Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris
Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris

Kødboller glaseret i sriracha-sauce med ris

Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Nyd denne fyrige fornøjelse af kødboller glaseret i en stærk og aromatisk sriracha-chilisauce i kombination med delikate ris. En tilfredsstillende og varmende ret, der kan laves på næsten ingen tid.

Godt at vide: Denne ret er en del af vores meal prep-serie. Du kan finde de to tilhørende opskrifter her.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
hakket oksekød
1 spsk.
stegeolie
1 
gulerod
3 
fed hvidløg
1 
løg
1 
æg
40 g
brødkrummer
1 tsk.
peber
100 ml
sriracha
2 spsk.
honning
 ½ tsk.
stødt ingefær
300 g
tilberedte ris
1 spsk.
forårsløg
1 spsk.
sesamfrø
Næringsindhold:2613 kJ / 624 kcal
24,1 gFedt
53,1 gProtein
46,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g hakket oksekød – 1 spsk. stegeolie – 1  gulerod – 1  fed hvidløg – 1  løg

Læg kødet i en skål. Skræl og riv guleroden, pres hvidløg gennem en hvidløgspresser, og skær løget i tern. 
Steg løg, gulerod og hvidløg i olie. Hæld grøntsagerne i skålen med kødet. 

Step 2

1  æg – 40 g brødkrummer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. peber

Tilsæt æg, brødkrummer, Kikkoman sojasauce og peber til skålen med kød og grøntsager. Bland det hele godt sammen. Form farsen i valnøddestore bolde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 190 °C i 20 minutter. 

Step 3

100 ml sriracha – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. honning –  ½ tsk. stødt ingefær – 2  fed hvidløg

Hæld sriracha, Kikkoman sojasauce, honning, stødt ingefær og pressede hvidløgsfed i en gryde og kog det i ca. 15 minutter, indtil saucen begynder at tykne. 
Hæld de bagte kødboller ned i saucen og bland det hele godt sammen.

Step 4

300 g tilberedte ris – 1 spsk. forårsløg – 1 spsk. sesamfrø

Hak forårsløg. Hæld risen ned i madkasserne, anret kødbollerne ovenpå og hæld den resterende sauce over. Pynt med forårsløg og sesamfrø. 

Opskrifts-ID: 1327

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g hakket oksekød – 1 spsk. stegeolie – 1 gulerod – 1 fed hvidløg – 1 løg

Læg kødet i en skål. Skræl og riv guleroden, pres hvidløg gennem en hvidløgspresser, og skær løget i tern. 
Steg løg, gulerod og hvidløg i olie. Hæld grøntsagerne i skålen med kødet. 

1 æg – 40 g brødkrummer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. peber

Tilsæt æg, brødkrummer, Kikkoman sojasauce og peber til skålen med kød og grøntsager. Bland det hele godt sammen. Form farsen i valnøddestore bolde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 190 °C i 20 minutter. 

100 ml sriracha – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 spsk. honning – ½ tsk. stødt ingefær – 2 fed hvidløg

Hæld sriracha, Kikkoman sojasauce, honning, stødt ingefær og pressede hvidløgsfed i en gryde og kog det i ca. 15 minutter, indtil saucen begynder at tykne. 
Hæld de bagte kødboller ned i saucen og bland det hele godt sammen.

300 g tilberedte ris – 1 spsk. forårsløg – 1 spsk. sesamfrø

Hak forårsløg. Hæld risen ned i madkasserne, anret kødbollerne ovenpå og hæld den resterende sauce over. Pynt med forårsløg og sesamfrø. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.