Vegansk tærte med karamelliserede pærer

Samlet tid 40 min.
30 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Mandler og dadler, en let saltet bund, en creme baseret på vaniljebudding og karamelliserede pærer i sukker, smør og Kikkoman naturligt brygget sojasauce med kanel og vanilje. Det hele toppes med ristede mandler. En både lækker og imponerende dessert!

Ingredienser

8 Portioner

Bund:

100 g
tørrede dadler
100 g
mandler
40 g
havregryn
2 spsk.
mandelsmør (vegansk smør)

Vaniljecreme:

80 g
vaniljebudding (vegansk budding)
600 ml
mandelmælk
100 g
sukker
180 g
vegansk smør

Karamelliserede pærer:

3 
pærer
1 spsk.
vegansk smør
3 spsk.
sukker
2 spsk.
mandelflager
1 tsk.
kanel
1 
vaniljestang

Derudover:

3 
kugler vaniljeis
Næringsindhold: 1992 kJ  /  476 kcal
29 g Fedt
8,8 g Protein
43,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g tørrede dadler – 100 g mandler – 40 g havregryn – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. mandelsmør (vegansk smør)

Smuldr alle ingredienserne sammen og bland det hele, indtil du har en tyk, klistret masse. 
Fordel det jævnt ud i en tærteform og pres det op ad tærteformens sider. Sæt formen i køleskabet.

Step 2

80 g vaniljebudding (vegansk budding) – 600 ml mandelmælk – 100 g sukker – 180 g vegansk smør

Opløs buddingepulveret i 100 ml kold mandelmælk. Opvarm den resterende mandelmælk, indtil mælken er kommet i kog. Tilsæt buddinge-blandingen. Bland det hele godt sammen, lad det koge op og tag det af varmen, så det kan køle af. 
 
Pisk smør (skal have stuetemperatur) med sukker og tilsæt den nedkølede budding en skefuld ad gangen. 
 
Fordel cremen på den afkølede bund.

Step 3

3  pærer – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. vegansk smør – 3 spsk. sukker – 2 spsk. mandelflager – 1 tsk. kanel – 1  vaniljestang

Vask og skræl pærerne. Skær dem i skiver med en tykkelse på 0,5 cm. Smelt smørret og sukkeret i en pande. Tilsæt pærerne, kanel, vaniljekorn, sojasauce og mandelflager, og sautér det hele på panden i et par minutter, indtil pærerne begynder at karamellisere. 

 

Læg de nedkølede pærer ovenpå cremen. Pynt tærten med kugler af vaniljeis og ristede mandler.

Opskrifts-ID: 1169

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g tørrede dadler – 100 g mandler – 40 g havregryn – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. mandelsmør (vegansk smør)

Smuldr alle ingredienserne sammen og bland det hele, indtil du har en tyk, klistret masse. 
Fordel det jævnt ud i en tærteform og pres det op ad tærteformens sider. Sæt formen i køleskabet.

80 g vaniljebudding (vegansk budding) – 600 ml mandelmælk – 100 g sukker – 180 g vegansk smør

Opløs buddingepulveret i 100 ml kold mandelmælk. Opvarm den resterende mandelmælk, indtil mælken er kommet i kog. Tilsæt buddinge-blandingen. Bland det hele godt sammen, lad det koge op og tag det af varmen, så det kan køle af. 
 
Pisk smør (skal have stuetemperatur) med sukker og tilsæt den nedkølede budding en skefuld ad gangen. 
 
Fordel cremen på den afkølede bund.

3  pærer – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. vegansk smør – 3 spsk. sukker – 2 spsk. mandelflager – 1 tsk. kanel – 1  vaniljestang

Vask og skræl pærerne. Skær dem i skiver med en tykkelse på 0,5 cm. Smelt smørret og sukkeret i en pande. Tilsæt pærerne, kanel, vaniljekorn, sojasauce og mandelflager, og sautér det hele på panden i et par minutter, indtil pærerne begynder at karamellisere. 

 

Læg de nedkølede pærer ovenpå cremen. Pynt tærten med kugler af vaniljeis og ristede mandler.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.