

Vegansk tempura sushi
Disse sprøde, dybstegte tempura-ruller vil helt sikkert være populære – særligt de sprødstegte grillede svampe med den kødlignende tekstur. En sød sojasauce og vegansk mayonnaise fuldender denne veganske lækkerbisken.
Fremgangsmåde
Step 1
150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml) – 0,13 gulerod
Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.
Skær guleroden i stænger på 10 cm x 5 mm tykkelse. Kog stængerne i ca. 5 minutter for at mørne dem en smule.
Step 2
140 g kongeøstershatte (alternativt østershatte) – 20 g kartoffelstivelse – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – ¼ avocado
Skær kongeøstershattene i 1 cm tykke skiver, og vend dem i kartoffelstivelse. Hæld Kikkoman sesamolie på en pande, og steg svampene ved middelvarme. Vend dem med jævne mellemrum, indtil de er sprøde. Skær avocadoen i mellemtykke skiver.
Step 3
1 ark noritang – 1 spsk. vegansk mayonnaise
Fordel sushirisen på nori-arket, så det dækker ca. 70 % af arket (lad de øverste 5 cm af arket være fri). Læg de stegte østershatte, kogte gulerødder og avocado midt på risen. Dryp med den veganske mayonnaise, og rul sushirullen sammen.
Step 4
500 ml solsikkeolie – 40 g mel – 2 ½ spsk. vegansk mayonnaise – 3 spsk. vand – 20 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 1 tsk. Kikkoman sauce til ris - sødtsmagende – ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ tsk. Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil
Bland 30 g mel, 1½ spsk. vegansk mayonnaise og 3 spsk. vand til en jævn dej i en skål.
Vend sushirullerne i 10 g mel, dyp dem i dejen, og vend dem i Kikkoman panko. Dybsteg dem i solsikkeolie ved 170 ℃.
Bland 1 spsk. vegansk mayonnaise og Kikkoman sauce til ris eller en kombination af Kikkoman sojasauce og Kikkoman sød sauce i mirin-stil sammen til en dip. Skær sushien i 8 portioner, og anret dem på en tallerken. Nyd den færdige tempura sushi sammen med saucen.
Du kan også bruge andre svampe end østershatte
Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris
Opskrifts-ID: 1414
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide