

Frokostretter med quinoa og grøntsager
Enkle og sunde frokostretter med grøntsager og quinoa, der nemme at tilberede til travle dage. Kikkoman sojasauce med mindre salt sørger for en krydret dybde i hver en ret.
Ingredienser
Quinoasalat med karamelliserede rosenkål


Step 1

300 g rosenkål, blancherede – 3 spsk. olivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 2 tsk. honning – 0,5 tsk. chiliflager
Skær rosenkål i halve. Opvarm olivenolien på en pande, tilsæt rosenkål og steg dem i 3 minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning og chiliflager, og tilbered det hele i yderligere 3 minutter.
Step 2

2 æg – 60 g grønkål – 180 g kogt quinoa – 80 g feta
Kog æggene i 7 minutter, indtil de er hårdkogte. Fjern de grove stængler fra grønkålen, og hak den i mindre stykker. Fordel quinoa i madkasserne, og tilsæt de tilberedte rosenkål, grønkålen, de halve æg og feta.
Step 3

2 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 tsk. honning – 1 fed hvidløg, finthakket – 0,5 spsk. hvide sesamfrø – 20 valnødder
Bland olivenolie, Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning og hvidløg sammen. Dryp dressingen over salaten, og drys med sesamfrø og valnødder.
Fyldte søde kartofler med quinoa


Step 1

700 g søde kartofler – 1 spsk. olivenolie
Skyl og tør de søde kartofler, og skær dem i halve. Stik dem flere gange med en gaffel, pensl dem med olivenolie, og bag dem i ca. 30 minutter i en forvarmet ovn ved 180°C (over- og undervarme), indtil de er møre. Skrab frugtkødet ud, men sørg for at lade der være en kant på ca. 1,5 cm op mod skrællen. Læg frugtkødet i en skål.
Step 2

40 g rødløg – 30 g grønkål – 2 spsk. olivenolie – 40 g frosne ærter – 0,5 spsk. tahin – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. vand – 140 g kogt quinoa – 100 g feta
Skær løget i tern, og fjern de grove stængler fra grønkålen. Steg grøntsagerne i olivenolie på en pande. Tilsæt ærter, tahin, Kikkoman sojasauce med mindre salt, 1 spsk. vand og frugtkødet fra step 1. Tilbered det hele i 2 minutter, tilsæt quinoa, og bland det hele godt sammen. Fyld de udhulede søde kartoffelskaller med blandingen, læg stykker af feta ovenpå, og bag det hele i 5 minutter ved 180°C.
Step 3

4 spsk. græsk yoghurt – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 2 tsk. honning – 15 g hakkede valnødder – 0,5 spsk. hakket persille
Bland græsk yoghurt med Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning, hakkede valnødder og persille. Rør det hele godt sammen. Dryp saucen over de bagte søde kartofler inden servering.
Tip
Du kan også bage de søde kartofler i en airfryer.
Suppe af søde kartofler og ærter


Step 1

300 g søde kartofler – 300 g rosenkål, blancherede – 50 g rødløg – 2 spsk. olivenolie – 2 fed hvidløg, finthakket – 800 ml grøntsagsbouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 50 g frosne ærter
Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Skær rosenkålene i halve, og hak løget fint. Opvarm olivenolien i en gryde, og steg grøntsagerne. Tilsæt hvidløg, grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Lad det hele simre ved lav varme i 8 minutter, tilsæt ærterne og kog det hele i yderligere 4 minutter.
Step 2

100 g kogt quinoa – 0,5 spsk. hakket persille
Læg et par skefulde quinoa i madkasserne, hæld suppen over, og drys med hakket persille.
Tahin-sojaglaserede grøntsager og quinoa


Step 1

90 g grønkål – 300 g rosenkål, blancherede – 50 g rødløg – 3 spsk. olivenolie – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. tahin – 3 spsk. vand – 2 tsk. honning – 0,5 tsk. chiliflager – 0,5 spsk. hvide sesamfrø
Fjern de grove stængler fra grønkålen, skær rosenkålene i halve, og skær løget i tykke skiver. Steg grøntsagerne på en pande i opvarmet olivenolie i 3 minutter. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt, tahin, vand, honning og chiliflager i en skål. Hæld saucen på panden, og tilbered det hele i 8 minutter, indtil saucen er kogt ind, og grøntsagerne er møre. Drys med sesamfrø.
Step 2

140 g frosne ærter – 150 g kogt quinoa – 0,5 spsk. hakket persille
Kog ærterne i 4 minutter, hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Anret quinoaen i en madkasse, tilsæt grøntsagerne fra step 1 sammen med de kogte ærter, og drys det hele med hakket persille.
Ovnbagte grøntsager med fetadip


Step 1

350 g søde kartofler – 300 g rosenkål, blancherede – 70 g rødløg – 3 spsk. olivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 2 tsk. honning
Skær de søde kartofler i tern, halver rosenkålene, og skær løgene i kvarte. Vend grøntsagerne i lidt olivenolie, Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning, og bag det hele i ovnen i 25 minutter ved 190°C (over- og undervarme), indtil grøntsagerne er møre.
Step 2

4 spsk. græsk yoghurt – 70 g feta – 0,25 g chiliflager – 1 spsk. hakket persille
Mos fetaen i yoghurten, og rør derefter chiliflager og persille i.
Step 3

2 æg – 1 spsk. eddike – 30 g valnødder
Slå æggene ud i en lille skål. Bring vand i kog i en gryde, tilsæt eddike, og rør forsigtigt i vandet med en ske for at skabe en hvirvelstrøm. Lad forsigtigt et af æggene glide ned i midten af gryden. Pocher ægget ved lav varme i 2,5 minutter. Gentag processen med det næste æg. Hæld grøntsagerne fra trin 1 i en madkasse, dryp med yoghurtdip, tilsæt æg, og drys med valnødder (hele eller hakkede).
Tip
Du kan også bage grøntsagerne i en airfryer.
Få mere at vide