Bagt laks med citrus
Bagt laks med citrus

Bagt laks med citrus

Samlet tid35 min.
10 min.Arbejdstid
25 min.Tilberedningstid

Nyd den lækre smag af saftig citrusbagt laks i kombination med asparges, sprødstegte kartofler og en let grøntsagssalat.

Godt at vide: Denne ret er en del af vores meal prep-serie. Du kan finde de to tilhørende opskrifter her.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
laksefilet
3 spsk.
olivenolie
1 tsk.
peber
1 spsk.
hakket persille
 ½ 
citron
 ½ 
lime
 ½ bundt
grønne asparges
300 g
kogte kartofler
1 spsk.
sesamfrø
40 g
rucolasalat

Dressing:

1 spsk.
olivenolie
1 tsk.
cidereddike
1 tsk.
honning
Næringsindhold:2476 kJ / 592 kcal
38,5 gFedt
32 gProtein
29,7 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

250 g laksefilet – 2 spsk. olivenolie – 1 tsk. peber – 1 spsk. hakket persille –  ½  citron –  ½  lime –  ½ bundt grønne asparges – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Gnid laksefileten med 1 spsk. olivenolie, peber og persille. Skær lime og citron i skiver og læg dem oven på fisken. Gnid asparges med 1 spsk. olivenolie og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Bag asparges sammen med fisken i 20 minutter ved 180 °C.

Step 2

300 g kogte kartofler – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. sesamfrø

Skær kartoflerne i kvarte. Steg dem i olivenolie og drys med sesamfrø. 

Step 3

40 g rucolasalat – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. cidereddike – 1 tsk. honning

Bland ingredienserne til dressingen grundigt sammen og hæld dressingen over rucolasalaten. Server salaten sammen med den bagte laks og asparges. 

Opskrifts-ID: 1315

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

250 g laksefilet – 2 spsk. olivenolie – 1 tsk. peber – 1 spsk. hakket persille – ½ citron – ½ lime – ½ bundt grønne asparges – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Gnid laksefileten med 1 spsk. olivenolie, peber og persille. Skær lime og citron i skiver og læg dem oven på fisken. Gnid asparges med 1 spsk. olivenolie og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Bag asparges sammen med fisken i 20 minutter ved 180 °C.

300 g kogte kartofler – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. sesamfrø

Skær kartoflerne i kvarte. Steg dem i olivenolie og drys med sesamfrø. 

40 g rucolasalat – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. cidereddike – 1 tsk. honning

Bland ingredienserne til dressingen grundigt sammen og hæld dressingen over rucolasalaten. Server salaten sammen med den bagte laks og asparges. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.