Tomatsuppe med sojaknas
Tomatsuppe med sojaknas

Tomatsuppe med sojaknas

Samlet tid50 min.
20 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

En varm og cremet tomatsuppe, fyldt med sødme fra bagte tomater og et lækkert, knasende twist fra soja-mandler. En simpel, men uimodståelig ret, der varmer både krop og sjæl.

Ingredienser

4 Portioner
1 kg
tomater, gerne blandede sorter
2 
rødløg
2 
fed hvidløg
1 tsk.
timian
1 tsk.
oregano
Olivenolie
200 ml
røde linser (ukogt vægt)
1 
dåse kokosmælk (400 ml)
100 g
mandler

Fremgangsmåde

Step 1

1 kg tomater, gerne blandede sorter – 2  rødløg – 2  fed hvidløg – 1 tsk. timian – 1 tsk. oregano – Olivenolie

Sæt ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

Skær tomaterne i halve, flæk hvidløgene, fjern skallerne fra løgene, og skær dem i kvarte. Læg dem på en bageplade eller i et ovnfast fad.

Drys med krydderierne, en smule salt og lidt olivenolie.

Bag i cirka 20 minutter, indtil løg og tomater er bløde.

Step 2

200 ml røde linser (ukogt vægt)

Kog linserne, indtil de er bløde.

Step 3

100 g mandler – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Lav imens soja-mandlerne: Kom sojasauce på en pande og varm forsigtigt op. Tilsæt mandlerne og steg dem nu ved svag varme, indtil mandlerne har suget sojasaucen til sig. Vend mandlerne jævnligt og fortsæt i cirka 10 minutter. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle og hak dem groft.

Step 4

100 g mandler

Blend alt fra ovnen med linserne, indtil du får en cremet suppe. Kom suppen op i en gryde og tilsæt kokosmælken. Lad suppen koge op. 

Server med sojamandler på toppen og ris, nudler eller pasta til.

Opskrifts-ID: 1426

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 kg tomater, gerne blandede sorter – 2 rødløg – 2 fed hvidløg – 1 tsk. timian – 1 tsk. oregano – Olivenolie

Sæt ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

Skær tomaterne i halve, flæk hvidløgene, fjern skallerne fra løgene, og skær dem i kvarte. Læg dem på en bageplade eller i et ovnfast fad.

Drys med krydderierne, en smule salt og lidt olivenolie.

Bag i cirka 20 minutter, indtil løg og tomater er bløde.

200 ml røde linser (ukogt vægt)

Kog linserne, indtil de er bløde.

100 g mandler – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Lav imens soja-mandlerne: Kom sojasauce på en pande og varm forsigtigt op. Tilsæt mandlerne og steg dem nu ved svag varme, indtil mandlerne har suget sojasaucen til sig. Vend mandlerne jævnligt og fortsæt i cirka 10 minutter. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle og hak dem groft.

100 g mandler

Blend alt fra ovnen med linserne, indtil du får en cremet suppe. Kom suppen op i en gryde og tilsæt kokosmælken. Lad suppen koge op. 

Server med sojamandler på toppen og ris, nudler eller pasta til.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.