Hjemmelavet gyozadej
Hjemmelavet gyozadej

Hjemmelavet gyozadej

5 1 Bedømmelse
Samlet tid50 min.
20 min.Arbejdstid
30 min.Hviletid

Mel, vand, sukker og salt – mere skal der ikke til for nemt at lave din egen gyozadej.

Ingredienser

30 Portioner

Til 30 gyoza:

200 g
hvedestivelse (fra asiatiske supermarkeder)
60 g
kartoffelstivelse / majsstivelse
1 nip
salt
1 nip
sukker
190 ml
varmt vand
1 tsk.
vegetabilsk olie, plus lidt til arbejdsbordet

Fremgangsmåde

Step 1

Hæld hvedestivelse, kartoffelstivelse, salt og sukker i en skål. Tilsæt det varme vand, og bland det hele godt sammen med en spatel. Så snart dejen er let afkølet, æltes den godt igennem med hænderne. Når den føles glat, tilsættes olie, og æltningen fortsættes. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad dejen hvile i 30 minutter.

Step 2

Fjern husholdningsfilmen, og form mindre dejkugler à 15 g. Smør lidt olie ud på dit arbejdsbord, og læg dejkuglerne herpå. Tryk dem let flade med hænderne, og brug derefter en spatel eller dejskraber til at trykke dem endnu fladere.

Step 3

Læg ca. 15 g af dit valgte fyld i midten af hver gyozacirkel. Fugt halvdelen af kanten på hver cirkel ved hjælp af din fingerspids og en smule vand. Fold den ene halvdel over fyldet, og pres kanterne godt sammen for at få et plisseret udseende.

Step 4

Tilbered de færdige gyoza, som du ønsker – dybsteg dem for at få en sprød tekstur, steg dem på panden for at få en gylden skorpe, eller damp dem for en lettere smag. Hvis du vælger at dampe dine gyoza, så anret dem med ca. 0,5 cm afstand til hinanden, og damp dem ved høj varme i 7-8 minutter. Så snart de er færdige, server dem med dit valg af dyppelse. Klik her for ideer til lækre dips. Velbekomme!

Opskrifts-ID: 1416

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Hæld hvedestivelse, kartoffelstivelse, salt og sukker i en skål. Tilsæt det varme vand, og bland det hele godt sammen med en spatel. Så snart dejen er let afkølet, æltes den godt igennem med hænderne. Når den føles glat, tilsættes olie, og æltningen fortsættes. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad dejen hvile i 30 minutter.

Fjern husholdningsfilmen, og form mindre dejkugler à 15 g. Smør lidt olie ud på dit arbejdsbord, og læg dejkuglerne herpå. Tryk dem let flade med hænderne, og brug derefter en spatel eller dejskraber til at trykke dem endnu fladere.

Læg ca. 15 g af dit valgte fyld i midten af hver gyozacirkel. Fugt halvdelen af kanten på hver cirkel ved hjælp af din fingerspids og en smule vand. Fold den ene halvdel over fyldet, og pres kanterne godt sammen for at få et plisseret udseende.

Tilbered de færdige gyoza, som du ønsker – dybsteg dem for at få en sprød tekstur, steg dem på panden for at få en gylden skorpe, eller damp dem for en lettere smag. Hvis du vælger at dampe dine gyoza, så anret dem med ca. 0,5 cm afstand til hinanden, og damp dem ved høj varme i 7-8 minutter. Så snart de er færdige, server dem med dit valg af dyppelse. Klik her for ideer til lækre dips. Velbekomme!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.