Bagte rosenkål i appelsinsauce

Samlet tid 40 min.
20 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Cremet kartoffelmos serveret med bagte rosenkål i en sur-sød appelsinsauce. Retten rundes af med ristede sesamfrø og er perfekt til frokost eller som en let aftensmad.

Ingredienser

2 Portioner

Kartoffelmos:

500 g
kartofler
100 ml
vegansk crème fraiche
50 ml
plantebaseret mælk
50 g
vegansk smør

Rosenkål:

500 g
rosenkål
1 spsk.
olivenolie

Appelsinsauce:

1 
appelsin
1 tsk.
sukker
1 
fed hvidløg
 ½ tsk.
friskrevet ingefær
1 tsk.
riseddike
1 spsk.
kartoffelstivelse
3 spsk.
vand

Derudover:

1 spsk.
ristede sesamfrø
Næringsindhold: 1453 kJ  /  347 kcal
13,2 g Fedt
11,3 g Protein
53,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i kvarte og kog dem i vand med Kikkoman sojasauce. Hæld vandet fra de kogte kartofler og mos dem i gryden med en kartoffelpresser. Tilsæt vegansk creme fraiche, mælk og vegansk smør. Opvarm mosen under konstant omrøring, indtil smørret er smeltet.

Step 2

Vask og tør alle rosenkål, skær bunden af dem og skær dem i halve. Dryp olivenolie henover og bland det hele godt sammen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180° C i 20 minutter.

Step 3

Vask appelsinen, riv skallen af og pres saften ud af den. Bland appelsinsaft, Kikkoman ponzu citrus sojasauce, sukker, knust hvidløg, revet ingefær, sesamolie og riseddike sammen, indtil blandingen er jævn. Tilsæt appelsinskal. Hæld det hele i en gryde og opvarm saucen, indtil den begynder at koge. Fjern den derefter fra varmen.

Step 4

Bland kartoffelstivelse med vand og hæld det i den varme sauce. Lad det simre i 3 minutter under jævn omrøring, indtil saucen begynder at tykne.

Step 5

Hæld de bagte rosenkål over i en skål. Hæld appelsinsauce henover og bland det hele godt sammen, så hver eneste rosenkål er dækket af saucen. Drys med sesamfrø.

Step 6

Anret de bagte rosenkål ovenpå kartoffelmosen. Pynt med sesamfrø.

Tip:

Rosenkål, som bliver tilberedt på denne måde, er gode som tilbehør med ris eller ovenpå ristet brød. De er også et lækkert hovedmåltid.

Opskrifts-ID: 1210

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i kvarte og kog dem i vand med Kikkoman sojasauce. Hæld vandet fra de kogte kartofler og mos dem i gryden med en kartoffelpresser. Tilsæt vegansk creme fraiche, mælk og vegansk smør. Opvarm mosen under konstant omrøring, indtil smørret er smeltet.

Vask og tør alle rosenkål, skær bunden af dem og skær dem i halve. Dryp olivenolie henover og bland det hele godt sammen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180° C i 20 minutter.

Vask appelsinen, riv skallen af og pres saften ud af den. Bland appelsinsaft, Kikkoman ponzu citrus sojasauce, sukker, knust hvidløg, revet ingefær, sesamolie og riseddike sammen, indtil blandingen er jævn. Tilsæt appelsinskal. Hæld det hele i en gryde og opvarm saucen, indtil den begynder at koge. Fjern den derefter fra varmen.

Bland kartoffelstivelse med vand og hæld det i den varme sauce. Lad det simre i 3 minutter under jævn omrøring, indtil saucen begynder at tykne.

Hæld de bagte rosenkål over i en skål. Hæld appelsinsauce henover og bland det hele godt sammen, så hver eneste rosenkål er dækket af saucen. Drys med sesamfrø.

Anret de bagte rosenkål ovenpå kartoffelmosen. Pynt med sesamfrø.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.