Wokret med kammuslinger, blomkål og ærter
Wokret med kammuslinger, blomkål og ærter

Wokret med kammuslinger, blomkål og ærter

Samlet tid25 min.
10 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid

Denne fusionsret præsenterer klassiske kammuslinger i en ny asiatisk udgave. Det er både en usædvanlig og delikat wokret, der også fungerer godt sammen med andet godt fra havet.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
kammuslinger, kun muslingekødet
 ¼ tsk.
gult karrypulver
250 g
blomkål
 ½ bundt
forårsløg
1 
stængel bladselleri
Stegeolie (f.eks. rapsolie)
150 g
frosne grønne ærter
50 g
sukkerærter
1 tsk.
revet citronskal
 ½ bundt
mynte, hakket
1 spsk.
citronsaft
 ½ 
chili, hakket (valgfrit)

Pynt:

1 håndfuld
ærtespirer (valgfrit)
1 
citron, delt i to (valgfrit)
Næringsindhold:1500 kJ / 360 kcal
17 gFedt
28 gProtein
20 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær kammuslingerne i kvarte. Krydr med en knivspids gul karry og dryp ca. 30 ml Kikkoman sojasauce over.

Step 2

Skær blomkålen i buketter. Hak den hvide del af forårsløget fint, og skær den grønne del i stykker på 2 cm. Skær bladsellerien i tynde skiver.

Step 3

Opvarm en smule olie i en wok, og tilsæt både Kikkoman sesamolie og blomkål. Steg det hele i 2 minutter. Tilsæt de frosne ærter, bladselleri og den hvide del af forårsløget, og steg det hele i 2 minutter. Tilsæt kammuslingerne, og steg det hele i ca. 1½ minut ved høj varme. Tilsæt derpå sukkerærterne, den grønne del af forårsløget og citronskal. Smag til med ca. 50-70 ml Kikkoman sojasauce, og steg det hele, indtil væsken er fordampet en smule. Tilsæt til sidst hakket mynte, og smag til med citronsaft og chili.

Step 4

Pynt eventuelt retten med ærtespirer og/eller halve citroner inden servering.

Opskrifts-ID: 1396

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær kammuslingerne i kvarte. Krydr med en knivspids gul karry og dryp ca. 30 ml Kikkoman sojasauce over.

Skær blomkålen i buketter. Hak den hvide del af forårsløget fint, og skær den grønne del i stykker på 2 cm. Skær bladsellerien i tynde skiver.

Opvarm en smule olie i en wok, og tilsæt både Kikkoman sesamolie og blomkål. Steg det hele i 2 minutter. Tilsæt de frosne ærter, bladselleri og den hvide del af forårsløget, og steg det hele i 2 minutter. Tilsæt kammuslingerne, og steg det hele i ca. 1½ minut ved høj varme. Tilsæt derpå sukkerærterne, den grønne del af forårsløget og citronskal. Smag til med ca. 50-70 ml Kikkoman sojasauce, og steg det hele, indtil væsken er fordampet en smule. Tilsæt til sidst hakket mynte, og smag til med citronsaft og chili.

Pynt eventuelt retten med ærtespirer og/eller halve citroner inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.