

Vegansk kikærte gunkan-sushi
Denne veganske sushi serveres som specielle ”gunkan”-sushibåde. De toppes med ristede kikærter, majs og granatæblekerner i en uimodståelig blanding af forskellige teksturer og umamismage. En frisk, aromatisk lækkerbid, du ikke må gå glip af!
Fremgangsmåde
Step 1
150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml) – 50 g kikærter på dåse – 3 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade
Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.
Skyl og dræn kikærterne, og mariner dem i Kikkoman teriyaki marinade i 5 minutter. Rist dem i en ovn ved 170 ℃ i 15 minutter.
Step 2
10 g majs på dåse – 20 g granatæble – 1 tsk. aonori (grøn tang) – hvis det ikke kan skaffes, brug hakket persille
Skyl og dræn majsen. Bland de ristede kikærter sammen med granatæblekerner, majs og aonori tang (eller persille) i en skål.
Step 3
2 tsk. vegansk mayonnaise – ½ tsk. Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft – 1 ark noritang
Bland den veganske mayonnaise og Kikkoman ponzu yuzu sojasauce til en dressing.
Skær noritangen i 3 cm brede strimler – det er størrelsen på ”gunkan”-sushibådene. Læg en ca. 2,5 cm aflang kugle af sushiris på toppen af strimlen, og rul den sammen til en gunkan-form. Top sushibåden med ingredienserne fra step 2, og dryp med dressingen.
Sushibådene smager godt sammen med syltet ingefær.
Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris
Opskrifts-ID: 1410
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide