Lækker risbudding med en kompot af kirsebær og kanel
Lækker risbudding med en kompot af kirsebær og kanel

Lækker risbudding med en kompot af kirsebær og kanel

2 1 Bedømmelse
Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Kunne du tænke dig noget sødt til dessert? Her får du en fristelse, som er svær at modstå, nemlig vores lækre risbudding med en kirsebær- og kanelkompot. Med den er du sikker på at høre en masse tilfredse lyde omkring bordet. Egnet til veganere.

Ingredienser

4 Portioner

Kirsebærkompot

600 ml
kirsebærsaft
50 g
sukker
4 
nelliker
2 
kanelstænger
4 spsk.
majsstivelse
300 g
frosne kirsebær

Risbudding

1 liter
mandelmælk
100 g
rismel
50 g
sukker
2 nip
salt
4 nip
vaniljepasta
1 
appelsin
2 spsk.
rapsolie

Pynt

10 g
mynte
80 g
ristede mandler
Næringsindhold:4601.4 kJ / 1096.3 kcal
33,7 gFedt
11,9 gProtein
179,6 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

600 ml kirsebærsaft – 50 g sukker – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce4  nelliker – 2  kanelstænger – 4 spsk. majsstivelse – 300 g frosne kirsebær

Bring kirsebærsaften i kog i en gryde sammen med sukker, Kikkoman sojasauce, nelliker og kanelstænger. Bland majsstivelse med 4 spsk. vand og pisk det i den kogende kirsebærsaft. Tilsæt de frosne kirsebær og bring det hele i kog. Fjern gryden fra blusset og lad det trække.

Step 2

1 liter mandelmælk – 100 g rismel – 50 g sukker – 2 nip salt – 4 nip vaniljepasta – 1  appelsin – 2 spsk. rapsolie

Riv skallen af appelsinen. Bland halvdelen af mandelmælken med rismel, sukker, salt, vaniljepasta, appelsinskal og rapsolie. Bring den anden halvdel i kog i en gryde. Rør nu langsomt den opblandede mandelmælk i den opvarmede mælk i gryden og opvarm det hele, indtil mælken begynder at boble. Fordel buddingen i fire skåle.

Step 3

10 g mynte – 80 g ristede mandler

Skyl, tør og pluk myntebladene af stilken. Hak mandlerne groft. Server risbuddingen sammen med kirsebærkompotten og pynt med mynte og hakkede mandler.

Opskrifts-ID: 1207

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

600 ml kirsebærsaft – 50 g sukker – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce4 nelliker – 2 kanelstænger – 4 spsk. majsstivelse – 300 g frosne kirsebær

Bring kirsebærsaften i kog i en gryde sammen med sukker, Kikkoman sojasauce, nelliker og kanelstænger. Bland majsstivelse med 4 spsk. vand og pisk det i den kogende kirsebærsaft. Tilsæt de frosne kirsebær og bring det hele i kog. Fjern gryden fra blusset og lad det trække.

1 liter mandelmælk – 100 g rismel – 50 g sukker – 2 nip salt – 4 nip vaniljepasta – 1 appelsin – 2 spsk. rapsolie

Riv skallen af appelsinen. Bland halvdelen af mandelmælken med rismel, sukker, salt, vaniljepasta, appelsinskal og rapsolie. Bring den anden halvdel i kog i en gryde. Rør nu langsomt den opblandede mandelmælk i den opvarmede mælk i gryden og opvarm det hele, indtil mælken begynder at boble. Fordel buddingen i fire skåle.

10 g mynte – 80 g ristede mandler

Skyl, tør og pluk myntebladene af stilken. Hak mandlerne groft. Server risbuddingen sammen med kirsebærkompotten og pynt med mynte og hakkede mandler.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.