Vegansk “cheesecake” af cashewnødder med en sauce af karamel og chokolade
Kan en cheesecake overhovedet være vegansk? Absolut! Cashewnødder er perfekte til dette formål. Prøv denne no-bake ”cheesecake”, der er lavet af cashewnødder på en let saltet nøddebund, med en topping af chokolade og karamel og Kikkoman sojasauce for at fremhæve smagen.
Ingredienser
Bund:
Fyldet af cashewnødder:
Topping:
Fremgangsmåde
Step 1
50 g tørrede abrikoser – 20 g tørrede tranebær – 20 g rosiner – 100 g cashewnødder – 40 g havregryn – 2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. jordnøddesmør
Blend alle ingredienserne sammen, så du får en tyk, klistret masse.
Smør det ud i en tærteform, fordel det jævnt på bunden og pres det godt op ad tærteformens sider. Sæt formen i køleskabet.
Step 2
400 g cashewnødder – 400 ml kokoscreme – 125 ml agavesirup – 125 g kokosolie – 1 citron – 1 spsk. vaniljeekstrakt
Læg cashewnødderne i blød og lad dem stå natten over.
Derefter hældes nødderne i en blender. Tilsæt kokoscreme, agavesirup, kokosolie, saften fra 1 citron og vaniljeekstrakt. Blend det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn og glat. Tilsæt citronskal og blend endnu engang. Hæld blandingen i den afkølede bund. Sæt det på køl i et par timer, så fyldet kan sætte sig.
Step 3
100 g sukker – 50 ml varmt vand – 100 ml kokosmælk – 40 g kokosolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 40 g mørk chokolade
Opvarm sukker på en tykbundet pande sammen med vand. Rør ikke, men sving panden let, indtil sukkeret smelter og begynder at blive gyldent. Tilsæt smør og rør forsigtigt, indtil blandingen er jævn. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og finthakket chokolade. Rør, indtil det hele er blandet godt sammen.
Step 4
Hæld den afkølede sauce over den færdige “cheesecake” med cashewnødder.
Tip:
Kokoscreme og kokosmælk er to forskellige ting og kan derfor ikke erstatte hinanden.
Opskrifts-ID: 1168
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide