Teriyaki-rejer med shiitake svampe

Samlet tid 15 min.
10 min. Arbejdstid
5 min. Tilberedningstid

Tigerrejer i Kikkoman teriyaki sauce med sesam med vermicelli-nudler, grøn peberfrugt, gulerod og shiitake svampe.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
vermicelli-nudler (½ pakke)
12 
tigerrejer
15 g
skiveskårne, tørrede shiitake svampe
50 g
grøn peberfrugt
50 g
gulerod
1 
skalotteløg
1 cm
ingefær
 ½ 
chili
3 ½ 
fed hvidløg
2 ½ spsk.
olie
 ¼ 
lime
3 spsk.
vand
2 spsk.
koriander
1 tsk.
sesamfrø
1 spsk.
grønne forårsløg
Næringsindhold: 1731 kJ  /  413.5 kcal
12 g Fedt
18 g Protein
58,1 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g vermicelli-nudler / glasnudler (½ pakke)

Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Hæld derefter vandet fra.

Step 2

12  tigerrejer – 15 g skiveskårne, tørrede shiitake svampe

Rens rejerne ved at fjerne skallerne. Hæld kogende vand over shiitake svampene og lad dem trække i 10 minutter.

Step 3

50 g grøn peberfrugt – 50 g gulerod – 1  skalotteløg – 1 cm ingefær –  ½  chili – 3 ½  fed hvidløg – 2 ½ spsk. olie

Skær den grønne peberfrugt i strimler og guleroden i julienne (strimler på størrelse med tændstikker). Hak skalotteløg, ingefær, chili og hvidløg fint. Hæld olie på en pande og opvarm det i cirka 1 minut. Tilsæt skalotteløg, ingefær, hvidløg, grøn peberfrugt, gulerod, shiitake svampe og rejer. Steg det hele i 1 minut.

Step 4

3 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø ¼  lime – 3 spsk. vand – 2 spsk. koriander – 1 tsk. sesamfrø – 1 spsk. grønne forårsløg

Tilsæt de tilberedte nudler og chili. Steg i yderligere 2-3 minutter og tilsæt derefter Kikkoman teriyaki sauce med sesam, limesaft og vand. Bland det godt sammen. Drys koriander og sesamfrø over retten og pynt med de hakkede forårsløg.

Tip:

Retten kan også tilberedes med tofu.

Opskrifts-ID: 1215

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g vermicelli-nudler / glasnudler (½ pakke)

Tilbered nudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Hæld derefter vandet fra.

12  tigerrejer – 15 g skiveskårne, tørrede shiitake svampe

Rens rejerne ved at fjerne skallerne. Hæld kogende vand over shiitake svampene og lad dem trække i 10 minutter.

50 g grøn peberfrugt – 50 g gulerod – 1  skalotteløg – 1 cm ingefær –  ½  chili – 3 ½  fed hvidløg – 2 ½ spsk. olie

Skær den grønne peberfrugt i strimler og guleroden i julienne (strimler på størrelse med tændstikker). Hak skalotteløg, ingefær, chili og hvidløg fint. Hæld olie på en pande og opvarm det i cirka 1 minut. Tilsæt skalotteløg, ingefær, hvidløg, grøn peberfrugt, gulerod, shiitake svampe og rejer. Steg det hele i 1 minut.

3 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø ¼  lime – 3 spsk. vand – 2 spsk. koriander – 1 tsk. sesamfrø – 1 spsk. grønne forårsløg

Tilsæt de tilberedte nudler og chili. Steg i yderligere 2-3 minutter og tilsæt derefter Kikkoman teriyaki sauce med sesam, limesaft og vand. Bland det godt sammen. Drys koriander og sesamfrø over retten og pynt med de hakkede forårsløg.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.