

Vegansk gulerodskage med cashewcreme
En vegansk gulerodskage med cremet cashewglasur, sprøde pekannødder og en pumpkin spice sirup med Kikkoman sojasauce – en hyggelig og smagfuld kage fyldt med en blid umamidybde.
Ingredienser
Kage:
Cashewcreme:
Pumpkin spice sirup:
Derudover:
Næringsindhold:
3.171 kJ / 758 kcalFremgangsmåde
Step 1

1 spsk. stødte hørfrø – 3 spsk. vand – 80 g speltmel – 40 g sukker (vegansk) – ½ tsk. bagepulver – ¼ tsk. natron – ½ tsk. kanel – ¼ tsk. ingefær – 1 nip muskatnød – 100 g fintrevet gulerod – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 30 ml rapsolie – 20 ml mandelmælk – 20 g rosiner
Bland hørfrø godt sammen med vand, og lad blandingen stå i 10 minutter, så den kan tykne. Bland mel, sukker, bagepulver, natron, kanel, ingefær og muskatnød sammen i en skål. Bland gulerod, Kikkoman sojasauce, olie, mandelmælk og de blødgjorte hørfrø i en separat skål. Bland indholdet fra begge skåle grundigt sammen, tilsæt rosinerne og rør, indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en bageform med bagepapir og bag kagen ved 180 °C (over- og undervarme) i 30 minutter. Lad kagen køle helt af.
Step 2

60 g cashewnødder, lagt i blød i koldt vand i 6 timer – 40 ml mandelmælk – 1 ½ spsk. ahornsirup – 1 tsk. citronsaft
Hæld væden fra cashewnødderne, og læg dem i en blender. Tilsæt mandelmælk, ahornsirup og citronsaft. Blend nødderne i pulsmodus, skrab siderne ned undervejs, og blend, indtil blandingen er glat og luftig. Stil cremen i køleskabet, så den kan køle af.
Step 3

40 ml vand – 30 g vegansk sukker – 40 g græskarpuré – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. vaniljesukker – ¼ tsk. kanel – 1 nip ingefær – 1 nip muskatnød – 2 nelliker – 1 lille stjerneanis
Bland vand, sukker, græskarpuré, Kikkoman sojasauce, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og stjerneanis i en lille gryde. Lad det hele simre på lavt blus i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring, indtil siruppen begynder at tykne. Sigt siruppen, og lad den køle af.
Step 4

½ tsk. usødet kakaopulver – 20 g pekannødder
Fordel cashewcremen over den afkølede kage, drys med kakaopulver, og dryp den færdige pumpkin spice sirup og pekannødder over kagen inden servering.
Tip
Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt eller Kikkoman glutenfri sojasauce, da begge saucer er veganske.
Cashewnødder kan også lægges i blød i varmt vand (80 °C) i 40 minutter. Du får dog et lysere og mere cremet resultat, hvis de lægges i blød i 4-6 timer (eller hen over natten) i koldt vand.
Opskrifts-ID: 1638
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide








![[Translate to Dänemark:] [Translate to Dänemark:]](https://www.kikkoman.dk/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)










































![[Translate to Dänemark:] [Translate to Dänemark:]](https://www.kikkoman.dk/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)





























