

Tofu-cheesecake med mangomousse
Cremet tofu-cheesecake med mangomousse i perfekt balance mellem sødt og umami. Kikkoman glutenfri sojasauce giver smagsnoterne dybde, fremhæver nøddebunden og det silkebløde fyld, så det forenes i en fyldig, afbalanceret smagoplevelse.
Ingredienser
Cheesecakebund:
Cheesecake:
Mangomousse:
Pynt:
Næringsindhold:
1.717 kJ / 410 kcalFremgangsmåde
Step 1

100 g valnødder eller cashewnødder – 60 g glutenfri havregryn – 3 spsk. ahornsirup – 1 tsk. kokosolie – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce
Blend nødder, havregryn, ahornsirup, kokosolie og Kikkoman glutenfri sojasauce sammen, indtil blandingen er klistret.
Tryk blandingen godt ned i en lille kageform, og sæt den på køl.
Step 2

300 g tofu naturel – 100 ml kokosmælk – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 2 tsk. agar-agar (eller 2 spsk. plantebaseret gelatine) – 50 ml citronsaft – 3 spsk. agave- eller ahornsirup – 1 tsk. vaniljepasta – 1 spsk. kokosolie
Blend tofu med kokosmælk, Kikkoman glutenfri sojasauce, agar-agar, citronsaft, agavesirup, vaniljepasta og kokosolie, indtil blandingen er glat. Hæld blandingen over i en gryde, bring den i kog, og lad den koge i 2 minutter under hyppig omrøring. Lad massen køle let af, fordel den derefter jævnt på den afkølede nøddebund, og stil den tilbage i køleskabet.
Step 3

200 g mangopuré af moden mango – 1 spsk. ahornsirup – 1 tsk. citronsaft – ½ tsk. agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine) – 50 g hindbær – 1 tsk. tørrede kornblomster – Enkelte mynteblade som pynt
Blend mangoen med ahornsirup, citronsaft og agar-agar. Hæld blandingen i en gryde, og kog den i ca. 2 minutter under hyppig omrøring. Lad den køle let af, og fordel derefter mangomoussen jævnt over den afkølede cheesecake. Pynt med hindbær, kornblomster og mynteblade. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, helst natten over, inden servering.
Tip
Du kan erstatte Kikkoman glutenfri sojasauce med Kikkoman sojasauce eller Kikkoman sojasauce med mindre salt, da begge saucer er veganske.
Opskrifts-ID: 1643
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide








![[Translate to Dänemark:] [Translate to Dänemark:]](https://www.kikkoman.dk/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)










































![[Translate to Dänemark:] [Translate to Dänemark:]](https://www.kikkoman.dk/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)





























