Vegansk tempura sushi
Vegansk tempura sushi

Vegansk tempura sushi

Samlet tid55 min.
30 min.Arbejdstid
25 min.Tilberedningstid

Disse sprøde, dybstegte tempura-ruller vil helt sikkert være populære – særligt de sprødstegte grillede svampe med den kødlignende tekstur. En sød sojasauce og vegansk mayonnaise fuldender denne veganske lækkerbisken.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vand
1 
gulerod
140 g
kongeøstershatte (alternativt østershatte)
20 g
kartoffelstivelse
 ¼ 
avocado
1 
ark noritang
3 ½ spsk.
vegansk mayonnaise
500 ml
solsikkeolie
40 g
mel

Derudover:

3 spsk.
vand

Dip:

Eller:

Næringsindhold:3251 kJ / 776 kcal
35 gFedt
14,5 gProtein
99 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)0,13  gulerod

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Skær guleroden i stænger på 10 cm x 5 mm tykkelse. Kog stængerne i ca. 5 minutter for at mørne dem en smule. 

Step 2

140 g kongeøstershatte (alternativt østershatte) – 20 g kartoffelstivelse – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie ¼  avocado

Skær kongeøstershattene i 1 cm tykke skiver, og vend dem i kartoffelstivelse. Hæld Kikkoman sesamolie på en pande, og steg svampene ved middelvarme. Vend dem med jævne mellemrum, indtil de er sprøde. Skær avocadoen i mellemtykke skiver.

Step 3

1  ark noritang – 1 spsk. vegansk mayonnaise

Fordel sushirisen på nori-arket, så det dækker ca. 70 % af arket (lad de øverste 5 cm af arket være fri). Læg de stegte østershatte, kogte gulerødder og avocado midt på risen. Dryp med den veganske mayonnaise, og rul sushirullen sammen. 

Step 4

500 ml solsikkeolie – 40 g mel – 2 ½ spsk. vegansk mayonnaise – 3 spsk. vand – 20 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil1 tsk. Kikkoman sauce til ris - sødtsmagende ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil

Bland 30 g mel, 1½ spsk. vegansk mayonnaise og 3 spsk. vand til en jævn dej i en skål. 

Vend sushirullerne i 10 g mel, dyp dem i dejen, og vend dem i Kikkoman panko. Dybsteg dem i solsikkeolie ved 170 ℃.

Bland 1 spsk. vegansk mayonnaise og Kikkoman sauce til ris eller en kombination af Kikkoman sojasauce og Kikkoman sød sauce i mirin-stil sammen til en dip. Skær sushien i 8 portioner, og anret dem på en tallerken. Nyd den færdige tempura sushi sammen med saucen.

Du kan også bruge andre svampe end østershatte

Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris

Opskrifts-ID: 1414

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)0,13 gulerod

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Skær guleroden i stænger på 10 cm x 5 mm tykkelse. Kog stængerne i ca. 5 minutter for at mørne dem en smule. 

140 g kongeøstershatte (alternativt østershatte) – 20 g kartoffelstivelse – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie ¼ avocado

Skær kongeøstershattene i 1 cm tykke skiver, og vend dem i kartoffelstivelse. Hæld Kikkoman sesamolie på en pande, og steg svampene ved middelvarme. Vend dem med jævne mellemrum, indtil de er sprøde. Skær avocadoen i mellemtykke skiver.

1 ark noritang – 1 spsk. vegansk mayonnaise

Fordel sushirisen på nori-arket, så det dækker ca. 70 % af arket (lad de øverste 5 cm af arket være fri). Læg de stegte østershatte, kogte gulerødder og avocado midt på risen. Dryp med den veganske mayonnaise, og rul sushirullen sammen. 

500 ml solsikkeolie – 40 g mel – 2 ½ spsk. vegansk mayonnaise – 3 spsk. vand – 20 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil1 tsk. Kikkoman sauce til ris - sødtsmagende ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil

Bland 30 g mel, 1½ spsk. vegansk mayonnaise og 3 spsk. vand til en jævn dej i en skål. 

Vend sushirullerne i 10 g mel, dyp dem i dejen, og vend dem i Kikkoman panko. Dybsteg dem i solsikkeolie ved 170 ℃.

Bland 1 spsk. vegansk mayonnaise og Kikkoman sauce til ris eller en kombination af Kikkoman sojasauce og Kikkoman sød sauce i mirin-stil sammen til en dip. Skær sushien i 8 portioner, og anret dem på en tallerken. Nyd den færdige tempura sushi sammen med saucen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.