Hirsegrød med karamelliseret banan

Samlet tid 25 min.
5 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Hirse er en kornsort, der er fyldt med vitaminer og mineraler, og som kan laves til en lækker og sund morgenmadsgrød. Denne veganske opskrift er sødet med ahornsirup, nødder og banan.

Ingredienser

2 Portioner
120 g
hirse (vægt før den tilberedes)
200 ml
kokosmælk
1 spsk.
ahornsirup

Fyld:

2 
bananer
2 spsk.
ahornsirup
1 tsk.
kakao
1 spsk.
pistacienødder uden skal
Næringsindhold: 2778 kJ  /  664 kcal
27,9 g Fedt
15 g Protein
86,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Rens hirsen i koldt vand og blancher med kogende vand. Hirsen hældes i en gryde, og der hældes dobbelt så meget vand i, som der er hirse. Blandingen koges op. Når det koger, skrues der ned for varmen, der lægges låg på gryden, og grøden simrer i 12 minutter, indtil al vand er absorberet. 

Step 2

Tilføj ahornsirup og kokosmælk til den kogte hirse. Rør det godt igennem og læg låg på i 5 minutter. 

Step 3

Skær bananerne på langs. 

Step 4

Opvarm Kikkoman ristet sesamolie, Kikkoman Naturligt brygget sojasauce og ahornsirup i en stegepande. Tilføj bananerne og karamelliser dem på begge sider. 

Step 5

Hæld hirsegrøden op i skåle og tilføj bananerne ovenpå. Drys med kakao og pistacienødder. Andre nødder kan også fint fungere til denne grød.

Opskrifts-ID: 1097

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Rens hirsen i koldt vand og blancher med kogende vand. Hirsen hældes i en gryde, og der hældes dobbelt så meget vand i, som der er hirse. Blandingen koges op. Når det koger, skrues der ned for varmen, der lægges låg på gryden, og grøden simrer i 12 minutter, indtil al vand er absorberet. 

Tilføj ahornsirup og kokosmælk til den kogte hirse. Rør det godt igennem og læg låg på i 5 minutter. 

Skær bananerne på langs. 

Opvarm Kikkoman ristet sesamolie, Kikkoman Naturligt brygget sojasauce og ahornsirup i en stegepande. Tilføj bananerne og karamelliser dem på begge sider. 

Hæld hirsegrøden op i skåle og tilføj bananerne ovenpå. Drys med kakao og pistacienødder. Andre nødder kan også fint fungere til denne grød.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.