Spørgsmål og svar
Hele Kikkoman Group følger en bæredygtig indkøbspolitik, der omfatter et sæt retningslinjer for indkøb af soja. Dette danner grundlag for vores engagement i bæredygtig sojadyrkning, hvilket også indebærer forebyggelse af skovrydning.
Vi kender vores kilder til sojaindkøb i Brasilien og kan derfor gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.
Sojabønner fra Brasilien bliver kun købt fra leverandører, der har en ProTerra-certificering. ProTerra har en høj markedsstandard for en bæredygtig og ansvarsfuld værdikæde vedrørende sojadyrkning. Du kan finde flere oplysninger om ProTerra her: www.proterrafoundation.orgFølgende Kikkoman-produkter er certificeret med et V-label:
- Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Kikkoman naturligt brygget økologisk sojasauce
- Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt
- Kikkoman naturligt brygget tamari glutenfri sojasauce
- Kikkoman sauce til ris - sødtsmagende
- Kikkoman naturligt brygget sød sojasauce
- Kikkoman sushi & sashimi sojasauce
- Kikkoman koncentreret ramen nudelsuppe base - shoyu (sojasauce) smag
- Kikkoman sauce for poke bowl baseret på sojasauce og sesamole
- Kikkoman ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer
Hvor meget sojasauce du tilsætter, afhænger af, hvilken ret du laver – og naturligvis af din personlige smag. Fordelen ved Kikkoman naturligt brygget sojasauce er, at man egentlig ikke kan bruge for meget. For Kikkoman sojasauce fremhæver råvarernes egen smag uden at overdøve den. Derimod kan andre sojasaucer, især kemisk fremstillede, gøre maden uspiselig på grund af deres gennemtrængende, kunstige smag.
Du kan helt undlade at komme salt i maden, når du krydrer en ret med sojasauce. Sojasauce er en ideel erstatning for salt! I øvrigt kan alle, der gerne vil undgå salt eller reducere deres saltforbrug, vælge at bruge Kikkoman naturligt brygget sojasauce med 43 % mindre salt.
Naturligt brygget sojasauce kan kendes på farven, smagen og aromaen. Det er der dog sjældent mulighed for at teste i et supermarked. I stedet kan man se nærmere på indholdsstofferne. Kikkoman naturligt brygget sojasauce består udelukkende af fire rene ingredienser – sojabønner, hvede, vand og salt – dvs. den indeholder hverken farvestoffer eller smagsforstærkere. Og den er naturligt brygget.
Kikkoman er i hele Europa blevet V-mærke certificeret for den naturligt bryggede sojasauce, den naturligt bryggede sojasauce med 43% mindre salt samt Tamari glutenfri Sojasauce.
Nej, der er ingen forskel. Begge produkter indeholder den samme naturligt bryggede sojasauce. Der er kun forskel på flasken. Designerflasken er en smart og praktisk dispenser, som pynter på ethvert bord, når man ønsker at bruge sojasauce som ekstra krydderi ved bordet. Desuden kan designerflasken nemt fyldes op igen, og den tåler vask i opvaskemaskine.
Bryggetiden for kinesisk sojasauce er som regel kortere end for den japanske. Desuden har mange kinesiske sojasaucer et højere saltindhold. En række af de kinesiske sojasaucer er i øvrigt såkaldte „blends“, dvs. en blanding af fermenteret og kemisk sojasauce. Og sidst, men ikke mindst indeholder kinesisk sojasauce ofte tilsætningsstoffer.
Kikkoman naturligt brygget sojasauce fremstilles efter en over 300 år gammel opskrift i en naturlig bryggeproces, som varer i ca. seks måneder. Sojasaucen består udelukkende af fire rene ingredienser: sojabønner, hvede, vand og salt. Der bruges ingen form for tilsætningsstoffer. Du kan læse mere om de forskellige produktionstrin her.
Vores naturligt bryggede sojasauce har følgende næringsindhold pr. 100 ml:
Vores naturligt bryggede sojasauce med mindre salt har følgende næringsindhold pr. 100 ml:
Gluten nedbrydes under fermenteringsprocessen, så indholdet af gluten i det færdige produkt er minimal. Der kan dog ikke gives garanti for, at produktet er fuldstændig glutenfrit.
Til dem, der ikke tåler gluten, anbefaler vi vores glutenfri tamari-sojasauce.Kikkoman lægger stor vægt på førsteklasses råvarer og naturlig produktion. Derfor anvendes der udelukkende ikke-genmodificerede sojabønner til alle Kikkomans produkter, som fremstilles i Nederlandene.
Kikkoman naturligt brygget sojasauce produceres i Sappemeer (i Holland) med henblik på distribution i Europa. Ved fremstillingen af Kikkomans naturligt bryggede sojasauce anvendes kun fire rene ingredienser. Sojabønner købes i Brasilien, Canada eller USA, hveden dyrkes i Tyskland, og salt og vand kommer fra Holland. Sojabønnerne fra Brasilien indkøbes udelukkende hos ProTerra-certificerede leverandører. Fonden ProTerra Foundation er en almennyttig organisation, der arbejder for at fremme bæredygtighed i hele værdikæden i fødevare- og foderindustrien.
Her kan du finde flere oplysninger om ProTerra: https://www.proterrafoundation.org/