Vafler med hummus og teriyaki-løg med timian
Glutenfri og veganske vafler, der frembringer et smil på læberne med deres fyldige smag. Sprøde udenpå og bløde og luftige indeni. Serveret med cremet hummus, avocado og teriyaki-marinerede og karamelliserede løg.
Ingredienser
Vafler:
Hummus:
Teriyaki-løg:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1
Varm den veganske yoghurt op til stuetemperatur. Tilsæt den plantebaserede mælk og olie og bland det hele sammen. Tilsæt rismel, kartoffelstivelse, loppefrøskaller, bagepulver og Kikkoman sojasauce. Bland det hele godt sammen.
Step 2
Brug dejen til at bage vafler.
Step 3
Sæt kikærterne i blød natten over i vand blandet med ½ tsk bagepulver. Skyl dem og dæk dem med friskt vand og tilsæt ½ tsk bagepulver. Lad dem koge i cirka 2 timer, indtil kikærterne er møre. Hæld vandet fra og bland dem med tahin, citronsaft, hvidløg, Kikkoman sojasauce og spidskommen, mens de stadig er varme. Blend det hele, indtil blandingen er jævn og fløjlsblød. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt.
Step 4
Skær løget i strimler, steg dem i olivenolie i et par minutter og tilsæt derefter Kikkoman sojasauce. Så snart løgskiverne er møre, tilsæt Kikkoman teriyaki marinade og timian og lad det stege lidt endnu.
Step 5
Spred hummus ud på vaflerne, læg skiveskåret avocado ovenpå og til sidst teriyaki-løg. Pynt med frisk timian inden servering.
Tip
Teriyaki-løg er lækkert i mange forskellige retter, såsom i en sandwich eller vegansk burger.
Opskrifts-ID: 1212
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide