Bagte kartofler med soja, citron- og timianyoghurt og fetaost
Bagte kartofler med soja, citron- og timianyoghurt og fetaost

Bagte kartofler med soja, citron- og timianyoghurt og fetaost

Samlet tid60 min.
10 min.Arbejdstid
50 min.Tilberedningstid

Sprøde, knuste og bagte kartofler med en pikant dip af feta, timian og citron.

Godt at vide: Denne ret er en del af vores meal prep-serie. Du kan finde de to tilhørende opskrifter her.

Ingredienser

2 Portioner
600 g
kartofler
 ½ tsk.
salt
3 spsk.
olivenolie
 ¼ tsk.
peber
1 
citron
1 spsk.
timianblade
150 g
græsk yoghurt
80 g
fetaost
1 
fed hvidløg
Næringsindhold:1532 kJ / 366 kcal
16,4 gFedt
6,8 gProtein
46,3 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

600 g kartofler –  ½ tsk. salt

Kog kartoflerne med skræl i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem tørre. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir og knus hver kartoffel med bunden af en krukke eller et glas.

Step 2

2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce3 spsk. olivenolie –  ¼ tsk. peber –  ½  citron –  ½ spsk. timianblade

Riv skallen af og pres saften ud af citronen.
Bland Kikkoman sojasauce, olivenolie, peber, citronsaft, citronskal og timian sammen i en skål. Pensl hver kartoffel med marinaden. 
Bag ved 200 °C i ca. 30 minutter. 

Step 3

150 g græsk yoghurt – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½  citron – 80 g fetaost – 1  fed hvidløg –  ½ spsk. timianblade

Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce, citronsaft, knust fetaost og et presset fed hvidløg. 
Hæld saucen over de bagte kartofler. 
Drys med frisk timian og citronskal. 

Tip:

Du kan erstatte timian med dine yndlingskrydderurter. Rosmarin, mynte eller koriander passer godt til retten.

Opskrifts-ID: 1306

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

600 g kartofler – ½ tsk. salt

Kog kartoflerne med skræl i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem tørre. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir og knus hver kartoffel med bunden af en krukke eller et glas.

2 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce3 spsk. olivenolie – ¼ tsk. peber – ½ citron – ½ spsk. timianblade

Riv skallen af og pres saften ud af citronen.
Bland Kikkoman sojasauce, olivenolie, peber, citronsaft, citronskal og timian sammen i en skål. Pensl hver kartoffel med marinaden. 
Bag ved 200 °C i ca. 30 minutter. 

150 g græsk yoghurt – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ citron – 80 g fetaost – 1 fed hvidløg – ½ spsk. timianblade

Bland yoghurt med Kikkoman sojasauce, citronsaft, knust fetaost og et presset fed hvidløg. 
Hæld saucen over de bagte kartofler. 
Drys med frisk timian og citronskal. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.