Tradition for bæredygtighed

Som virksomhed med en lang tradition inden for fremstillingen af en klassiker til køkkenet, og en opskrift, der kan dateres flere århundreder tilbage, har bæredygtighed høj prioritet for os. Naturlige ingredienser, korte transportveje, bæredygtigt indkøb af råmaterialer, nænsom brug af ressourcer og respektfuld omgang med vores medmennesker er en væsentlig del af vores virksomhedskultur.

Korte transportveje

Vores produkter er blevet populære i køkkener over hele verden, og vi lægger vægt på korte transportveje af vores varer. Vores saucer til kunder i Europa, Mellemøsten og Afrika bliver produceret i Holland og på en fabrik i Tyskland. Vi har fokus på at undgå madspild og spild af råvarer i hele produktionsprocessen.

Bæredygtigt indkøb af råvare

Vi køber 100 % af vores hvede i Tyskland, mens vand og salt kommer fra Holland. I 2020 trådte vores “Retningslinjer for bæredygtige indkøb” i kraft, som blandt andet indeholder retningslinjer for påfyldning og emballage, skovarealerog indkøb af sojabønner. 

Sojabønnerne til vores europæiske produktion kommer fra USA, Canada, Brasilien og Europa. Leverandører fra Brasilien skal fremvise et ProTerra-certifikat for at sikre en høj standard for bæredygtighed og ansvarsfuldt landbrug.

Garanteret GMO-fri

Vi sætter høje standarder for vores produkter og de råvarer, vi bruger i dem. Derfor er det en selvfølge for os at anvende råvarer, der er GMO-fri. Derudover bruger vi heller ikke konserveringsmidler og farvestoffer i vores produkter!

Genanvendelig emballage

Vi foretrækker at fylde vores Kikkoman saucer på glasflasker, da det ikke kun godt for smagen, men også for miljøet. Ca. 63 % af vores emballage er af glas, og vi anvender genbrugsglas for at skåne ressourcerne. Større mængder på 500 ml eller mere bliver normalt fyldt i genanvendelige BPA-fri PET-flasker. 

Vores affald består primært af glas, plast, papir og pap. Vi arbejder hårdt på at genanvende så meget som muligt.

 

Ens betingelser for alle

Vi sikrer retfærdige og gode arbejdsforhold på vores egne fabrikker og kræver det samme af vores partnere. Vores virksomhedsdrift følger retningslinjerne i UN Global Compact, som garanterer høje standarder for kvalitet, sikker forsyning, menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljømæssige tiltag og virksomhedsudvikling

I 2001 var Kikkoman Group den første japanske virksomhed, der underskrev United Nations Global Compact (UNGC), som er internationale retningslinjer for bæredygtig virksomhedsudvikling.

Bæredygtige produktionssteder

Siden 2001 har vi formået at reducere forbruget af elektricitet, gas og vand på vores europæiske produktionssteder, samtidig med at produktionsmængden er blevet øget. Vores elektricitet er 100 % udvundet af bæredygtige energikilder såsom vind- eller solenergi, og vi anvender vand fra lokale vandværker. 

Ved produktionen af sojasauce opstår der som restprodukt en såkaldt sojakage. Dette biprodukt gives til landbrug, hvor det bruges som værdifuldt dyrefoder.

 

Bæredygtighed som virksomhedsmål

Kikkoman Group stræber efter at drive virksomheden så bæredygtigt som muligt. I 2019 udarbejdede vi retningslinjer og guidelines for vores bæredygtige tiltag, som blev samlet i ”Global Vision 2030”. Målsætningen heri er som følger: Indtil 2030 vil vi globalt reducere vores CO2-udledning og vandforbrug med 30 %. Desuden stræber vi efter en genanvendelsesprocent på 100%!

 

Indtil 2050 har vi ambitioner om at reducere vores CO2-udledning til 0, i overensstemmelse med Paris-klimaaftalens målsætning om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Vores målsætninger koordineres med ”Science Based Targets initiative (SBTi).

Transparens er vigtigt for os, når det omhandler bæredygtighed. Derfor rapporterer Kikkoman Group til Carbon Disclosure Project (CDP), hvor virksomheden i 2021 opnåede "A-status" inden for kategorierne klimaforandringer og vandsikkerhed. 

Bæredygtighed er også afgørende i forhold til vores medarbejdere, som fortjener en retfærdig og respektfuld behandling. Vi har opnået et certifikat fra Sedex Members Ethical Trade Audit (SMETA) for vores arbejdsforhold, sikkerhed, hygiejne og miljøforvaltning. SMETA er et af de mest udbredte koncepter til evaluering af bæredygtig og etisk adfærd i virksomheder verden over. 

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.