Pandekager med kikærter og squash med en korianderdip

Samlet tid 45 min.
30 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

Velsmagende, let krydrede og mættende pandekager med kikærter og squash, serveret med en forfriskende sauce med lime og koriander. En sund og meget lækker ret.

Ingredienser

2 Portioner
1 
squash, cirka 150 g
1 nip
salt
200 g
kogte kikærter (eller på dåse)
 ½ tsk.
garam masala
 ¼ tsk.
chili
1 
skalotteløg
1 
fed hvidløg
2 spsk.
olie
30 g
kikærtemel
2 spsk.
vand
1 spsk.
vegansk yoghurt
1 spsk.
kartoffelstivelse
Madolie

Korianderdip:

100 g
vegansk yoghurt
50 g
vegansk mayonnaise
3 spsk.
limesaft
1 spsk.
hakket koriander
Næringsindhold: 1340 kJ  /  320 kcal
13 g Fedt
12 g Protein
32 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  squash, cirka 150 g – 1 nip salt

Riv squashen fint på et rivejern, læg den revne squash i en sigte og drys med en knivspids salt. Bland det hele godt sammen og lad det stå i 15 minutter. Pres den overskydende saft ud af den revne squash.

Step 2

200 g kogte kikærter (eller på dåse) –  ½ tsk. garam masala –  ¼ tsk. chili –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Purér kikærterne sammen med krydderierne og den glutenfri sojasauce til en sauce, der ikke skal være helt jævn eller glat.

Step 3

1  skalotteløg – 1  fed hvidløg – 2 spsk. olie – 30 g kikærtemel – 2 spsk. vand – 1 spsk. vegansk yoghurt – 1 spsk. kartoffelstivelse

Pil skalotteløget og skær det i tern. Knus hvidløget i en hvidløgspresser. Sautér begge dele i en spiseskefuld olie og hæld det derefter i en skål. Tilsæt de blendede kikærter, den drænede squash, kikærtemel og bland med vand, yoghurt og kartoffelstivelse. Bland det hele sammen til det har en jævn konsistens.

Step 4

Madolie

Opvarm olien på en stegepande. Tag en spiseskefuld dej til hver pandekage og steg dem på panden på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

Step 5

100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk mayonnaise – 3 spsk. limesaft – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Bland alle ingredienserne til dippen sammen til en jævn sauce. Server saucen sammen med de tilberedte squash- og kikærtepandekager.

Tip:

Du kan også bruge majsmel i stedet for kikærtemel. Hvis retten ikke nødvendigvis behøver at være glutenfri, kan du også bruge hvede- eller speltmel.

Opskrifts-ID: 1221

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1  squash, cirka 150 g – 1 nip salt

Riv squashen fint på et rivejern, læg den revne squash i en sigte og drys med en knivspids salt. Bland det hele godt sammen og lad det stå i 15 minutter. Pres den overskydende saft ud af den revne squash.

200 g kogte kikærter (eller på dåse) –  ½ tsk. garam masala –  ¼ tsk. chili –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Purér kikærterne sammen med krydderierne og den glutenfri sojasauce til en sauce, der ikke skal være helt jævn eller glat.

1  skalotteløg – 1  fed hvidløg – 2 spsk. olie – 30 g kikærtemel – 2 spsk. vand – 1 spsk. vegansk yoghurt – 1 spsk. kartoffelstivelse

Pil skalotteløget og skær det i tern. Knus hvidløget i en hvidløgspresser. Sautér begge dele i en spiseskefuld olie og hæld det derefter i en skål. Tilsæt de blendede kikærter, den drænede squash, kikærtemel og bland med vand, yoghurt og kartoffelstivelse. Bland det hele sammen til det har en jævn konsistens.

Madolie

Opvarm olien på en stegepande. Tag en spiseskefuld dej til hver pandekage og steg dem på panden på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk mayonnaise – 3 spsk. limesaft – 1 spsk. hakket koriander – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Bland alle ingredienserne til dippen sammen til en jævn sauce. Server saucen sammen med de tilberedte squash- og kikærtepandekager.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.