Vegansk gulerodskage med cashewcreme
Vegansk gulerodskage med cashewcreme

Vegansk gulerodskage med cashewcreme

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 1 time
20 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

En vegansk gulerodskage med cremet cashewglasur, sprøde pekannødder og en pumpkin spice sirup med Kikkoman sojasauce – en hyggelig og smagfuld kage fyldt med en blid umamidybde.

Ingredienser

2 Portioner

Kage:

1 spsk.
stødte hørfrø
3 spsk.
vand
80 g
speltmel
40 g
sukker (vegansk)
 ½ tsk.
bagepulver
 ¼ tsk.
natron
 ½ tsk.
kanel
 ¼ tsk.
ingefær
1 nip
muskatnød
100 g
fintrevet gulerod
30 ml
rapsolie
20 ml
mandelmælk
20 g
rosiner

Cashewcreme:

60 g
cashewnødder, lagt i blød i koldt vand i 6 timer
40 ml
mandelmælk
1 ½ spsk.
ahornsirup
1 tsk.
citronsaft

Pumpkin spice sirup:

40 ml
vand
30 g
vegansk sukker
40 g
græskarpuré
1 tsk.
vaniljesukker
 ¼ tsk.
kanel
1 nip
ingefær
1 nip
muskatnød
2 
nelliker
1 
lille stjerneanis

Derudover:

 ½ tsk.
usødet kakaopulver
20 g
pekannødder

Næringsindhold:

3.171 kJ / 758 kcal
38 gFedt
14 gProtein
98 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1 spsk. stødte hørfrø – 3 spsk. vand – 80 g speltmel – 40 g sukker (vegansk) –  ½ tsk. bagepulver –  ¼ tsk. natron –  ½ tsk. kanel –  ¼ tsk. ingefær – 1 nip muskatnød – 100 g fintrevet gulerod –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 ml rapsolie – 20 ml mandelmælk – 20 g rosiner

Bland hørfrø godt sammen med vand, og lad blandingen stå i 10 minutter, så den kan tykne. Bland mel, sukker, bagepulver, natron, kanel, ingefær og muskatnød sammen i en skål. Bland gulerod, Kikkoman sojasauce, olie, mandelmælk og de blødgjorte hørfrø i en separat skål. Bland indholdet fra begge skåle grundigt sammen, tilsæt rosinerne og rør, indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en bageform med bagepapir og bag kagen ved 180 °C (over- og undervarme) i 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

Step 2

60 g cashewnødder, lagt i blød i koldt vand i 6 timer – 40 ml mandelmælk – 1 ½ spsk. ahornsirup – 1 tsk. citronsaft

Hæld væden fra cashewnødderne, og læg dem i en blender. Tilsæt mandelmælk, ahornsirup og citronsaft. Blend nødderne i pulsmodus, skrab siderne ned undervejs, og blend, indtil blandingen er glat og luftig. Stil cremen i køleskabet, så den kan køle af. 

Step 3

40 ml vand – 30 g vegansk sukker – 40 g græskarpuré –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. vaniljesukker –  ¼ tsk. kanel – 1 nip ingefær – 1 nip muskatnød – 2  nelliker – 1  lille stjerneanis

Bland vand, sukker, græskarpuré, Kikkoman sojasauce, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og stjerneanis i en lille gryde. Lad det hele simre på lavt blus i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring, indtil siruppen begynder at tykne. Sigt siruppen, og lad den køle af.

Step 4

 ½ tsk. usødet kakaopulver – 20 g pekannødder

Fordel cashewcremen over den afkølede kage, drys med kakaopulver, og dryp den færdige pumpkin spice sirup og pekannødder over kagen inden servering.

Tip

Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt eller Kikkoman glutenfri sojasauce, da begge saucer er veganske.

Cashewnødder kan også lægges i blød i varmt vand (80 °C) i 40 minutter. Du får dog et lysere og mere cremet resultat, hvis de lægges i blød i 4-6 timer (eller hen over natten) i koldt vand.

Opskrifts-ID: 1638

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

1 spsk. stødte hørfrø – 3 spsk. vand – 80 g speltmel – 40 g sukker (vegansk) – ½ tsk. bagepulver – ¼ tsk. natron – ½ tsk. kanel – ¼ tsk. ingefær – 1 nip muskatnød – 100 g fintrevet gulerod – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 ml rapsolie – 20 ml mandelmælk – 20 g rosiner

Bland hørfrø godt sammen med vand, og lad blandingen stå i 10 minutter, så den kan tykne. Bland mel, sukker, bagepulver, natron, kanel, ingefær og muskatnød sammen i en skål. Bland gulerod, Kikkoman sojasauce, olie, mandelmælk og de blødgjorte hørfrø i en separat skål. Bland indholdet fra begge skåle grundigt sammen, tilsæt rosinerne og rør, indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en bageform med bagepapir og bag kagen ved 180 °C (over- og undervarme) i 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

60 g cashewnødder, lagt i blød i koldt vand i 6 timer – 40 ml mandelmælk – 1 ½ spsk. ahornsirup – 1 tsk. citronsaft

Hæld væden fra cashewnødderne, og læg dem i en blender. Tilsæt mandelmælk, ahornsirup og citronsaft. Blend nødderne i pulsmodus, skrab siderne ned undervejs, og blend, indtil blandingen er glat og luftig. Stil cremen i køleskabet, så den kan køle af. 

40 ml vand – 30 g vegansk sukker – 40 g græskarpuré – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. vaniljesukker – ¼ tsk. kanel – 1 nip ingefær – 1 nip muskatnød – 2 nelliker – 1 lille stjerneanis

Bland vand, sukker, græskarpuré, Kikkoman sojasauce, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og stjerneanis i en lille gryde. Lad det hele simre på lavt blus i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring, indtil siruppen begynder at tykne. Sigt siruppen, og lad den køle af.

½ tsk. usødet kakaopulver – 20 g pekannødder

Fordel cashewcremen over den afkølede kage, drys med kakaopulver, og dryp den færdige pumpkin spice sirup og pekannødder over kagen inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.