Bruschetta med edamamebønner og semi-dried tomater

Samlet tid 30 min.
30 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner

Edamametopping:

400 g
edamamebønner uden bælg
1 
avocado
3 spsk.
jordnøddeolie (eller planteolie)
1 spsk.
citronsaft
2 spsk.
flormelis
1 nip
salt

Tomattopping:

180 g
semi-dried tomater (se tip)
4 spsk.
olivenolie
1 tsk.
citronsaft
Oregano (eller basilikum) efter smag og behag
 ½ 
vegansk flute
Næringsindhold: 2520 kJ  /  602 kcal
36,7 g Fedt
15,2 g Protein
52,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Opskrift på semi-dried tomater (disse kan fint tilberedes parallelt med en anden ret, der skal i ovnen): Varm ovnen op til 120-130°C (over-/undervarme). Skyl 400 g cherrytomater, og skær dem i halve. Dryp tomaterne med 2 spsk. olivenolie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem stege i ovnen i ca. 2 timer.

Step 2

Edamametopping: Blancher edamamebønnerne, brus dem over med koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Pil det yderste tynde lag af. Skær avokadoen i halve, tag stenen ud, løsn avokadoen fra skrællen, og skær frugtkødet i skiver.

Step 3

Kom 200 g edamamebønner og alle andre ingredienser til edamametoppingen i en foodprocessor, og blend det hele.

Step 4

Tomattopping: Skær tomaterne i halve, kom dem i en skål, og krydr med sojasauce, 3 spsk. olivenolie, citronsaft og oregano.

Step 5

Skær fluten i ca. 1 cm tykke skiver. Pensl skiverne med resten af olivenolien, og rist dem. Smør edamametoppingen jævnt fordelt på brødskiverne, anret resten af edamamebønnerne ovenpå, og pynt til sidst med tomattoppingen. Serveres straks.

Opskrifts-ID: 208

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Opskrift på semi-dried tomater (disse kan fint tilberedes parallelt med en anden ret, der skal i ovnen): Varm ovnen op til 120-130°C (over-/undervarme). Skyl 400 g cherrytomater, og skær dem i halve. Dryp tomaterne med 2 spsk. olivenolie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem stege i ovnen i ca. 2 timer.

Edamametopping: Blancher edamamebønnerne, brus dem over med koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Pil det yderste tynde lag af. Skær avokadoen i halve, tag stenen ud, løsn avokadoen fra skrællen, og skær frugtkødet i skiver.

Kom 200 g edamamebønner og alle andre ingredienser til edamametoppingen i en foodprocessor, og blend det hele.

Tomattopping: Skær tomaterne i halve, kom dem i en skål, og krydr med sojasauce, 3 spsk. olivenolie, citronsaft og oregano.

Skær fluten i ca. 1 cm tykke skiver. Pensl skiverne med resten af olivenolien, og rist dem. Smør edamametoppingen jævnt fordelt på brødskiverne, anret resten af edamamebønnerne ovenpå, og pynt til sidst med tomattoppingen. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.