

Fiskeretter med grønkål & søde kartofler
Torsk, grønkål og søde kartofler er grundlaget for disse fem, enkle frokostopskrifter. De kan enten bages, grilles, steges eller blendes. Citron, hvidløg og Kikkoman sojasauce med mindre salt sørger for dybde i smagen, mens æg, yoghurt og ris gør måltiderne mere mættende.
Ingredienser
Cremet risotto med grønkål og torsk


Step 1

1 spsk. olivenolie – 150 g arborio-ris – 125 ml hvidvin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 500 ml hønsebouillon
Steg risen i olivenolie i 1 minut. Tilsæt hvidvin og Kikkoman sojasauce med mindre salt, og kog risen, indtil al væden er optaget. Hæld langsomt hønsebouillon i under konstant omrøring.
Step 2

55 g grønkål – 0,5 spsk. fed hvidløg – 0,25 spsk. pinjekerner – 1 spsk. olivenolie – 0,5 tsk. citronsaft – 0,5 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. smør
Skyl og tør grønkålen og fjern derpå de grove stængler og hak grønkålen. Hæld 25 g grønkål i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og ½ tsk. Kikkoman sojasauce med mindre salt. Blend det hele, indtil blandingen er jævn.
Så snart risen fra step 1 er mør og har optaget al væske, tilsættes den resterende grønkål, og risen koges i yderligere 3 minutter. Du kan tilføje lidt bouillon eller vand, hvis det er nødvendigt. Slut af med at røre lidt smør og halvdelen af grønkålspestoen i risottoen.
Step 3

150 g torskefilet – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 fed hvidløg, finthakket – 2 tsk. citronsaft – 1 spsk. hård ost, revet (parmesan eller Grana Padano)
Pensl torsken med Kikkoman sojasauce med mindre salt, citronsaft og finthakket hvidløg. Damp fisken i 5 minutter. Server den ovenpå grønkålsrisottoen, dryp med den resterende pesto og drys med revet ost.
Tip
Du kan udskifte torsk med tofu, hvis du ønsker en vegetarisk udgave. Ved at tilsætte en skefuld fløde til risottoen får den en mere fyldig konsistens.
Torsketærte med søde kartofler


Step 1

1 sød kartoffel – 0,5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie
Skræl den søde kartoffel og skær den i tynde skiver. Dryp med Kikkoman sojasauce med mindre salt og Kikkoman sesamolie, og vend det hele sammen. Læg de tynde skiver i et tæt, overlappende mønster i bunden af tærteformen. Forbag bunden i 15 minutter ved 190°C.
Step 2

100 g grønkål – 1 fed hvidløg, hakket – 0,5 spsk. smør – 4 æg – 4 spsk. yoghurt naturel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 2 spsk. hård ost, revet
Steg det hakkede hvidløg og grønkål i smørret. Pisk yoghurt sammen med æggene og Kikkoman sojasauce med mindre salt i en skål. Tilsæt den stegte grønkål og den revne ost. Rør det godt sammen, og hæld det over bunden af søde kartofler
Step 3

150 g torskefilet – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Skær torskefileten i mindre stykker, og læg dem ovenpå fyldet. Dryp med en smule Kikkoman sojasauce med mindre salt. Bag tærten ved 180°C i 25 minutter. Skær den i 4 stykker, og server 2 stykker per portion.
Tip
Du kan forberede bunden af søde kartofler dagen forinden og opbevare den i køleskabet. Du kan bruge spinat eller rucola i stedet for grønkål.
Grillet torsk & fritter af sød kartoffel


Step 1

1 sød kartoffel – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie
Skræl den søde kartoffel og skær den til fritter. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt med Kikkoman sesamolie, og vend fritterne i blandingen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 25 minutter ved 200°C.
Step 2

75 g grønkål – 1 fed hvidløg, hakket – 0,75 spsk. pinjekerner – 2 spsk. olivenolie – 1,5 tsk. citronsaft – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Skyl og tør grønkålen, og fjern de grove stængler. Læg den i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og Kikkoman sojasauce. Blend det hele, indtil blandingen er jævn.
Step 3

1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 tsk. honning – 300 g torsk
Bland olivenolie med Kikkoman sojasauce med mindre salt og honning. Pensl torskefileten med marinaden, og lad den marinere i 10-15 minutter. Grill den i 3-5 minutter på hver side og server den færdigstegte torsk med fritterne og kålpesto.
Tip
Fritterne bliver mere sprøde, hvis du lader dem trække i koldt vand og derefter dupper dem grundigt tørre inden bagningen. Du kan lave pestoen i forvejen – den er også lækker til pastaretter eller i sandwiches.
Fiskeburger med grønkål og yoghurtsauce


Step 1

100 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 50 ml mælk – 200 g torskefilet – 1 æg – 1 fed hvidløg – 3 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. planteolie
Blødgør 30 g Kikkoman panko i 50 ml mælk. Blend torskefilet, æg, hvidløg og Kikkoman sojasauce med mindre salt sammen, indtil blandingen er jævn. Tilsæt det blødgjorte panko og bland det hele godt sammen. Form to bøffer og vend dem i den resterende, tørre Kikkoman panko rasp. Steg bøfferne i planteolie på begge sider, indtil de er gyldenbrune.
Step 2

60 g grønkål – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 tsk. sesamfrø – 1 nip salt
Vask og rens grønkålen grundigt og fjern de grove stængler. Læg den i en skål, dryp med Kikkoman sesamolie, tilsæt salt og sesamfrø, og vend det hele sammen. Fordel bladene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10 minutter ved 160°C, indtil de er sprøde
Step 3

2 syltede agurker – 2 spsk. kapers – 3 spsk. yoghurt – 2 tsk. citronsaft – 1 fed hvidløg – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Skær de syltede agurker i fine tern og læg dem i en skål. Tilsæt kapers, yoghurt, citronsaft, knust hvidløg og Kikkoman sojasauce med mindre salt. Rør det hele godt sammen.
Step 4

2 burgerboller
Skær burgerbollerne i halve og rist dem let. Fordel en skefuld sauce på den nederste halvdel, tilsæt fiskebøffen, endnu en skefuld sauce og den bagte grønkål. Læg den øverste halvdel ovenpå.
Tip
Du kan bruge en wrap i stedet for en burgerbolle eller servere fiskebøffen på salatblade. Du kan give saucen et pift ved at tilsætte en smule karrypulver eller lidt hakket dild.
Bagt torsk med grønkål og søde kartofler


Step 1

1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 4 tsk. citronsaft – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 tsk. revet ingefær – 0,5 rød chili – 300 g torskefilet
Bland ingredienserne til marinaden, læg torskefileten i og stil det hele på køl i 20 minutter.
Step 2

1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 sød kartoffel – 60 g grønkål
Skær den søde kartoffel i tern og læg den i et ovnfast fad. Dryp med Kikkoman sesamolie og bland det hele godt sammen. Bag det i 10 minutter (180 °C). Skyl og tør grønkålen, og fjern de grove stængler. Læg grønkålen og torskefileten ned til de søde kartofler i det ovnfaste fad. Dryp den resterende marinade henover, og sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter.
Tip
Tilsæt en smule revet citronskal til marinaden for ekstra smag.
Få mere at vide