Vegansk onigirazu
Vegansk onigirazu

Vegansk onigirazu

4,5 10 Bedømmelse
Samlet tid 1 time
25 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid
10 min. Marineringstid

Dette er sushi, der er foldet og ikke ”nigiri” (håndpresset). Det er nemt at tilberede og endnu nemmere at nyde! Du kan selv vælge de ingredienser, du har lyst til at bruge. Så vær kreativ og skab din egen unikke onigirazu sushi.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vand
1 bundt
spinat
2 tsk.
hvide sesamfrø
 ½ 
gulerod
1 
kinakål
2 tsk.
salt
2 tsk.
gochujang-pasta
2 skive
vegansk ost (f.eks. kokosoliebaseret vegansk ost)
2 
ark noritang
2 tsk.
sennep
2 tsk.
sojamælksyoghurt
Næringsindhold:2.619 kJ / 625 kcal
26 gFedt
16 gProtein
81 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)1 bundt spinat – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. hvide sesamfrø

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Læg spinaten i en gryde med kogende vand med stilken først, og kog den i ca. 10 sekunder. Lad den køle af i koldt vand, og klem den grundigt for overskydende vand, inden den skæres i kvarte. Bland Kikkoman sojasauce, Kikkoman sesamolie og de hvide sesamfrø sammen.

Step 2

 ½  gulerod – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. hvide sesamfrø – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Skær guleroden i tynde strimler. Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande, og steg gulerodsstrimlerne ved lav varme, indtil de er møre. Tilsæt Kikkoman sojasauce og hvide sesamfrø. 

Step 3

1  kinakål – 2 tsk. salt – 2 tsk. gochujang-pasta –  ½ spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil

Skær kinakålen i mindre stykker, læg dem i en skål, og gnid dem med salt. Skyl kålen grundigt med vand efter 10 minutter, og klem væden ud af kålstykkerne. Bland med gochujang-pasta, Kikkoman sesamolie og Kikkoman sød sauce i mirin-stil.

Step 4

2 skive vegansk ost (f.eks. kokosoliebaseret vegansk ost) – 2  ark noritang

Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet. Læg et ark noritang ovenpå og skær det midt over. Læg ¼ af sushirisen (ca. 60 g) i to kvadrater øverst og nederst på den højre halvdel af arket. Læg et stykke ost på den øverste venstre halvdel og læg halvdelen af ingredienserne fra step 2 ovenpå. Læg halvdelen af spinatblandingen fra step 1 oven på sushirisen øverst til højre. Læg halvdelen af blandingen fra step 3 ovenpå sushirisen nederst til højre. Fold nori-arket 3 gange, startende i det nederste venstre hjørne. Pak det derefter stramt ind i husholdningsfilm. Gentag processen ved den anden onigirazu.

Step 5

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. sennep – 2 tsk. sojamælksyoghurt

Skær de færdige onigirazu over på midten, mens de stadig er pakket ind i husholdningsfilm. 

Tip

Du er selvfølgelig velkommen til at variere fyldet i din onigirazu alt efter smag og behag. 

Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside.

Opskrifts-ID: 1413

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)1 bundt spinat – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. hvide sesamfrø

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Læg spinaten i en gryde med kogende vand med stilken først, og kog den i ca. 10 sekunder. Lad den køle af i koldt vand, og klem den grundigt for overskydende vand, inden den skæres i kvarte. Bland Kikkoman sojasauce, Kikkoman sesamolie og de hvide sesamfrø sammen.

½ gulerod – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. hvide sesamfrø – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Skær guleroden i tynde strimler. Opvarm Kikkoman sesamolie på en pande, og steg gulerodsstrimlerne ved lav varme, indtil de er møre. Tilsæt Kikkoman sojasauce og hvide sesamfrø. 

1 kinakål – 2 tsk. salt – 2 tsk. gochujang-pasta – ½ spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil

Skær kinakålen i mindre stykker, læg dem i en skål, og gnid dem med salt. Skyl kålen grundigt med vand efter 10 minutter, og klem væden ud af kålstykkerne. Bland med gochujang-pasta, Kikkoman sesamolie og Kikkoman sød sauce i mirin-stil.

2 skive vegansk ost (f.eks. kokosoliebaseret vegansk ost) – 2 ark noritang

Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet. Læg et ark noritang ovenpå og skær det midt over. Læg ¼ af sushirisen (ca. 60 g) i to kvadrater øverst og nederst på den højre halvdel af arket. Læg et stykke ost på den øverste venstre halvdel og læg halvdelen af ingredienserne fra step 2 ovenpå. Læg halvdelen af spinatblandingen fra step 1 oven på sushirisen øverst til højre. Læg halvdelen af blandingen fra step 3 ovenpå sushirisen nederst til højre. Fold nori-arket 3 gange, startende i det nederste venstre hjørne. Pak det derefter stramt ind i husholdningsfilm. Gentag processen ved den anden onigirazu.

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. sennep – 2 tsk. sojamælksyoghurt

Skær de færdige onigirazu over på midten, mens de stadig er pakket ind i husholdningsfilm. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.