Frokostretter med quinoa og grøntsager

Enkle og sunde frokostretter med grøntsager og quinoa, der nemme at tilberede til travle dage. Kikkoman sojasauce med mindre salt sørger for en krydret dybde i hver en ret.

Ingredienser

1,35 kg
søde kartofler
1,2 kg
rosenkål, blancherede
210 g
rødløg
240 ml
olivenolie
3 spsk.
honning
120 g
græsk yoghurt
250 g
feta
1 ¼ tsk.
chiliflager
2 ½ spsk.
hakket persille
4 
æg
1 spsk.
eddike
65 g
valnødder
180 g
grønkål
1 ½ spsk.
tahin
4 spsk.
vand
1 spsk.
hvide sesamfrø
230 g
frosne ærter
570 g
kogt quinoa
3 
fed hvidløg, finthakket
800 ml
grøntsagsbouillon

Quinoasalat med karamelliserede rosenkål

Quinoasalat med karamelliserede rosenkål
Quinoasalat med karamelliserede rosenkål

Step 1

300 g rosenkål, blancherede – 3 spsk. olivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 tsk. honning – 0,5 tsk. chiliflager

Skær rosenkål i halve. Opvarm olivenolien på en pande, tilsæt rosenkål og steg dem i 3 minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning og chiliflager, og tilbered det hele i yderligere 3 minutter.

Step 2

2  æg – 60 g grønkål – 180 g kogt quinoa – 80 g feta

Kog æggene i 7 minutter, indtil de er hårdkogte. Fjern de grove stængler fra grønkålen, og hak den i mindre stykker. Fordel quinoa i madkasserne, og tilsæt de tilberedte rosenkål, grønkålen, de halve æg og feta.

Step 3

2 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. honning – 1  fed hvidløg, finthakket – 0,5 spsk. hvide sesamfrø – 20  valnødder

Bland olivenolie, Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning og hvidløg sammen. Dryp dressingen over salaten, og drys med sesamfrø og valnødder.

Næringsindhold:2.682 kJ / 641 kcal
42 gFedt
27 gProtein
45 gKulhydrater

Fyldte søde kartofler med quinoa

Fyldte søde kartofler med quinoa
Fyldte søde kartofler med quinoa

Step 1

700 g søde kartofler – 1 spsk. olivenolie

Skyl og tør de søde kartofler, og skær dem i halve. Stik dem flere gange med en gaffel, pensl dem med olivenolie, og bag dem i ca. 30 minutter i en forvarmet ovn ved 180°C (over- og undervarme), indtil de er møre. Skrab frugtkødet ud, men sørg for at lade der være en kant på ca. 1,5 cm op mod skrællen. Læg frugtkødet i en skål.

Step 2

40 g rødløg – 30 g grønkål – 2 spsk. olivenolie – 40 g frosne ærter – 0,5 spsk. tahin – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. vand – 140 g kogt quinoa – 100 g feta

Skær løget i tern, og fjern de grove stængler fra grønkålen. Steg grøntsagerne i olivenolie på en pande. Tilsæt ærter, tahin, Kikkoman sojasauce med mindre salt, 1 spsk. vand og frugtkødet fra step 1. Tilbered det hele i 2 minutter, tilsæt quinoa, og bland det hele godt sammen. Fyld de udhulede søde kartoffelskaller med blandingen, læg stykker af feta ovenpå, og bag det hele i 5 minutter ved 180°C.

Step 3

4 spsk. græsk yoghurt – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 tsk. honning – 15 g hakkede valnødder – 0,5 spsk. hakket persille

Bland græsk yoghurt med Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning, hakkede valnødder og persille. Rør det hele godt sammen. Dryp saucen over de bagte søde kartofler inden servering.

Tip

Du kan også bage de søde kartofler i en airfryer.

Næringsindhold:3.384 kJ / 809 kcal
38 gFedt
22 gProtein
98 gKulhydrater

Suppe af søde kartofler og ærter

Suppe af søde kartofler og ærter
Suppe af søde kartofler og ærter

Step 1

300 g søde kartofler – 300 g rosenkål, blancherede – 50 g rødløg – 2 spsk. olivenolie – 2  fed hvidløg, finthakket – 800 ml grøntsagsbouillon – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt50 g frosne ærter

Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Skær rosenkålene i halve, og hak løget fint. Opvarm olivenolien i en gryde, og steg grøntsagerne. Tilsæt hvidløg, grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Lad det hele simre ved lav varme i 8 minutter, tilsæt ærterne og kog det hele i yderligere 4 minutter.

Step 2

100 g kogt quinoa – 0,5 spsk. hakket persille

Læg et par skefulde quinoa i madkasserne, hæld suppen over, og drys med hakket persille.

Næringsindhold:1.628 kJ / 389 kcal
12 gFedt
14 gProtein
62 gKulhydrater

Tahin-sojaglaserede grøntsager og quinoa

Tahin-sojaglaserede grøntsager og quinoa
Tahin-sojaglaserede grøntsager og quinoa

Step 1

90 g grønkål – 300 g rosenkål, blancherede – 50 g rødløg – 3 spsk. olivenolie – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. tahin – 3 spsk. vand – 2 tsk. honning – 0,5 tsk. chiliflager – 0,5 spsk. hvide sesamfrø

Fjern de grove stængler fra grønkålen, skær rosenkålene i halve, og skær løget i tykke skiver. Steg grøntsagerne på en pande i opvarmet olivenolie i 3 minutter. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt, tahin, vand, honning og chiliflager i en skål. Hæld saucen på panden, og tilbered det hele i 8 minutter, indtil saucen er kogt ind, og grøntsagerne er møre. Drys med sesamfrø.

Step 2

140 g frosne ærter – 150 g kogt quinoa – 0,5 spsk. hakket persille

Kog ærterne i 4 minutter, hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Anret quinoaen i en madkasse, tilsæt grøntsagerne fra step 1 sammen med de kogte ærter, og drys det hele med hakket persille.

Næringsindhold:2.004 kJ / 479 kcal
21 gFedt
19 gProtein
59 gKulhydrater

Ovnbagte grøntsager med fetadip

Ovnbagte grøntsager med fetadip
Ovnbagte grøntsager med fetadip

Step 1

350 g søde kartofler – 300 g rosenkål, blancherede – 70 g rødløg – 3 spsk. olivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 tsk. honning

Skær de søde kartofler i tern, halver rosenkålene, og skær løgene i kvarte. Vend grøntsagerne i lidt olivenolie, Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning, og bag det hele i ovnen i 25 minutter ved 190°C (over- og undervarme), indtil grøntsagerne er møre.

Step 2

4 spsk. græsk yoghurt – 70 g feta – 0,25 g chiliflager – 1 spsk. hakket persille

Mos fetaen i yoghurten, og rør derefter chiliflager og persille i.

Step 3

2  æg – 1 spsk. eddike – 30 g valnødder

Slå æggene ud i en lille skål. Bring vand i kog i en gryde, tilsæt eddike, og rør forsigtigt i vandet med en ske for at skabe en hvirvelstrøm. Lad forsigtigt et af æggene glide ned i midten af gryden. Pocher ægget ved lav varme i 2,5 minutter. Gentag processen med det næste æg. Hæld grøntsagerne fra trin 1 i en madkasse, dryp med yoghurtdip, tilsæt æg, og drys med valnødder (hele eller hakkede). 

Tip

Du kan også bage grøntsagerne i en airfryer.

Næringsindhold:2.971 kJ / 710 kcal
41 gFedt
27 gProtein
65 gKulhydrater

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Er du interesseret i spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer?

Til nyhedsbrevet