auberginer ind i mikroovnsfilm, og tilbered dem i mikroovnen i 2 minutter ved 800 W (Brug husholdningsfilm der tåler mikrobølgeovn).

Step 2

1 spsk. solsikkeolie

Skær auberginerne næsten helt over på langs, og fold dem ud som et flûte. Rids indersiderne med en gaffel. Hæld solsikkeolien på en pande, og steg auberginerne på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

Step 3

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil2 spsk. sukker – 2 spsk. sake (eller sød hvidvin) – 1 spsk. vand (til saucen)

Hæld Kikkoman sojasauce, Kikkoman sød sauce i mirin-stil, sukker, sake (eller sød hvidvin) og vand på en pande, og lad auberginerne simre heri i 5 minutter. Fjern auberginerne, og lad dem køle af. Så snart de er kolde, fjernes overskydende væde med et stykke køkkenrulle. 

 

Step 4

10 g finthakket forårsløg – En smule shichimi chili eller chilipulver

Skær auberginerne i skiver diagonalt og form små nigiri (aflange sushiruller) med ris og aubergine. Juster størrelsen efter smag og behag.  Varm den resterende sauce op på panden, så den koger ind og tykner. Hæld saucen over de færdige nigiri. Hak forårsløg i små stykker og drys dem ovenpå. Rund retten af med et drys shichimi chili eller chilipulver.

Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris

Opskrifts-ID: 1412

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g sushiris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)2 auberginer

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Fjern stilken på de to auberginer, og skræl dem. 

Pak de hele auberginer ind i mikroovnsfilm, og tilbered dem i mikroovnen i 2 minutter ved 800 W (Brug husholdningsfilm der tåler mikrobølgeovn).

1 spsk. solsikkeolie

Skær auberginerne næsten helt over på langs, og fold dem ud som et flûte. Rids indersiderne med en gaffel. Hæld solsikkeolien på en pande, og steg auberginerne på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil2 spsk. sukker – 2 spsk. sake (eller sød hvidvin) – 1 spsk. vand (til saucen)

Hæld Kikkoman sojasauce, Kikkoman sød sauce i mirin-stil, sukker, sake (eller sød hvidvin) og vand på en pande, og lad auberginerne simre heri i 5 minutter. Fjern auberginerne, og lad dem køle af. Så snart de er kolde, fjernes overskydende væde med et stykke køkkenrulle. 

 

10 g finthakket forårsløg – En smule shichimi chili eller chilipulver

Skær auberginerne i skiver diagonalt og form små nigiri (aflange sushiruller) med ris og aubergine. Juster størrelsen efter smag og behag.  Varm den resterende sauce op på panden, så den koger ind og tykner. Hæld saucen over de færdige nigiri. Hak forårsløg i små stykker og drys dem ovenpå. Rund retten af med et drys shichimi chili eller chilipulver.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.