Vafler med hummus og teriyaki-løg med timian
Vafler med hummus og teriyaki-løg med timian

Vafler med hummus og teriyaki-løg med timian

Samlet tid170 min.
20 min.Arbejdstid
150 min.Tilberedningstid

Glutenfri og veganske vafler, der frembringer et smil på læberne med deres fyldige smag. Sprøde udenpå og bløde og luftige indeni. Serveret med cremet hummus, avocado og teriyaki-marinerede og karamelliserede løg.

Ingredienser

2 Portioner

Vafler:

320 g
vegansk yoghurt, naturel
125 ml
plantebaseret mælk
4 spsk.
olie
130 g
rismel
80 g
kartoffelstivelse
1 tsk.
loppefrøskaller
1 tsk.
bagepulver

Hummus:

100 g
kikærter
1 tsk.
bagepulver
2 spsk.
tahinpasta
 ½ 
citron
1 
lille fed hvidløg
 ½ tsk.
spidskommen
4 spsk.
olivenolie

Teriyaki-løg:

1 
løg
1 spsk.
olivenolie
1 nip
peber
1 spsk.
friske timianblade

Derudover:

1 
avocado
Timian som pynt
Næringsindhold:2818 kJ / 673 kcal
43,3 gFedt
7,4 gProtein
59,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm den veganske yoghurt op til stuetemperatur. Tilsæt den plantebaserede mælk og olie og bland det hele sammen. Tilsæt rismel, kartoffelstivelse, loppefrøskaller, bagepulver og Kikkoman sojasauce. Bland det hele godt sammen.

Step 2

Brug dejen til at bage vafler.

Step 3

Sæt kikærterne i blød natten over i vand blandet med ½ tsk bagepulver. Skyl dem og dæk dem med friskt vand og tilsæt ½ tsk bagepulver. Lad dem koge i cirka 2 timer, indtil kikærterne er møre. Hæld vandet fra og bland dem med tahin, citronsaft, hvidløg, Kikkoman sojasauce og spidskommen, mens de stadig er varme. Blend det hele, indtil blandingen er jævn og fløjlsblød. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt.

Step 4

Skær løget i strimler, steg dem i olivenolie i et par minutter og tilsæt derefter Kikkoman sojasauce. Så snart løgskiverne er møre, tilsæt Kikkoman teriyaki marinade og timian og lad det stege lidt endnu.

Step 5

Spred hummus ud på vaflerne, læg skiveskåret avocado ovenpå og til sidst teriyaki-løg. Pynt med frisk timian inden servering.

Tip

Teriyaki-løg er lækkert i mange forskellige retter, såsom i en sandwich eller vegansk burger.

Opskrifts-ID: 1212

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm den veganske yoghurt op til stuetemperatur. Tilsæt den plantebaserede mælk og olie og bland det hele sammen. Tilsæt rismel, kartoffelstivelse, loppefrøskaller, bagepulver og Kikkoman sojasauce. Bland det hele godt sammen.

Brug dejen til at bage vafler.

Sæt kikærterne i blød natten over i vand blandet med ½ tsk bagepulver. Skyl dem og dæk dem med friskt vand og tilsæt ½ tsk bagepulver. Lad dem koge i cirka 2 timer, indtil kikærterne er møre. Hæld vandet fra og bland dem med tahin, citronsaft, hvidløg, Kikkoman sojasauce og spidskommen, mens de stadig er varme. Blend det hele, indtil blandingen er jævn og fløjlsblød. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt.

Skær løget i strimler, steg dem i olivenolie i et par minutter og tilsæt derefter Kikkoman sojasauce. Så snart løgskiverne er møre, tilsæt Kikkoman teriyaki marinade og timian og lad det stege lidt endnu.

Spred hummus ud på vaflerne, læg skiveskåret avocado ovenpå og til sidst teriyaki-løg. Pynt med frisk timian inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.