

Tomatsuppe med sojaknas
En varm og cremet tomatsuppe, fyldt med sødme fra bagte tomater og et lækkert, knasende twist fra soja-mandler. En simpel, men uimodståelig ret, der varmer både krop og sjæl.
Fremgangsmåde
Step 1

1 kg tomater, gerne blandede sorter – 2 rødløg – 2 fed hvidløg – 1 tsk. timian – 1 tsk. oregano – Olivenolie
Sæt ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
Skær tomaterne i halve, flæk hvidløgene, fjern skallerne fra løgene, og skær dem i kvarte. Læg dem på en bageplade eller i et ovnfast fad.
Drys med krydderierne, en smule salt og lidt olivenolie.
Bag i cirka 20 minutter, indtil løg og tomater er bløde.
Step 2

200 ml røde linser (ukogt vægt)
Kog linserne, indtil de er bløde.
Step 3
100 g mandler – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Lav imens soja-mandlerne: Kom sojasauce på en pande og varm forsigtigt op. Tilsæt mandlerne og steg dem nu ved svag varme, indtil mandlerne har suget sojasaucen til sig. Vend mandlerne jævnligt og fortsæt i cirka 10 minutter. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle og hak dem groft.
Step 4
100 g mandler
Blend alt fra ovnen med linserne, indtil du får en cremet suppe. Kom suppen op i en gryde og tilsæt kokosmælken. Lad suppen koge op.
Server med sojamandler på toppen og ris, nudler eller pasta til.
Opskrifts-ID: 1426
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide