Vegansk “cheesecake” af cashewnødder med en sauce af karamel og chokolade

Samlet tid 100 min.
40 min. Arbejdstid
60 min. Afkølingstid

Kan en cheesecake overhovedet være vegansk? Absolut! Cashewnødder er perfekte til dette formål. Prøv denne no-bake ”cheesecake”, der er lavet af cashewnødder på en let saltet nøddebund, med en topping af chokolade og karamel og Kikkoman sojasauce for at fremhæve smagen.

Ingredienser

8 Portioner

Bund:

50 g
tørrede abrikoser
20 g
tørrede tranebær
20 g
rosiner
100 g
cashewnødder
40 g
havregryn
2 spsk.
jordnøddesmør

Fyldet af cashewnødder:

400 g
cashewnødder
400 ml
kokoscreme
125 ml
agavesirup
125 ml
kokosolie
1 
citron
1 spsk.
vaniljeekstrakt

Topping:

100 g
sukker
50 ml
varmt vand
100 ml
kokosmælk
40 g
kokosolie
40 g
mørk chokolade
Næringsindhold: 3464 kJ  /  828 kcal
62,4 g Fedt
13,2 g Protein
59 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

50 g tørrede abrikoser – 20 g tørrede tranebær – 20 g rosiner – 100 g cashewnødder – 40 g havregryn – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. jordnøddesmør

Blend alle ingredienserne sammen, så du får en tyk, klistret masse. 
Smør det ud i en tærteform, fordel det jævnt på bunden og pres det godt op ad tærteformens sider. Sæt formen i køleskabet.

Step 2

400 g cashewnødder – 400 ml kokoscreme – 125 ml agavesirup – 125 g kokosolie – 1  citron – 1 spsk. vaniljeekstrakt

Læg cashewnødderne i blød og lad dem stå natten over. 
 
Derefter hældes nødderne i en blender. Tilsæt kokoscreme, agavesirup, kokosolie, saften fra 1 citron og vaniljeekstrakt. Blend det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn og glat. Tilsæt citronskal og blend endnu engang. Hæld blandingen i den afkølede bund. Sæt det på køl i et par timer, så fyldet kan sætte sig.

Step 3

100 g sukker – 50 ml varmt vand – 100 ml kokosmælk – 40 g kokosolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce40 g mørk chokolade

Opvarm sukker på en tykbundet pande sammen med vand. Rør ikke, men sving panden let, indtil sukkeret smelter og begynder at blive gyldent. Tilsæt smør og rør forsigtigt, indtil blandingen er jævn. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og finthakket chokolade. Rør, indtil det hele er blandet godt sammen.

Step 4

Hæld den afkølede sauce over den færdige “cheesecake” med cashewnødder.

Tip:

Kokoscreme og kokosmælk er to forskellige ting og kan derfor ikke erstatte hinanden.

Opskrifts-ID: 1168

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

50 g tørrede abrikoser – 20 g tørrede tranebær – 20 g rosiner – 100 g cashewnødder – 40 g havregryn – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. jordnøddesmør

Blend alle ingredienserne sammen, så du får en tyk, klistret masse. 
Smør det ud i en tærteform, fordel det jævnt på bunden og pres det godt op ad tærteformens sider. Sæt formen i køleskabet.

400 g cashewnødder – 400 ml kokoscreme – 125 ml agavesirup – 125 g kokosolie – 1  citron – 1 spsk. vaniljeekstrakt

Læg cashewnødderne i blød og lad dem stå natten over. 
 
Derefter hældes nødderne i en blender. Tilsæt kokoscreme, agavesirup, kokosolie, saften fra 1 citron og vaniljeekstrakt. Blend det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn og glat. Tilsæt citronskal og blend endnu engang. Hæld blandingen i den afkølede bund. Sæt det på køl i et par timer, så fyldet kan sætte sig.

100 g sukker – 50 ml varmt vand – 100 ml kokosmælk – 40 g kokosolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce40 g mørk chokolade

Opvarm sukker på en tykbundet pande sammen med vand. Rør ikke, men sving panden let, indtil sukkeret smelter og begynder at blive gyldent. Tilsæt smør og rør forsigtigt, indtil blandingen er jævn. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og finthakket chokolade. Rør, indtil det hele er blandet godt sammen.

Hæld den afkølede sauce over den færdige “cheesecake” med cashewnødder.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.