Cremet risotto med grønkål og torsk
Cremet risotto med grønkål og torsk

Cremet risotto med grønkål og torsk

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 25 min.
5 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Denne cremede risotto blander italiensk tradition med asiatiske smage. Torsk og grønkålspesto giver friskhed, og en smule Kikkoman sojasauce med mindre salt giver retten dybde. Retten er nem at tilberede og fyldt med smag.

Godt at vide: Denne ret er del af vores meal prep-opskrifter. Du kan finde de andre opskrifter fra sættet her.

Ingredienser

2 Portioner
1 spsk.
olivenolie
150 g
arborio-ris
125 ml
hvidvin
500 ml
hønsebouillon
30 g
grønkål
1 spsk.
smør
150 g
torskefilet
1 
fed hvidløg, finthakket
1 tsk.
citronsaft
1 spsk.
hård ost, revet (parmesan eller Grana Padano)

Grønkålspesto:

25 g
grønkål
 ½ 
fed hvidløg
 ¼ spsk.
pinjekerner
1 spsk.
olivenolie
 ½ tsk.
citronsaft
Næringsindhold:2.261 kJ / 540 kcal
22 gFedt
33 gProtein
45 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1 spsk. olivenolie – 150 g arborio-ris – 125 ml hvidvin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt500 ml hønsebouillon

Steg risen i olivenolie i 1 minut. Tilsæt hvidvin og Kikkoman sojasauce med mindre salt, og kog risen, indtil al væden er optaget. Hæld langsomt hønsebouillon i under konstant omrøring.

Step 2

55 g grønkål –  ½ spsk. fed hvidløg –  ¼ spsk. pinjekerner – 1 spsk. olivenolie –  ½ tsk. citronsaft –  ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. smør

Skyl og tør grønkålen og fjern derpå de grove stængler og hak grønkålen. Hæld 25 g grønkål i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og ½ tsk. Kikkoman sojasauce med mindre salt. Blend det hele, indtil blandingen er jævn.

Så snart risen fra step 1 er mør og har optaget al væske, tilsættes den resterende grønkål, og risen koges i yderligere 3 minutter. Du kan tilføje lidt bouillon eller vand, hvis det er nødvendigt. Slut af med at røre lidt smør og halvdelen af grønkålspestoen i risottoen.

Step 3

150 g torskefilet –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1  fed hvidløg, finthakket – 2 tsk. citronsaft – 1 spsk. hård ost, revet (parmesan eller Grana Padano)

Pensl torsken med Kikkoman sojasauce med mindre salt, citronsaft og finthakket hvidløg. Damp fisken i 5 minutter. Server den ovenpå grønkålsrisottoen, dryp med den resterende pesto og drys med revet ost.

Tip

Du kan udskifte torsk med tofu, hvis du ønsker en vegetarisk udgave. Ved at tilsætte en skefuld fløde til risottoen får den en mere fyldig konsistens.

Opskrifts-ID: 1559

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 spsk. olivenolie – 150 g arborio-ris – 125 ml hvidvin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt500 ml hønsebouillon

Steg risen i olivenolie i 1 minut. Tilsæt hvidvin og Kikkoman sojasauce med mindre salt, og kog risen, indtil al væden er optaget. Hæld langsomt hønsebouillon i under konstant omrøring.

55 g grønkål – ½ spsk. fed hvidløg – ¼ spsk. pinjekerner – 1 spsk. olivenolie – ½ tsk. citronsaft – ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. smør

Skyl og tør grønkålen og fjern derpå de grove stængler og hak grønkålen. Hæld 25 g grønkål i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og ½ tsk. Kikkoman sojasauce med mindre salt. Blend det hele, indtil blandingen er jævn.

Så snart risen fra step 1 er mør og har optaget al væske, tilsættes den resterende grønkål, og risen koges i yderligere 3 minutter. Du kan tilføje lidt bouillon eller vand, hvis det er nødvendigt. Slut af med at røre lidt smør og halvdelen af grønkålspestoen i risottoen.

150 g torskefilet – ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 fed hvidløg, finthakket – 2 tsk. citronsaft – 1 spsk. hård ost, revet (parmesan eller Grana Padano)

Pensl torsken med Kikkoman sojasauce med mindre salt, citronsaft og finthakket hvidløg. Damp fisken i 5 minutter. Server den ovenpå grønkålsrisottoen, dryp med den resterende pesto og drys med revet ost.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.