Tofu-katsu med sesam på ris med grønne ærter
Tofu-katsu med sesam på ris med grønne ærter

Tofu-katsu med sesam på ris med grønne ærter

Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Stjernen i denne ret er tofu, paneret i sprøde krummer og serveret med en sød og salt sauce med purløg. Det smager godt sammen med ris, som får ekstra smag af grønne ærter og søde granatæblekerner.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
basmatiris
50 g
grønne ærter
1 tsk.
hakket mynte
2 spsk.
citronsaft
1 tsk.
revet citronskal
1 nip
peber
 ½ 
granatæble (kun kernerne)
180 g
tofu
3 spsk.
mandelmælk
1 spsk.
kartoffelstivelse
15 g
sesamfrø
20 g
cornflakes
2 spsk.
olivenolie

Sauce:

2 spsk.
ahornsirup
1 spsk.
hakket purløg
Næringsindhold:2407 kJ / 575 kcal
20,5 gFedt
21 gProtein
75,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl risen, tilsæt den dobbelte mængde vand og kog det i 10 minutter. Kog ærterne, indtil de er møre, og bland dem sammen med ris, hakket mynte, citronskal, citronsaft, peber og granatæblekerner.

Step 2

Vend tofuen i en blanding af Kikkoman glutenfri sojasauce, mandelmælk og kartoffelstivelse. Drys med sesamfrø og knuste cornflakes og steg den i olivenolie, indtil den er gyldenbrun.

Step 3

Skær den stegte tofu i skiver og server den med risretten. Rør en sauce sammen af Kikkoman glutenfri sojasauce, ahornsirup, sesamolie og purløg, og dryp den udover retten.

Tip

Du kan også bruge rosenkål i stedet for grønne ærter.

Opskrifts-ID: 1209

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl risen, tilsæt den dobbelte mængde vand og kog det i 10 minutter. Kog ærterne, indtil de er møre, og bland dem sammen med ris, hakket mynte, citronskal, citronsaft, peber og granatæblekerner.

Vend tofuen i en blanding af Kikkoman glutenfri sojasauce, mandelmælk og kartoffelstivelse. Drys med sesamfrø og knuste cornflakes og steg den i olivenolie, indtil den er gyldenbrun.

Skær den stegte tofu i skiver og server den med risretten. Rør en sauce sammen af Kikkoman glutenfri sojasauce, ahornsirup, sesamolie og purløg, og dryp den udover retten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.