Pandekager med kikærter og squash med en korianderdip
Velsmagende, let krydrede og mættende pandekager med kikærter og squash, serveret med en forfriskende sauce med lime og koriander. En sund og meget lækker ret.
Ingredienser
Korianderdip:
Fremgangsmåde
Step 1
1 squash, cirka 150 g – 1 nip salt
Riv squashen fint på et rivejern, læg den revne squash i en sigte og drys med en knivspids salt. Bland det hele godt sammen og lad det stå i 15 minutter. Pres den overskydende saft ud af den revne squash.
Step 2
200 g kogte kikærter (eller på dåse) – ½ tsk. garam masala – ¼ tsk. chili – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce
Purér kikærterne sammen med krydderierne og den glutenfri sojasauce til en sauce, der ikke skal være helt jævn eller glat.
Step 3
1 skalotteløg – 1 fed hvidløg – 2 spsk. olie – 30 g kikærtemel – 2 spsk. vand – 1 spsk. vegansk yoghurt – 1 spsk. kartoffelstivelse
Pil skalotteløget og skær det i tern. Knus hvidløget i en hvidløgspresser. Sautér begge dele i en spiseskefuld olie og hæld det derefter i en skål. Tilsæt de blendede kikærter, den drænede squash, kikærtemel og bland med vand, yoghurt og kartoffelstivelse. Bland det hele sammen til det har en jævn konsistens.
Step 4
Madolie
Opvarm olien på en stegepande. Tag en spiseskefuld dej til hver pandekage og steg dem på panden på begge sider, indtil de er gyldenbrune.
Step 5
100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk mayonnaise – 3 spsk. limesaft – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce
Bland alle ingredienserne til dippen sammen til en jævn sauce. Server saucen sammen med de tilberedte squash- og kikærtepandekager.
Tip:
Du kan også bruge majsmel i stedet for kikærtemel. Hvis retten ikke nødvendigvis behøver at være glutenfri, kan du også bruge hvede- eller speltmel.
Opskrifts-ID: 1221
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide