Vegansk kålsushi
Vegansk kålsushi

Vegansk kålsushi

Samlet tid60 min.
35 min.Arbejdstid
25 min.Tilberedningstid

Sushirulle pakket ind i sødmefyldt kål. Den lyserøde ris giver denne veganske sushi et særligt elegant udseende, og saucen med avocado og basilikum passer perfekt til rullen.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vand
1 
rødbede
35 g
majs på dåse
1 tsk.
salt
2 
store spidskålsblade
25 g
agurk
1 
avocado
5 g
basilikum
Næringsindhold:2552 kJ / 609 kcal
25 gFedt
12,5 gProtein
79 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)1  rødbede – 35 g majs på dåse – 1 tsk. salt

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Kog hele rødbeden i 20 minutter. Skræl den og skær den i meget små stykker. 

Tilsæt salt til vandet og kog majskornene i 2 minutter. Hæld væden fra og skær dem i mindre stykker. 

Step 2

2  store spidskålsblade – 25 g agurk

Fjern forsigtigt kålbladene fra kålhovedet. Skyl dem, dæk dem med lidt mikroovnsfilm, og sæt dem i en mikroovn i 2 minutter ved 650 W (Brug husholdningsfilm der tåler mikrobølgeovn). Skær agurken i meget små stykker.  

 

Step 3

Bland rødbede, majs og agurk med risene. Fjern overskydende væske fra kålbladene. Rul sushirisen til aflange kugler. Læg risene i midten af hvert kålblad, og rul kålen om riskuglerne. Skær de indpakkede sushiruller i halve, og server dem på en tallerken.

Step 4

1  avocado – 5 g basilikum – 1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Blend den skrællede avocado med basilikum, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og Kikkoman sojasauce i en blender, indtil blandingen er jævn. 

Server sushien sammen med den færdige sauce. 

 

Hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner om, hvordan du bedst koger sushiris, kan du besøge vores opskriftsside: www.kikkoman.dk/opskrifter/detail/sushiris

Opskrifts-ID: 1409

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g ris – 210 ml vand – 3 spsk. Kikkoman Kryddersauce for Sushiris (125ml)1 rødbede – 35 g majs på dåse – 1 tsk. salt

Skyl risen 3-4 gange og hæld den i et dørslag. Læg derefter risen i 210 ml vand i en gryde og lad den trække i 20 minutter før blusset tændes. Kog risen og bland den med Kikkoman sauce til sushiris.

Kog hele rødbeden i 20 minutter. Skræl den og skær den i meget små stykker. 

Tilsæt salt til vandet og kog majskornene i 2 minutter. Hæld væden fra og skær dem i mindre stykker. 

2 store spidskålsblade – 25 g agurk

Fjern forsigtigt kålbladene fra kålhovedet. Skyl dem, dæk dem med lidt mikroovnsfilm, og sæt dem i en mikroovn i 2 minutter ved 650 W (Brug husholdningsfilm der tåler mikrobølgeovn). Skær agurken i meget små stykker.  

 

Bland rødbede, majs og agurk med risene. Fjern overskydende væske fra kålbladene. Rul sushirisen til aflange kugler. Læg risene i midten af hvert kålblad, og rul kålen om riskuglerne. Skær de indpakkede sushiruller i halve, og server dem på en tallerken.

1 avocado – 5 g basilikum – 1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Blend den skrællede avocado med basilikum, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og Kikkoman sojasauce i en blender, indtil blandingen er jævn. 

Server sushien sammen med den færdige sauce. 

 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.