Tofu-cheesecake med mangomousse
Tofu-cheesecake med mangomousse

Tofu-cheesecake med mangomousse

Samlet tid 4 timer 20 min.
20 min. Arbejdstid
4 timer Afkølingstid

Cremet tofu-cheesecake med mangomousse i perfekt balance mellem sødt og umami. Kikkoman glutenfri sojasauce giver smagsnoterne dybde, fremhæver nøddebunden og det silkebløde fyld, så det forenes i en fyldig, afbalanceret smagoplevelse.

Ingredienser

2 Portioner

Cheesecakebund:

100 g
valnødder eller cashewnødder
60 g
glutenfrie havregryn
3 spsk.
ahornsirup
1 tsk.
kokosolie

Cheesecake:

300 g
tofu naturel
100 ml
kokosmælk
2 tsk.
agar-agar (eller 2 spsk. plantebaseret gelatine)
50 ml
citronsaft
3 spsk.
agave- eller ahornsirup
1 tsk.
vaniljepasta
1 spsk.
kokosolie

Mangomousse:

200 g
mangopuré af moden mango
1 spsk.
ahornsirup
1 tsk.
citronsaft
 ½ tsk.
agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine)

Pynt:

50 g
hindbær
1 tsk.
tørrede kornblomster
Enkelte mynteblade til pynt

Næringsindhold:

1.717 kJ / 410 kcal
24 gFedt
11 gProtein
35 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g valnødder eller cashewnødder – 60 g glutenfri havregryn – 3 spsk. ahornsirup – 1 tsk. kokosolie –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Blend nødder, havregryn, ahornsirup, kokosolie og Kikkoman glutenfri sojasauce sammen, indtil blandingen er klistret.

Tryk blandingen godt ned i en lille kageform, og sæt den på køl.

 

Step 2

300 g tofu naturel – 100 ml kokosmælk –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce2 tsk. agar-agar (eller 2 spsk. plantebaseret gelatine) – 50 ml citronsaft – 3 spsk. agave- eller ahornsirup – 1 tsk. vaniljepasta – 1 spsk. kokosolie

Blend tofu med kokosmælk, Kikkoman glutenfri sojasauce, agar-agar, citronsaft, agavesirup, vaniljepasta og kokosolie, indtil blandingen er glat. Hæld blandingen over i en gryde, bring den i kog, og lad den koge i 2 minutter under hyppig omrøring. Lad massen køle let af, fordel den derefter jævnt på den afkølede nøddebund, og stil den tilbage i køleskabet.

Step 3

200 g mangopuré af moden mango – 1 spsk. ahornsirup – 1 tsk. citronsaft –  ½ tsk. agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine) – 50 g hindbær – 1 tsk. tørrede kornblomster – Enkelte mynteblade som pynt

Blend mangoen med ahornsirup, citronsaft og agar-agar. Hæld blandingen i en gryde, og kog den i ca. 2 minutter under hyppig omrøring. Lad den køle let af, og fordel derefter mangomoussen jævnt over den afkølede cheesecake. Pynt med hindbær, kornblomster og mynteblade. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, helst natten over, inden servering.

Tip

Du kan erstatte Kikkoman glutenfri sojasauce med Kikkoman sojasauce eller Kikkoman sojasauce med mindre salt, da begge saucer er veganske.

Opskrifts-ID: 1643

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

100 g valnødder eller cashewnødder – 60 g glutenfri havregryn – 3 spsk. ahornsirup – 1 tsk. kokosolie – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Blend nødder, havregryn, ahornsirup, kokosolie og Kikkoman glutenfri sojasauce sammen, indtil blandingen er klistret.

Tryk blandingen godt ned i en lille kageform, og sæt den på køl.

 

300 g tofu naturel – 100 ml kokosmælk – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce2 tsk. agar-agar (eller 2 spsk. plantebaseret gelatine) – 50 ml citronsaft – 3 spsk. agave- eller ahornsirup – 1 tsk. vaniljepasta – 1 spsk. kokosolie

Blend tofu med kokosmælk, Kikkoman glutenfri sojasauce, agar-agar, citronsaft, agavesirup, vaniljepasta og kokosolie, indtil blandingen er glat. Hæld blandingen over i en gryde, bring den i kog, og lad den koge i 2 minutter under hyppig omrøring. Lad massen køle let af, fordel den derefter jævnt på den afkølede nøddebund, og stil den tilbage i køleskabet.

200 g mangopuré af moden mango – 1 spsk. ahornsirup – 1 tsk. citronsaft – ½ tsk. agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine) – 50 g hindbær – 1 tsk. tørrede kornblomster – Enkelte mynteblade som pynt

Blend mangoen med ahornsirup, citronsaft og agar-agar. Hæld blandingen i en gryde, og kog den i ca. 2 minutter under hyppig omrøring. Lad den køle let af, og fordel derefter mangomoussen jævnt over den afkølede cheesecake. Pynt med hindbær, kornblomster og mynteblade. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, helst natten over, inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.