Kokos-panna cotta med soja-ingefærsirup
Kokos-panna cotta med soja-ingefærsirup

Kokos-panna cotta med soja-ingefærsirup

Samlet tid 3 timer 10 min.
10 min. Arbejdstid
3 timer Afkølingstid

Cremet kokos-panna cotta serveret med en sød sirup af soja og ingefær. Kikkoman glutenfri sojasauce tilfører en fyldig umamidybde, afbalancerer kokosnøddens sødme og fremhæver dessertens tropiske smage med et forfinet, elegant twist.

Ingredienser

2 Portioner
400 ml
fuldfed kokosmælk
2 spsk.
sukker, vegansk
1 ½ tsk.
agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine)
1 tsk.
vaniljeekstrakt
2 
figner
1 
passionsfrugt
1 tsk.
kokosflager
Mynteblade som pynt

Soja-ingefærsirup:

2 spsk.
ahornsirup
1 tsk.
friskrevet ingefær
1 tsk.
citronsaft

Næringsindhold:

1.234 kJ / 295 kcal
25 gFedt
3 gProtein
14 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 ml fuldfed kokosmælk –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce2 spsk. sukker, vegansk – 1 ½ tsk. agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine) – 1 tsk. vaniljeekstrakt

Bland kokosmælk, Kikkoman glutenfri sojasauce, sukker, agar-agar og vaniljeekstrakt i en gryde. Bring blandingen i kog, og lad det koge i 2 minutter under omrøring, indtil agar-agar er blevet opløst. Hæld blandingen i små forme eller skåle, lad massen køle af, og stil skålene på køl i minimum 3 timer.

Step 2

2 spsk. ahornsirup –  ½  Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 tsk. friskrevet ingefær – 1 tsk. citronsaft – 2  figner – 1  passionsfrugt – 1 tsk. kokosflager – Mynteblade som pynt

Tilbered imens siruppen: bland ahornsirup, ingefær, Kikkoman glutenfri sojasauce og citronsaft sammen. Opvarm blandingen i 1-2 minutter, hæld derefter blandingen igennem en si, og lad den køle af. Skær fignerne i kvarte, og tag frugtkødet ud af passionsfrugtens skal. Server den færdige panna cotta med soja-ingefær-sirup ovenpå. Pynt med figner, passionsfrugt, kokosflager og mynte inden servering.

Tip

Du kan erstatte Kikkoman glutenfri sojasauce med Kikkoman sojasauce eller Kikkoman sojasauce med mindre salt, da begge saucer er veganske.

Opskrifts-ID: 1640

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Nem madlavning trin for trin! Tryk for at begynde!

400 ml fuldfed kokosmælk – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce2 spsk. sukker, vegansk – 1 ½ tsk. agar-agar (eller 1 spsk. plantebaseret gelatine) – 1 tsk. vaniljeekstrakt

Bland kokosmælk, Kikkoman glutenfri sojasauce, sukker, agar-agar og vaniljeekstrakt i en gryde. Bring blandingen i kog, og lad det koge i 2 minutter under omrøring, indtil agar-agar er blevet opløst. Hæld blandingen i små forme eller skåle, lad massen køle af, og stil skålene på køl i minimum 3 timer.

2 spsk. ahornsirup – ½ Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 tsk. friskrevet ingefær – 1 tsk. citronsaft – 2 figner – 1 passionsfrugt – 1 tsk. kokosflager – Mynteblade som pynt

Tilbered imens siruppen: bland ahornsirup, ingefær, Kikkoman glutenfri sojasauce og citronsaft sammen. Opvarm blandingen i 1-2 minutter, hæld derefter blandingen igennem en si, og lad den køle af. Skær fignerne i kvarte, og tag frugtkødet ud af passionsfrugtens skal. Server den færdige panna cotta med soja-ingefær-sirup ovenpå. Pynt med figner, passionsfrugt, kokosflager og mynte inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.