

Fyldte søde kartofler med quinoa
Bagte søde kartofler fyldt med quinoa, ærter og grønkål, serveret med honning, sojayoghurt og valnødder – en lækker, mættende frokostret med en smule sødme. Kikkoman sojasauce med mindre salt sørger for dybde i retten.
Fremgangsmåde
Step 1

700 g søde kartofler – 1 spsk. olivenolie
Skyl og tør de søde kartofler, og skær dem i halve. Stik dem flere gange med en gaffel, pensl dem med olivenolie, og bag dem i ca. 30 minutter i en forvarmet ovn ved 180°C (over- og undervarme), indtil de er møre. Skrab frugtkødet ud, men sørg for at lade der være en kant på ca. 1,5 cm op mod skrællen. Læg frugtkødet i en skål.
Step 2

40 g rødløg – 30 g grønkål – 2 spsk. olivenolie – 40 g frosne ærter – ½ spsk. tahin – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. vand – 140 g kogt quinoa – 100 g feta
Skær løget i tern, og fjern de grove stængler fra grønkålen. Steg grøntsagerne i olivenolie på en pande. Tilsæt ærter, tahin, Kikkoman sojasauce med mindre salt, 1 spsk. vand og frugtkødet fra step 1. Tilbered det hele i 2 minutter, tilsæt quinoa, og bland det hele godt sammen. Fyld de udhulede søde kartoffelskaller med blandingen, læg stykker af feta ovenpå, og bag det hele i 5 minutter ved 180°C.
Step 3

4 spsk. græsk yoghurt – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 2 tsk. honning – 15 g hakkede valnødder – ½ spsk. hakket persille
Bland græsk yoghurt med Kikkoman sojasauce med mindre salt, honning, hakkede valnødder og persille. Rør det hele godt sammen. Dryp saucen over de bagte søde kartofler inden servering.
Tip
Du kan også bage de søde kartofler i en airfryer.
Opskrifts-ID: 1553
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide



































































