Vegansk kikærte gunkan-sushi
Vegansk kikærte gunkan-sushi

Vegansk kikærte gunkan-sushi

Samlet tid60 min.

Denne veganske sushi serveres som specielle ”gunkan”-sushibåde. De toppes med ristede kikærter, majs og granatæblekerner i en uimodståelig blanding af forskellige teksturer og umamismage. En frisk, aromatisk lækkerbid, du ikke må gå glip af!

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vand
50 g
kikærter på dåse
10 g
majs på dåse
20 g
granatæble
1 spsk.
aonori (grøn tang) – hvis det ikke kan skaffes, brug hakket persille
1 
ark noritang
2 spsk.
vegansk mayonnaise
Lidt syltet ingefær som tilbehør, hvis ønsket
Næringsindhold:1820 kJ / 435 kcal
4,5 gFedt
13 gProtein
85 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)50 g kikærter på dåse – 3 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Skyl og dræn kikærterne, og mariner dem i Kikkoman teriyaki marinade i 5 minutter. Rist dem i en ovn ved 170 ℃ i 15 minutter.

Step 2

10 g majs på dåse – 20 g granatæble – 1 tsk. aonori (grøn tang) – hvis det ikke kan skaffes, brug hakket persille

Skyl og dræn majsen. Bland de ristede kikærter sammen med granatæblekerner, majs og aonori tang (eller persille) i en skål. 

 

Step 3

2 tsk. vegansk mayonnaise –  ½ tsk. Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft1  ark noritang

Bland den veganske mayonnaise og Kikkoman ponzu yuzu sojasauce til en dressing.

Skær noritangen i 3 cm brede strimler – det er størrelsen på ”gunkan”-sushibådene. Læg en ca. 2,5 cm aflang kugle af sushiris på toppen af strimlen, og rul den sammen til en gunkan-form. Top sushibåden med ingredienserne fra step 2, og dryp med dressingen. 

Sushibådene smager godt sammen med syltet ingefær.

Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris

Opskrifts-ID: 1410

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)50 g kikærter på dåse – 3 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Skyl og dræn kikærterne, og mariner dem i Kikkoman teriyaki marinade i 5 minutter. Rist dem i en ovn ved 170 ℃ i 15 minutter.

10 g majs på dåse – 20 g granatæble – 1 tsk. aonori (grøn tang) – hvis det ikke kan skaffes, brug hakket persille

Skyl og dræn majsen. Bland de ristede kikærter sammen med granatæblekerner, majs og aonori tang (eller persille) i en skål. 

 

2 tsk. vegansk mayonnaise – ½ tsk. Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft1 ark noritang

Bland den veganske mayonnaise og Kikkoman ponzu yuzu sojasauce til en dressing.

Skær noritangen i 3 cm brede strimler – det er størrelsen på ”gunkan”-sushibådene. Læg en ca. 2,5 cm aflang kugle af sushiris på toppen af strimlen, og rul den sammen til en gunkan-form. Top sushibåden med ingredienserne fra step 2, og dryp med dressingen. 

Sushibådene smager godt sammen med syltet ingefær.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.