Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris
Nyd denne fyrige fornøjelse af kødboller glaseret i en stærk og aromatisk sriracha-chilisauce i kombination med delikate ris. En tilfredsstillende og varmende ret, der kan laves på næsten ingen tid.
Fremgangsmåde
Step 1
400 g hakket oksekød – 1 spsk. stegeolie – 1 gulerod – 1 fed hvidløg – 1 løg
Læg kødet i en skål. Skræl og riv guleroden, pres hvidløg gennem en hvidløgspresser, og skær løget i tern.
Steg løg, gulerod og hvidløg i olie. Hæld grøntsagerne i skålen med kødet.
Step 2
1 æg – 40 g brødkrummer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. peber
Tilsæt æg, brødkrummer, Kikkoman sojasauce og peber til skålen med kød og grøntsager. Bland det hele godt sammen. Form farsen i valnøddestore bolde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 190 °C i 20 minutter.
Step 3
100 ml sriracha – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. honning – ½ tsk. stødt ingefær – 2 fed hvidløg
Hæld sriracha, Kikkoman sojasauce, honning, stødt ingefær og pressede hvidløgsfed i en gryde og kog det i ca. 15 minutter, indtil saucen begynder at tykne.
Hæld de bagte kødboller ned i saucen og bland det hele godt sammen.
Step 4
300 g tilberedte ris – 1 spsk. forårsløg – 1 spsk. sesamfrø
Hak forårsløg. Hæld risen ned i madkasserne, anret kødbollerne ovenpå og hæld den resterende sauce over. Pynt med forårsløg og sesamfrø.
Opskrifts-ID: 1327
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide