Grillet torsk & fritter af sød kartoffel
Grillet torsk & fritter af sød kartoffel

Grillet torsk & fritter af sød kartoffel

Samlet tid 35 min.
10 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

Grillet torsk glaseret i Kikkoman sojasauce med mindre salt, bagte søde kartofler og en frisk grønkålspesto på under 30 minutter. Sojasaucen giver dybde til både fisken og grøntsagerne i en enkel, farverig og afbalanceret frokostret.

Godt at vide: Denne ret er del af vores meal prep-opskrifter. Du kan finde de andre opskrifter fra sættet her.

Ingredienser

2 Portioner
1 
sød kartoffel
300 g
torsk
75 g
grønkål
1 
fed hvidløg, hakket
 ¾ spsk.
pinjekerner
3 spsk.
olivenolie
1 ½ tsk.
citronsaft
1 tsk.
honning
Næringsindhold:2.135 kJ / 510 kcal
25 gFedt
35 gProtein
32 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  sød kartoffel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Skræl den søde kartoffel og skær den til fritter. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt med Kikkoman sesamolie, og vend fritterne i blandingen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 25 minutter ved 200°C.

Step 2

75 g grønkål – 1  fed hvidløg, hakket –  ¾ spsk. pinjekerner – 2 spsk. olivenolie – 1 ½ tsk. citronsaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Skyl og tør grønkålen, og fjern de grove stængler. Læg den i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og Kikkoman sojasauce. Blend det hele, indtil blandingen er jævn.

Step 3

1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. honning – 300 g torsk

Bland olivenolie med Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning. Pensl torskefileten med marinaden, og lad den marinere i 10-15 minutter. Grill den i 3-5 minutter på hver side og server den færdigstegte torsk med fritterne og kålpesto.

Tip

Fritterne bliver mere sprøde, hvis du lader dem trække i koldt vand og derefter dupper dem grundigt tørre inden bagningen. Du kan lave pestoen i forvejen – den er også lækker til pastaretter eller i sandwiches.

Opskrifts-ID: 1557

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 sød kartoffel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Skræl den søde kartoffel og skær den til fritter. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt med Kikkoman sesamolie, og vend fritterne i blandingen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 25 minutter ved 200°C.

75 g grønkål – 1 fed hvidløg, hakket – ¾ spsk. pinjekerner – 2 spsk. olivenolie – 1 ½ tsk. citronsaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Skyl og tør grønkålen, og fjern de grove stængler. Læg den i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og Kikkoman sojasauce. Blend det hele, indtil blandingen er jævn.

1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. honning – 300 g torsk

Bland olivenolie med Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning. Pensl torskefileten med marinaden, og lad den marinere i 10-15 minutter. Grill den i 3-5 minutter på hver side og server den færdigstegte torsk med fritterne og kålpesto.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Inspiration til opskriften

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.