Ovnbagte grøntsager med fetadip
Ovnbagte grøntsager med fetadip

Ovnbagte grøntsager med fetadip

4,9 12 Bedømmelse
Samlet tid 35 min.
10 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

Duftende bagte grøntsager serveret med en feta-yoghurt-dip, et pocheret æg og sprøde valnødder. En både tilfredsstillende og afbalanceret ret, hvor Kikkoman sojasauce med mindre salt giver smagen dybde.

Godt at vide: Denne ret er del af vores meal prep-opskrifter. Du kan finde de andre opskrifter fra sættet her.

Ingredienser

2 Portioner
350 g
søde kartofler
300 g
rosenkål, blancherede
70 g
rødløg
3 spsk.
olivenolie
2 tsk.
honning
4 spsk.
græsk yoghurt
70 g
feta
 ¼ tsk.
chiliflager
1 spsk.
hakket persille
2 
æg
1 spsk.
eddike
30 g
valnødder
Næringsindhold:2.971 kJ / 710 kcal
41 gFedt
27 gProtein
65 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

350 g søde kartofler – 300 g rosenkål, blancherede – 70 g rødløg – 3 spsk. olivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 tsk. honning

Skær de søde kartofler i tern, halver rosenkålene, og skær løgene i kvarte. Vend grøntsagerne i lidt olivenolie, Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning, og bag det hele i ovnen i 25 minutter ved 190°C (over- og undervarme), indtil grøntsagerne er møre.

Step 2

4 spsk. græsk yoghurt – 70 g feta –  ¼ g chiliflager – 1 spsk. hakket persille

Mos fetaen i yoghurten, og rør derefter chiliflager og persille i.

Step 3

2  æg – 1 spsk. eddike – 30 g valnødder

Slå æggene ud i en lille skål. Bring vand i kog i en gryde, tilsæt eddike, og rør forsigtigt i vandet med en ske for at skabe en hvirvelstrøm. Lad forsigtigt et af æggene glide ned i midten af gryden. Pocher ægget ved lav varme i 2,5 minutter. Gentag processen med det næste æg. Hæld grøntsagerne fra trin 1 i en madkasse, dryp med yoghurtdip, tilsæt æg, og drys med valnødder (hele eller hakkede). 

Tip

Du kan også bage grøntsagerne i en airfryer.

Opskrifts-ID: 1550

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

350 g søde kartofler – 300 g rosenkål, blancherede – 70 g rødløg – 3 spsk. olivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 tsk. honning

Skær de søde kartofler i tern, halver rosenkålene, og skær løgene i kvarte. Vend grøntsagerne i lidt olivenolie, Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning, og bag det hele i ovnen i 25 minutter ved 190°C (over- og undervarme), indtil grøntsagerne er møre.

4 spsk. græsk yoghurt – 70 g feta – ¼ g chiliflager – 1 spsk. hakket persille

Mos fetaen i yoghurten, og rør derefter chiliflager og persille i.

2 æg – 1 spsk. eddike – 30 g valnødder

Slå æggene ud i en lille skål. Bring vand i kog i en gryde, tilsæt eddike, og rør forsigtigt i vandet med en ske for at skabe en hvirvelstrøm. Lad forsigtigt et af æggene glide ned i midten af gryden. Pocher ægget ved lav varme i 2,5 minutter. Gentag processen med det næste æg. Hæld grøntsagerne fra trin 1 i en madkasse, dryp med yoghurtdip, tilsæt æg, og drys med valnødder (hele eller hakkede). 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.