Vegansk panna cotta med sort tahin
Vegansk panna cotta med sort tahin

Vegansk panna cotta med sort tahin

Samlet tid 2 timer 20 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid
2 timer Afkølingstid

Cremet, sød og forfriskende. Denne veganske panna cotta får sin fantastiske farve fra sort tahin. Denne blanding af cremet vaniljesojamælk og en sirup på tamarisauce skaber en subtil umamidybde, der gør desserten helt unik.

Ingredienser

4 Portioner

Creme:

1 
vaniljestang
600 ml
sojamælk
50 g
brun farin (alternativt 4 spsk. ahornsirup)
2 spsk.
sort tahin (i glas)
1 ½ tsk.
agar-agar (se tip)

Sirup:

4 spsk.
ahornsirup
2 tsk.
sorte sesamfrø

Næringsindhold:

757 kJ / 182 kcal
5,7 gFedt
6,3 gProtein
24,7 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  vaniljestang – 600 ml sojamælk – 50 g brun farin (eller 4 spsk. ahornsirup) – 2 spsk. sort tahin (på glas) – 1 ½ tsk. agar-agar (se tip)

Flæk vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv. Bland sojamælk med vaniljestangen, vaniljekorn, sukker, sesam-tahin og agar-agar, og bring blandingen i kog i en lille gryde. Fjern vaniljestangen, lad blandingen køle en smule af, og fordel den i fire dessertglas. Lad dem køle af i køleskabet i mindst 2 timer.

Step 2

4 spsk. ahornsirup – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Bland ahornsirup med Kikkoman glutenfri sojasauce, og varm den eventuelt en smule op.

Step 3

2 tsk. sorte sesamfrø

Rist sesamfrø på en lille teflonpande. Pynt desserten med sesamfrøene, og server den sammen med siruppen.

Tip

Agar-agar kan, afhængigt af producenten, binde forskellige mængder væske. Sørg for at læse anvisningerne på pakken, når du køber agar-agar. For at opnå det bedste resultat, skal du bruge agar-agar med en dosering på 1 tsk. pulver pr. 500 g væske.

I stedet for Kikkoman glutenfri sojasauce kan du med fordel bruge Kikkoman krydderi til sushiris som en fremragende erstatning.

Du kan også lave sort tahin derhjemme: rist sorte sesamfrø, og blend dem med honning og en smule olie, hvis du ønsker en mere lind tekstur.

Opskrifts-ID: 1642

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

1 vaniljestang – 600 ml sojamælk – 50 g brun farin (eller 4 spsk. ahornsirup) – 2 spsk. sort tahin (på glas) – 1 ½ tsk. agar-agar (se tip)

Flæk vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv. Bland sojamælk med vaniljestangen, vaniljekorn, sukker, sesam-tahin og agar-agar, og bring blandingen i kog i en lille gryde. Fjern vaniljestangen, lad blandingen køle en smule af, og fordel den i fire dessertglas. Lad dem køle af i køleskabet i mindst 2 timer.

4 spsk. ahornsirup – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Bland ahornsirup med Kikkoman glutenfri sojasauce, og varm den eventuelt en smule op.

2 tsk. sorte sesamfrø

Rist sesamfrø på en lille teflonpande. Pynt desserten med sesamfrøene, og server den sammen med siruppen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.