

Lækker risbudding med en kompot af kirsebær og kanel
Kunne du tænke dig noget sødt til dessert? Her får du en fristelse, som er svær at modstå, nemlig vores lækre risbudding med en kirsebær- og kanelkompot. Med den er du sikker på at høre en masse tilfredse lyde omkring bordet. Egnet til veganere.
Fremgangsmåde
Step 1
600 ml kirsebærsaft – 50 g sukker – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 4 nelliker – 2 kanelstænger – 4 spsk. majsstivelse – 300 g frosne kirsebær
Bring kirsebærsaften i kog i en gryde sammen med sukker, Kikkoman sojasauce, nelliker og kanelstænger. Bland majsstivelse med 4 spsk. vand og pisk det i den kogende kirsebærsaft. Tilsæt de frosne kirsebær og bring det hele i kog. Fjern gryden fra blusset og lad det trække.
Step 2
1 liter mandelmælk – 100 g rismel – 50 g sukker – 2 nip salt – 4 nip vaniljepasta – 1 appelsin – 2 spsk. rapsolie
Riv skallen af appelsinen. Bland halvdelen af mandelmælken med rismel, sukker, salt, vaniljepasta, appelsinskal og rapsolie. Bring den anden halvdel i kog i en gryde. Rør nu langsomt den opblandede mandelmælk i den opvarmede mælk i gryden og opvarm det hele, indtil mælken begynder at boble. Fordel buddingen i fire skåle.
Step 3
10 g mynte – 80 g ristede mandler
Skyl, tør og pluk myntebladene af stilken. Hak mandlerne groft. Server risbuddingen sammen med kirsebærkompotten og pynt med mynte og hakkede mandler.
Opskrifts-ID: 1207
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide