Teriyaki-rejer med shiitake svampe
Tigerrejer i Kikkoman teriyaki sauce med sesam med vermicelli-nudler, grøn peberfrugt, gulerod og shiitake svampe.
Fremgangsmåde
Step 1
100 g vermicelli-nudler / glasnudler (½ pakke)
Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Hæld derefter vandet fra.
Step 2
12 tigerrejer – 15 g skiveskårne, tørrede shiitake svampe
Rens rejerne ved at fjerne skallerne. Hæld kogende vand over shiitake svampene og lad dem trække i 10 minutter.
Step 3
50 g grøn peberfrugt – 50 g gulerod – 1 skalotteløg – 1 cm ingefær – ½ chili – 3 ½ fed hvidløg – 2 ½ spsk. olie
Skær den grønne peberfrugt i strimler og guleroden i julienne (strimler på størrelse med tændstikker). Hak skalotteløg, ingefær, chili og hvidløg fint. Hæld olie på en pande og opvarm det i cirka 1 minut. Tilsæt skalotteløg, ingefær, hvidløg, grøn peberfrugt, gulerod, shiitake svampe og rejer. Steg det hele i 1 minut.
Step 4
3 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø – ¼ lime – 3 spsk. vand – 2 spsk. koriander – 1 tsk. sesamfrø – 1 spsk. grønne forårsløg
Tilsæt de tilberedte nudler og chili. Steg i yderligere 2-3 minutter og tilsæt derefter Kikkoman teriyaki sauce med sesam, limesaft og vand. Bland det godt sammen. Drys koriander og sesamfrø over retten og pynt med de hakkede forårsløg.
Tip:
Retten kan også tilberedes med tofu.
Opskrifts-ID: 1215
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide